Σήμερα: 21/07/2024
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 11:20

Ψήφισμα - Να ανακληθεί η απόλυση του Δημήτρη Αντωνίου

Γράφτηκε από τον

2024-07-02_141756.jpg

 

Οι Διοικήσεις των Σωματείων μας καταγγέλλουν την απόλυση του σ/φου Δ. Αντωνίου, Γ.Γ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΔΠΤΕ.

Είναι η δεύτερη διαδοχική επιχείρηση απόλυσης του, αφού  η πρώτη ακυρώθηκε με την μαζική αντίδραση των συνδικάτων.

Το «έγκλημα» που του καταλογίζει η Διοίκηση του ΕΚΠΑ και η κυβέρνηση είναι η συμβολική διαμαρτυρία στο ΚΛΕΙΔΙ (Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου) ενάντια στην αξιοποίηση των τηλε-εξετάσεων ως μέσον υπονόμευσης του αγώνα του αγωνιστικού φοιτητικού κινήματος για να μην περάσει ο νόμος για την ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ.

Ο φοιτητικός  και εκπαιδευτικός ξεσηκωμός ενάντια σε αυτόν τον αντιδραστικό νόμο αγκάλιασε όλη την χώρα και εκφράστηκε σε αυτόν η αλληλεγγύη του εργατικού κινήματος.

Επίσης εκτός από την απόλυση του σ/φου Δημήτρη στήθηκε ανάλογη παρέμβαση κατά του Παντελή Βαϊνά μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ.

Οι διώξεις εναντίον εκπαιδευτικών, Ναυτεργατών (ΠΕΝΕΝ) και άλλων πρωτοπόρων εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι οργανωμένες και συντονισμένες από την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και επιδιώκουν τον εκφοβισμό και την πειθάρχηση στην αντιλαϊκή τους πολιτική.

Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει!

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη του Δ. Αντωνίου καθώς και την παύση κάθε δίωξης εναντίον εργαζομένων και συνδικαλιστών που υπερασπίζονται τα εργατικά, συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα!

 

Οι Διοικήσεις

Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης (ΤΑΝΠΥ)

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης (ΤΕΑΥΝΤΠ)

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ και Κατωτέρων Πληρωμάτων (ΠΣΣ – ΝΑΤ)

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή