Σήμερα: 03/12/2023
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 10:06

Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη - Πετυχημένη η κινητοποίηση στο Μοναστηράκι στις 20/11.

Γράφτηκε από τον

εικόνα_Viber_2023-11-21_10-27-42-563.jpg

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση που οργάνωσε η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων» μαζί με την «Παλαιστινιακή Ένωση Εργαζομένων Ελλάδας».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργατικά σωματεία και συλλογικότητες, ενώ δυναμικό παρόν έδωσαν Παλαιστίνιοι εργαζόμενοι και νεολαίοι.

Η δράση αυτή αποτελεί συνέχεια μιας σειράς κινητοποιήσεων που έχει πραγματοποιήσει έως τώρα η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων» και η οποία θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η κινητοποίηση συνδυάστηκε με πλατιά ενημερωτική καμπάνια στον χώρο της ιστορικής πλατείας και μοιράστηκαν εκατοντάδες ανακοινώσεις τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα!

Η χθεσινή συγκέντρωση ήταν η πρώτη μετά την μεγαλειώδη συγκέντρωση – διαδήλωση που έγινε για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου,  στις 17 Νοέμβρη, στην οποία εκφράστηκε δυνατά, μαζικά και πανελλαδικά  η αλληλεγγύη του λαού και της νεολαίας στον παλαιστινιακό  λαό.

Εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων», της  «Παλαιστινιακής Ένωσης Εργαζομένων Ελλάδας» και της «Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα» εξέφρασαν στις ομιλίες τους την κοινή απαίτηση τους να σταματήσουν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, να τερματιστεί η εθνοκάθαρση και η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού στην Γάζα, να υπάρξει άμεση εκεχειρία, να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα από όλα τα παλαιστινιακά εδάφη, να αποκτήσει η Παλαιστίνη το δικό της ανεξάρτητο κράτος.

Στην ίδια κατεύθυνση εκφράστηκε η αξίωση να σταματήσει η στήριξη και η εμπλοκή της χώρας μας στο πλευρό του κράτους – δολοφόνου που η επέμβαση του έχει έως τώρα στοιχίσει την ζωή 13.500 αμάχων, γυναικών, παιδιών και βρεφών.

Επίσης σαφής ήταν η καταδίκη της στάσης των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – Ε.Ε. οι οποίες στηρίζουν την δολοφονική στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ.

Η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων» πρόκειται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες προκειμένου να προγραμματίσει νέες δράσεις και παρεμβάσεις.

Η ΠΕΝΕΝ στήριξε και συμμετείχε την κινητοποίηση αυτή και τα μέλη της έδωσαν για άλλη μια φορά το αγωνιστικό παρόν.

 

Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Νίκη στα όπλα της αντίστασης!

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

εικόνα_Viber_2023-11-21_10-28-50-729.jpg

 εικόνα_Viber_2023-11-21_10-28-24-065.jpg

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 10:46
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή