Σήμερα: 09/02/2023
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 08:05

2023 - ΥΕΝ – Εφοπλιστές Για άλλη μια φορά ευχές από τις οποίες οι Ναυτεργάτες έχουν χορτάσει!

Γράφτηκε από τον

2023-01-03_122011.png

Διαβάζουμε με αφορμή την έλευση του νέου χρόνου (2023) για πολλοστή φορά οι εφοπλιστές (ΕΕΕ) και ο ΥΕΝ (Γ. Πλακιωτάκης) άδραξαν την ευκαιρία με μηνύματα τους να στείλουν τις θερμές τους … ευχές στους Ναυτεργάτες.

Διαβάζουμε από το μήνυμα της Προέδρου της ΕΕΕ Μελίνας Τραυλού: «Οι Ναυτικοί  είναι το κέντρο της Ναυτιλιακής οικογένειας!

Υπηρετούν καθημερινά και καθοριστικά με τη Ναυτοσύνη τους, την ηγεσία της ελληνικής Ναυτιλίας, την εθνική μας υπερηφάνεια ως έθνος»!!!

Επίσης σε άλλο μήνυμα της ξεπερνώντας κάθε όριο υπερβολής και προκλητικότητας αναφέρει ότι «η Ναυτιλία μας αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο εθνικής υπερηφάνειας»!!

 Από κοντά και ο Γ. Πλακιωτάκης ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το γεγονός ότι «οι Ναυτικοί κράτησαν την ελληνική Ναυτιλία στην κορυφή όλου του κόσμου».

Όλα αυτά σε επίπεδο δημόσιας ρητορικής με φιλοφρονήσεις και ευχές οι οποίες όμως απέχουν παρασάγγας από τις πράξεις και τα έργα τους τα οποία ουδόλως πλέον αγγίζουν και τον τελευταίο Ναυτεργάτη ο οποίος αντιλαμβάνεται το μέγεθος της υποκρισίας και προφανώς αγνοεί επιδεικτικά ευχές οι οποίες δεν έχουν  το παραμικρό αντίκρισμα για αυτούς!!

Οι Ναυτεργάτες όλα αυτά τα χρόνια βρίσκονται μπροστά σε τεράστια και ογκώδη προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζονται (από εφοπλιστές- ΥΕΝ) με άρνηση, αδιαλλαξία και προκλητική αδιαφορία!

  • -Έτσι έγινε με την υγειονομική κρίση που οι Ναυτεργάτες ήταν στο επίκεντρο μιας απαξιωτικής πολιτικής για τα δικαιώματα τους.
  • -Έτσι έγινε με την οικονομική – εφοδιαστική κρίση και με την εκτίναξη του πληθωρισμού και της ακρίβειας που καταβροχθίζουν το εισόδημα τους.
  • -Έτσι γίνεται επί 12 χρόνια που η σύμβαση τους και οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι στο επίπεδο του 2010!
  • -Έτσι γίνεται με τις συντάξεις τους που έχουν κατρακυλήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα…
  • -Έτσι γίνεται με την υπερφορολόγηση των εισοδημάτων τους…
  • -Έτσι γίνεται με τα επιδόματα ανεργίας και αναστολής εργασίας που είναι κάτω από το επίπεδο της φτώχειας…
  • -Έτσι γίνεται με την κατάργηση της ΣΣΕ στα ποντοπόρα πλοία που το εφοπλιστικό κατεστημένο με τον πολιτικό τους υπηρέτη (ΥΕΝ) που υλοποίησαν μέσα στα μεσάνυχτα!

Κατά τα λοιπά έχουν το θράσος και καλούν τους Ναυτεργάτες να νιώθουν «εθνικά υπερήφανοι» για μια Ναυτιλία από την οποία θησαυρίζουν οι εφοπλιστές!

 

Αιδώς Αργείοι!

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 08:18
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή