Σήμερα: 03/12/2023
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 08:12

Τιμή και δόξα στους ήρωες- πεσόντες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου! - Επίκαιρα τα βασικά συνθήματα του ξεσηκωμού! - Λευτεριά και νίκη στον ηρωικό παλαιστινιακό λαό!

Γράφτηκε από τον

 

2023-11-15_100656.jpg

 

Φέτος συμπληρώνεται μισός αιώνας από την εξέγερση της νεολαίας και του λαού μας ενάντια στην λαομίσητη, φασιστική χούντα, στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973.

Η εξέγερση αυτή συνέβαλλε καθοριστικά στην μετέπειτα κατάρρευση της επτάχρονης δικτατορίας.

Τα βασικά συνθήματα για την παιδεία, την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία και τον απεγκλωβισμό της χώρας μας από τα δεσμά ΗΠΑ και ΝΑΤΟ είναι και σήμερα επίκαιρα όσο ποτέ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αλυσοδένει καθημερινά ολοένα και περισσότερο την χώρα μας στους επιθετικούς, γεωστρατηγικούς και πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τάσσεται στο πλευρό του εγκληματικού κράτους του Ισραήλ που επιχειρεί την γενοκτονία και την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη.

Σιωπά απέναντι στα καθημερινά εγκλήματα πολέμου που πραγματοποιεί το ισραηλινό καθεστώς στην πολύπαθη Γάζα.

Σε αντίθεση με την φιλοπόλεμη κυβερνητική πολιτική ο λαός και η νεολαία βρίσκονται στο πλευρό του ηρωικού παλαιστινιακού λαού και καθημερινά εκφράζουν πολύμορφα την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη. Απαιτούν να σταματήσουν οι ισραηλινοί δολοφονικοί βομβαρδισμοί, να υπάρξει άμεσα εκεχειρία, να αναγνωριστεί το κράτος των Παλαιστινίων, να αποσυρθούν οι κατοχικές δυνάμεις από τα παλαιστινιακά εδάφη.

Αυτή η φωνή βρίσκεται στην σωστή πλευρά της ιστορίας, είναι η φωνή - κραυγή που βγάζει καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες λαούς στο δρόμο από άκρη σε άκρη του πλανήτη  μας!

Δίνουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης- κεφαλαίου οι οποίοι επιδιώκουν για άλλη μια φορά να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης του συστήματος στις πλάτες του λαού μας και την ίδια στιγμή τα κέρδη του κεφαλαίου εκτοξεύονται σε νέα υψηλά- αστρονομικά επίπεδα.

Η Ένωση μας καλεί τα μέλη της να πάρουν μέρος στη μεγάλη συγκέντρωση – διαδήλωση στις 17 Νοέμβρη.

Η ΠΕΝΕΝ και ο ΠΣΣ – ΝΑΤ θα καταθέσουν στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου την Παρασκευή, στις 11:30 π.μ.

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 08:14
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή