Σήμερα: 09/02/2023
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 10:58

Βασίλης Πιτικάρης Πρώην Πρόεδρος (2012 - 2014) του Σωματείου Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας Να σταματήσει η επιχείρηση υπονόμευσης των σχέσεων του τοπικού Σωματείου με την ΠΕΝΕΝ! Βαριές οι ευθύνες αυτών που συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες!

Γράφτηκε από τον

2023-01-26_120013.png

Η παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ  και η αποκάλυψη για την στάση του Γ.Γ και της πλειοψηφίας της ΠΝΟ ήταν επιβεβλημένη και απολύτως τεκμηριωμένη, γεγονός που όφειλε όχι μόνο να αναγνωρίσει η Διοίκηση του τοπικού Σωματείου αλλά έπρεπε και η ίδια να πάρει αποφάσεις και να ασκήσει προς την ΠΝΟ έντονη κριτική για αυτή την ανεπίτρεπτη στάση της!

Μέσα από την επιστολή – απάντηση διαφαίνεται μια προσπάθεια των σημερινών διοικούντων του τοπικού Σωματείου να συρθεί αυτό στο άρμα της πλειοψηφίας της ΠΝΟ, πράγμα που θα έχει σοβαρές συνέπειες στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά και στην ανεξαρτησία του όπως αυτή έχει οικοδομηθεί τις τελευταίες δεκαετίες!

Ο Πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Θ. Χρυσικόπουλος, όπως όλα δείχνουν, έχει αναλάβει επιτελικό ρόλο το Σωματείο μας να κινηθεί στην γραμμή και στην τακτική της πλειοψηφίας της ΠΝΟ και με τον τρόπο αυτό να αποτελέσει αυτό έναν ακόμη μηχανισμό στην υπηρεσία μιας γραμμής η οποία αποδεικνύεται καθημερινά επιζήμια και καταστροφική για τα Ναυτεργατικά δικαιώματα στην γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας.

Σε βάθος χρόνου θα βγει στην επιφάνεια τι κρύβεται πίσω από αυτή την κακοστημένη επιχείρηση υπονόμευσης των σχέσεων του τοπικού Σωματείου με την Ένωση Ναυτών και ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές αυτών των μεθοδεύσεων!

Η σχέση της ΠΕΝΕΝ με το τοπικό Σωματείο πάντοτε στηρίζονταν στις αρχές της αυτοτέλειας, του σεβασμού, της ανεξαρτησίας και της πραγματικής ανιδιοτελούς αλληλεγγύης!

Προσωπικά έχω να καταθέσω δεκάδες παραδείγματα που επιβεβαιώνουν αυτόν τον ισχυρισμό και αυτό μπορώ να επικυρώσω και σήμερα από την θέση του εκλεγμένου μέλους του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ!

Η προσπάθεια αντιπαράθεσης στην ΠΕΝΕΝ με εντελώς ανυπόστατα επιχειρήματα, δεν είναι μόνο άδικη, λαθεμένη και απαράδεκτη αλλά στην ουσία οι διοικούντες του τοπικού Σωματείου προσπαθούν να χτυπήσουν ένα ισχυρό και αδιαμφισβήτητο στήριγμά μας στα καθημερινά Ναυτεργατικά προβλήματα και τους αγώνες των Ναυτεργατών στην γραμμή!   

Αποτελούν ύβρεις κατά της ΠΕΝΕΝ τα υπονοούμενα του Προέδρου Θ. Χρυσικόπουλου περί κομματισμού, ιδιοτέλειας και άλλες τέτοιες μπαρούφες που επιστρατεύονται με σκοπό να πλήξουν τις σχέσεις της ΠΕΝΕΝ με το τοπικό μας Σωματείο.

Καλώ κάθε συνάδελφο που εργάζεται σε πλοία των γραμμών Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης – διαπόντιων νησιών και των λοιπών σκαφών να μην επιτρέψουν να ξεστρατίσει το τοπικό Σωματείο μας και να μετατραπεί σε γρανάζι του μηχανισμού της πλειοψηφίας της ΠΝΟ.

Αντίθετα να παρέμβουν και οι σχέσεις με την ΠΕΝΕΝ να διατηρηθούν, να βελτιωθούν και να διευρυνθούν ακόμη περισσότερο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Βασίλης Πιτικάρης

 

Απάντηση των 2 πρώην Προέδρων του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας στην τωρινή Διοίκηση!

pick-up-point-corfu-port-sunspots-cars.jpg

 

Στις 22 Νοεμβρίου 2022 η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απάντηση που αφορούσε το όψιμο και κάλπικο ενδιαφέρον του ΓΓ της ΠΝΟ Μ. Τσικαλάκη για τη γραμμή Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας.

Πρόκειται να τεκμηριώσει την έντονη κριτική της προς τον σημερινό ΓΓ της ΠΝΟ επικαλέστηκε τη διαπραγμάτευση της ΣΣΕ του 2022 στην Πορθμεία και τα αιτήματα που υπέβαλε και διεκδίκησε η Διοίκησή του.

Ειδικότερα αναφέρθηκε σε δυο προβλήματα:

  • -Στην επέκταση του νυχτερινού επιδόματος (όπως ισχύει στη γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας) να εφαρμοστεί και στο αντικείμενο της Λευκίμμης.
  • -Την εξασφάλιση και κατοχύρωση στη ΣΣΕ των πληρωμάτων της γραμμής, η δωρεάν μεταφορά των οχημάτων τους με τα πλοία των γραμμών Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης – Διαποντίων Νήσων.

Τα ζητήματα αυτά ο ΓΓ της ΠΝΟ τα αγνόησε, τα περιφρόνησε και στην πράξη τα ξαπόστειλε στον κάλαθο των αχρήστων και όχι μόνο αυτό, ψευδώς ισχυρίστηκε ότι αυτά θα επιλυθούν κατόπιν συνεννόησης με την Ένωση Πορθμείων και τις υπηρεσίες του ΥΕΝ, πράγμα το οποίο ουδέποτε συνέβη! ..

Το γεγονός αυτό κατά παράδοξο τρόπο, αντί να υιοθετηθεί απόλυτα από τον Πρόεδρο του τοπικού Σωματείου ο οποίος ήταν άριστα γνώστης των πραγματικών αυτών των περιστατικών , ο ίδιος επέλεξε σε χρόνο να απαντήσει από μέρους Μ. Τσικαλάκη και στην ουσία να τον υπερασπίσει για την απαράδεκτη τακτική στην απεμπόληση αυτών των διεκδικήσεων!

Το χειρότερο για τον Χρυσικόπουλο Θόδωρο είναι ότι τεχνηέντως αποσιωπά την ουσία της καταγγελίας της ΠΕΝΕΝ και επιλέγει να στραφεί εναντίον της υπερασπιζόμενου τον Μ. Τσικαλάκη με το «περισπούδαστο» επιχείρημα ότι πρώτη φορά ΓΓ της ΠΝΟ επισκέπτεται την τοπική γραμμή!

Παρακάτω προβαίνει σε ένα ακόμη ατόπημα στην προσπάθεια του να υποβαθμίσει το ρόλο, τη συμβολή, τη συμπαράσταση και την διαφοροποιημένη βοήθεια της ΠΕΝ στο τοπικό Σωματείο και τους αγώνες που έχουν αναπτυχθεί στη γραμμή, μιλώντας για «πολυήμερες εργασίες» που έχουν «μόνοι τους» .

Πρόκειται για καταφανή απόπειρα, συνειδητή υποβάθμιση της έμπρακτης αλληλεγγύης στην ΠΕΝΕΝ!

Στο τέλος της ανακοινώσεως του επιχειρεί με τρόπο ανακρίβει και πολιτικά – συνδικαλικά καθόλου έντιμο αφήνοντας υπονοούμενα για ιδιοτέλειες, κηδεμονίες και εξαρτήσεις τις εμμέσως αποδίδει στις ΠΕΝΕΝ, οι οποίες είναι σφαίρα μιας αρρωστημένης φαντασίας αφού η ΠΕΝΕΝ ουδέποτε διακατέχεται με όσα της έχει.

Από την πολύχρονη εμπειρία μας στη γραμμή και τη συνδικαλιστική μας δράση μπορούμε να βεβαιώσουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο ότι η ΠΕΝΕΝ διαχρονικά ήταν το Σωματείο που στάθηκε κοντά μας σε όλα τα προβλήματα και στους αγώνες με ανιδιοτέλεια , με συνέπεια, έχοντας σημαντική και θετική συνεισφορά στις ενέργειες και στη δράση του τοπικού μας Σωματείου!

Η προσπάθεια αυτή η προσφορά της ΠΕΝΕΝ να αποδομηθεί ή να ακυρωθεί με αβάσιμα επιχειρήματα και τερτίπια δεν πρόκειται να έχει την παραμικρή απήχηση στους δεκάδες Ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων που ξέρουν και γνωρίζουν ο καθένας και με την εμπειρία του ότι η ΠΕΝ προσωπική παραμένει και βασικός. πυλώνας στήριξης και αλληλεγγύης μας για τα προβλήματα των Ναυτερατών.

Τέλος οφείλουμε να επισημάνουμε απευθυνόμενους στους Ναυτεργάτες ότι ο Πρόεδρος του τοπικού Σωματείου που στρέφεται ενάντια στην ΠΕΝΕΝ να σκεφθεί πολύ καλά πριν να στείλει το τοπικό Σωματείο στο μπλοκ της πλειοψηφίας της ΠΝΟ του Μ. Τσικαλάκη και στη γραμμή τους!

Κάτι τέτοιο θα αμαυρώσει την ιστορική πορεία του τοπικού μας Σώματος και θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην απραξία, στις συναλλαγές προσωπικού ιδιοτελείς σκοπούς μακριά από τον Ναυτεργατικό κόσμο και τα πραγματικά του προβλήματα.

Κλείνοντας καλούμε τους Ναυτεργάτες να μην υιοθετήσουν διχαστικές πρακτικές και μεθοδεύσεις που πίσω από αυτές βρίσκεται η πλειοψηφία της ΠΝΟ και οι μηχανισμοί της με σκοπό να φέρουν στα μέτρα τους και στην πράξη να υποτάξουν στη γραμμή τους το Σωματείο μας!

 

Με θερμούς, αγωνιστικούς και συνδικαλιστικούς χαιρετισμούς.

  • -Χρήστος Βιτουλαδίτης

Πρώην Πρόεδρος 2016 - 2019

  • -Νίκος Κροκίδης

Πρώην Πρόεδρος 2004 - 2012

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 12:02
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή