Σήμερα: 14/04/2024
Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 07:42

Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Λιμενικές Υπηρεσίες οφείλουν να σταματήσουν την παραβατικότητα του πλοιοκτήτη στο Ε/Γ - Ο/Γ Πορθμείο «PROTOPOROS VI».

Γράφτηκε από τον

2024-04-02_104129.jpg

 

Σε συνεχεία της 28/12/2023  υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου  273  καταγγελίας  μας και με αφορμή  το από 26/03/2024 με αριθμό  πρωτοκόλλου 2131.2-7/16/2024 έγγραφο του Κεντρικού Λιμεναρχείου  Πειραιά το οποίο επιβεβαιώνει τα καταγγελλόμενα, θέλουμε να σας επισημάνουμε  ότι όπως προκύπτει η συγκεκριμένη Ναυτιλιακή εταιρία  δεν έχει συμμορφωθεί και δεν έχει αποκαταστήσει τα αναφερόμενα προβλήματα.

Τα ευρήματα της έρευνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφέρονται μόνο στο πλοίο «PROTOPOROS VI»,  ενώ δεν γίνεται καμιά αναφορά για  τα υπόλοιπα πλοία της εταιρίας  τα οποία δραστηριοποιούνται στην πορθμειακή γραμμή Θάσου – Κεραμωτής και στα οποία υπάρχουν παρόμοια προβλήματα και για τα οποία οι τοπικές Λιμενικές Αρχές ουδέν γνωρίζουν...  

Επίσης προκύπτει ότι κατά τον γεννώμενο έλεγχο στο συγκεκριμένο πλοίο δεν υπήρχαν στοιχεία  μισθοδοσίας  του συνόλου των Ναυτολογημένων Ναυτεργατών.

 Από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τα Λιμεναρχεία  Καβάλας και Θάσου μας ενημέρωσαν ότι γίνονται έλεγχοι, καταλογίζονται παραβάσεις  και  επιβάλουν πρόστιμα  στην εν λόγω Ναυτιλιακή εταιρία τα οποία απ’ ότι φαίνεται αποτελούν  χάδια,  με αποτέλεσμα η εταιρία να συνεχίζει τις αυθαιρεσίες και τις παρανομίες της.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα τίθεται άμεσα ζήτημα (πέρα από τις αμφισβητούμενες από εμάς κυρώσεις…) η Ναυτιλιακή εταιρία να εφαρμόσει αυστηρά και απαρέγκλιτα την ισχύουσα ΣΣΕ.

Δεν μπορεί κανένας πλοιοκτήτης να ενεργεί ως κράτος εν κράτει και να συνεχίζει την παραβίαση συστηματικά και επαναλαμβανόμενα των Ναυτεργατικών δικαιωμάτων.

Προκειμένου να καθορίσουμε τις περαιτέρω παρεμβάσεις και δράσεις μας ζητούμε από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας να μας απαντήσει σε ποιες επιπλέον ενέργειες προτίθεται να προβεί για την άμεση αποκατάσταση των καταγεγραμμένων προβλημάτων.

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

Ο Πρόεδρος                                                                    ο Γεν. Γραμματέας

Αντώνης Νταλακογεώργος                                            Φώτης Κισκήρας

 

Το παρόν έγγραφο εστάλη στους:

 - Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

           -Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας

           -Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά

           -Λιμεναρχείο Θάσου

           -Λιμεναρχείο Κεραμωτής

          -ΠΝΟ – ΕΚΠ-Ναυτεργατικά Σωματεία

 

                                                                                                           

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 07:48
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή