Σήμερα: 03/12/2023
Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 08:05

Στηρίζουμε την Πανελλαδική απεργία των υγειονομικών στις 29- 30 Νοέμβρη

Γράφτηκε από τον

ΟΕΝΓΕ.jpg

 

Παλεύουμε:

Για επανακρατικοποίηση όλων των υπηρεσιών που έχουν δοθεί στα κοράκια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

  • - Δωρεάν δημόσια υγεία για όλους.
  • - Μαζικές προσλήψεις προσωπικού.

Η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας για τον λαό πάει καθημερινά από το κακό στο χειρότερο!

Η υποχρηματοδότηση του κράτους, οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, η ανεπάρκεια έως και η ακαταλληλότητα των δομών και των εγκαταστάσεων, η συνεχής παράδοση (ιδιωτικοποίηση) βασικών υπηρεσιών σε ιδιώτες επιχειρηματίες όπως είναι τροφή, η καθαριότητα, τεχνικές εργασίες, μαγνητικοί και αξονικοί τομογράφοι και πλήθος ακόμη υπηρεσιών.

Η εφαρμογή του αντιλαϊκού νομοθετικού πλαισίου με τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην δημόσια υγεία (ΣΔΙΤ) είναι ένα βήμα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του μέγιστου κοινωνικού αγαθού της υγείας!

Αυτή η διαχρονική αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, της εμπορευματοποίησης, της ιδιωτικοποίησης και της υποχρηματόδοτησης έχει οδηγήσει σε δραματική υποβάθμιση της παρεχόμενης υγείας για τον λαό και παράλληλα οι ασθενείς καλούνται να βάλουν πιο βαθιά το χέρι τους στην άδεια πλέον τσέπη για βασικές υπηρεσίες και ανάγκες που πρέπει να προσφέρει το κράτος.

Στο πλαίσιο των παραπάνω η 48ωρη απεργία της ΟΕΝΓΕ στις 29 – 30 Νοέμβρη πρέπει να στηριχθεί από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που αυτή οργανώνει στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα να πάρει παλλαϊκό χαρακτήρα.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή