Σήμερα: 03/12/2023
Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023 09:08

Λιμάνι Αμβούργου H πρώτη απεργία μετά από 75 χρόνια! Τι διεκδικούν οι Λιμενεργάτες; Μήνυμα αλληλεγγύης της ΠΕΝΕΝ

Γράφτηκε από τον

xwildcat-strike-in-the-port-of-hamburg-a-wildcat-interview-11-08-2023.jpg.pagespeed.ic.saiPVo_hpe.webp

Την Δευτέρα (6/11/2023) οι εργαζόμενοι της μεγάλης προβλήτας Burchardkai στο λιμάνι του Αμβούργου προχώρησαν σε απροειδοποίητη απεργία μόλις έγινε γνωστή η συμφωνία της HHLA (βασική εταιρεία διαχείρισης του λιμανιού) για την εξαγορά σχεδόν του 50% του λιμανιού από την MSC η οποία προχωράει παραπέρα την ήδη προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου λιμανιού της Γερμανίας, στο οποίο η κινέζικη πολυεθνική Cosco διαχειρίζεται ήδη το 24%.

Η απόφαση των Λιμενεργατών για απεργία αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεών τους από τον περασμένο Σεπτέμβρη, στο κέντρο των οποίων τίθεται η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων τους ενάντια στις προγραμματισμένες 500 απολύσεις από την MSC.

Είναι η πρώτη απροειδοποίητη απεργία που γίνεται εδώ και 75 χρόνια, παρά το ασφυκτικό νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει στη Γερμανία για την επιβολή της εργασιακής ειρήνης!!

Οι εργαζόμενοι χθες Σάββατο προχώρησαν σε νέα απεργία καλώντας άλλα συνδικάτα και φορείς της πόλης να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο έξω από το δημαρχείο του Αμβούργου.

Μήνυμα συμπαράστασης της ΠΕΝΕΝ

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ χαιρετίζει και συμπαραστέκεται στον αγώνα σας κατά της ιδιωτικοποίησης, των απολύσεων και της περαιτέρω επιδείνωσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο λιμάνι του Αμβούργου.

Είμαστε σταθερά απέναντι στις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων των λιμανιών στην Ελλάδα, την Γερμανία και σε άλλες χώρες που ξεπουλιούνται οι λιμενικές υποδομές και εγκαταστάσεις σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι νοιάζονται αποκλειστικά και μόνο για την αύξηση της κερδοφορίας θέτοντας σε κίνδυνο τα εργατικά δικαιώματα.

Σας μεταφέρουμε τους θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς μας.

Νίκη στον αγώνα σας!

 

2023__img_654b65fc53217.jpg

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023 09:15
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή