Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης! - Η εισαγωγική παρέμβαση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ στην Εκδήλωση – Συζήτηση.
Γράφτηκε από τον Π.Ε.Ν.Ε.Ν.
Δημοσιεύουμε στην συνέχεια την εισαγωγική τοποθέτηση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ, Αντώνη Νταλακογεώργου, στην Εκδήλωση – Συζήτηση που συνδιοργάνωσε η Ένωση μας με την Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων Ελλάδας.
Μέσα στην ημέρα θα δημοσιεύσουμε και τις άλλες παρεμβάσεις (βιντεοσκοπημένες) των ομιλητών που προσκλήθηκαν και πήραν τον λόγο.
Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι.
Αδέλφια μας Παλαιστίνιοι!
Ανοίγοντας την εκδήλωση μας θέλω να ευχαριστήσω όλους και όλες για την ανταπόκριση και την συμμετοχή σας στην εκδήλωση που πραγματοποιούμε σήμερα σε συνεργασία με την Παλαιστινιακή Ένωση Εργαζομένων Ελλάδας.
Να ευχαριστήσω επίσης τους εκλεκτούς ομιλητές μας οι οποίοι πιστεύω ακράδαντα ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί θα συνεισφέρουν με τον λόγο τους να έρθουν στο προσκήνιο όλες οι πτυχές του παλαιστινιακού προβλήματος που βρίσκεται στο κέντρο της διεθνούς επικαιρότητας από τις 7 Οκτώβρη 2023.
- Είμαστε περήφανοι που είμαστε το πρώτο Εργατικό Σωματείο της χώρας που από νωρίς της Κυριακής 8 Οκτώβρη πήραμε δημόσια θέση καταδικάζοντας την ισραηλινή επίθεση στην πολύπαθη παλαιστινιακή Γάζα!
- Είμαστε οι πρώτοι που οργανώσαμε, συνδιοργανώσαμε ή συμμετείχαμε σε πλήθος δράσεων και κινητοποιήσεων όταν ένα μεγάλο μέρος των συνδικάτων (λόγω των δευτέρων εκλογών) απείχαν από κάθε δημόσια οργανωμένη δράση ενάντια στην ισραηλινή βαρβαρότητα!
- Είμαστε και σήμερα στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων που έχουν στο επίκεντρο να μπει STOP στην βάρβαρη – δολοφονική επίθεση του Ισραήλ κατά του ηρωικού παλαιστινιακού λαού!!
- Θέλουμε να δηλώσουμε και από αυτό το βήμα ότι η καρδιά, η ψυχή και ο νους μας είναι καθημερινά στην Παλαιστίνη και τον λαό της.
- Θέλουμε επίσης σήμερα από την εκδήλωση μας να στείλουμε ένα θερμό αγωνιστικό ταξικό χαιρετισμό στην εργατική τάξη και τον παλαιστινιακό λαό και να τον διαβεβαιώσουμε ότι θα παραμείνουμε στο πλευρό τους μέχρι την τελική νίκη.
- Χωρίς μισόλογα και πολιτικάντικες υπεκφυγές δηλώνουμε την απόλυτη στήριξη μας στην παλαιστινιακή αντίσταση στην οποία συμμετέχει σύσσωμος ο παλαιστινιακός λαός και οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις Ισραήλ – ΗΠΑ- Ε.Ε. τους ονομάζουν τρομοκράτες! Τρομοκράτες και εγκληματίες είναι αυτοί που επί δεκαετίες συλλαμβάνουν, φυλακίζουν, βασανίζουν, εκτοπίζουν, καταδιώκουν ένα ολόκληρο λαό και του στερούν την πατρίδα και το κράτος τους.
Τρομοκράτες και εγκληματίες είναι το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, το οποίο επί 26 ημέρες βομβαρδίζει ανελέητα νοσοκομεία, σχολεία, υπαίθριους καταυλισμούς. Δολοφονεί κάθε μέρα πάνω από 400 βρέφη και παιδιά και πολύ περισσότερους αμάχους!
Για το φρικαλέο αυτό έγκλημα η αποκαλούμενη διεθνής (καπιταλιστική) κοινότητα όχι μόνο σιωπά, αλλά στην πράξη στηρίζει και ενθαρρύνει το κράτος – δολοφόνο να συνεχίσει να διαπράττει ανενόχλητο εγκλήματα πολέμου!
Το πιο αισχρό όλων αυτής της απάνθρωπης συμπόρευσης είναι η πρόσφατη τοποθέτηση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν, «να σταματήσουν να γίνονται δηλώσεις, αλλά και κινητοποιήσεις στην Ευρώπη που αποτελούν επευφημίες υπέρ της τρομοκρατίας»!
Την ίδια επαίσχυντη θέση έχει και η ελληνική κυβέρνηση, η οποία νομιμοποιεί την ισραηλινή βαρβαρότητα κάνοντας λόγο για νόμιμη αυτοάμυνα απέναντι στην τρομοκρατία.
Για αυτό και στον ΟΗΕ ψήφισε υπέρ της αποχής στην πρόταση για στρατιωτική εκεχειρία που προωθούσε και ψήφισε η πλειοψηφία των χωρών του διεθνούς οργανισμού.
Τασσόμαστε κατά της οποιασδήποτε ανάμειξης της χώρας μας στον πόλεμο Ισραήλ – ιμπεριαλιστικών δυνάμεων κατά της Παλαιστίνης.
Η αλληλεγγύη του λαού μας και όλων των λαών του κόσμου μαζί και αυτή που εκφράζεται καθημερινά στις μητροπόλεις του καπιταλισμού υπέρ του παλαιστινιακού λαού είναι ένα ισχυρό ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο μήνυμα ώστε να σταματήσει η επιχείρηση εκτοπισμού – γενοκτονίας- εθνοκάθαρσης και αμέτρητης ανθρωποσφαγής στην Παλαιστίνη.
Κλείνοντας θέλω να απευθύνω ακόμη μια φορά κάλεσμα προς τα συνδικάτα, τους λαϊκούς μαζικούς φορείς και συλλογικότητες, ακόμη πιο δυνατά, πιο μαζικά και αποφασιστικά σε όλη τη χώρα να εκφραστεί η πιο πλατιά αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό.
Να διατρανώσουμε την θέση μας από άκρη σε άκρη της χώρας να σταματήσει το κράτος – δολοφόνο την αιματοχυσία με τους βομβαρδισμούς, να υπάρξει άμεσα εκεχειρία, να αναγνωριστεί το δικαίωμα των παλαιστινίων για δικό τους κράτος στην δική τους πατρίδα.
Είμαστε και θα παραμείνουμε αποφασιστικά στο πλευρό τους έως την τελική δικαίωση!
Νίκη στον παλαιστινιακό λαό!



- Τελευταια
- Δημοφιλή
