Σήμερα: 09/02/2023
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 07:37

Αίσχος! - Η κυβέρνηση κάνει κουμάντο στα λεφτά των Ναυτεργατών και μοιράζει ψίχουλα! - ΕΛΟΕΝ - Αντί για 67 εκατ. ευρώ δίνει 1,1 εκατ. ευρώ!!!

Γράφτηκε από τον

IMG_20221207_122438_893_1.jpg

Μέσω της ΠΝΟ πληροφορηθήκαμε ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αποφάσισε και ενέκρινε την αναδιανομή ποσού 1,1 εκατ. ευρώ προς τους δικαιούχους Ναυτεργάτες του οικογενειακού επιδόματος για το 2022!

Σημειώνουμε ότι το αποθεματικό του ΕΛΟΕΝ αγγίζει τα 67 εκατ. ευρώ και τα οποία σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας πρέπει να αναδιανέμονται σε τακτά χρονικά διαστήματα (Δείτε εδώ έγγραφο της ΠΕΝΕΝ) στους δικαιούχους.

Τα χρήματα του ΕΛΟΕΝ είναι εξ ολοκλήρου των Ναυτεργατών και είναι αυτοί που κάθε μήνα συνδράμουν με την εισφορά τους  στα έσοδα του οργανισμού.

Πρόκειται για μια καταφανέστατη, απαράδεκτη και άθλια πράξη η κυβέρνηση να κάνει κουμάντο στα οικονομικά των Ναυτεργατών και εν μέσω προεκλογικής περιόδου επιλέγει να μοιράσει 20 – 30 ευρώ (ετησίως) από τα αδιάθετα αποθεματικά του ΕΛΟΕΝ!!

Στο σχετικό έγγραφο της ΠΝΟ ο Γ.Γ. Μ. Τσικαλάκης έμμεσα επιχειρεί να αξιοποιήσει αυτή την αισχρή απόφαση της Κυβέρνησης κάνοντας λόγο ότι «το ποσόν εγκρίθηκε με ενέργειες της ΠΝΟ»!

Πρόκειται για μια κατάπτυστη απόφαση – επιλογή την οποία η ΠΕΝΕΝ καταδικάζει και ταυτόχρονα δηλώνει ότι η αναδιανομή των αποθεματικών του ΕΛΟΕΝ και η διοίκηση του οργανισμού πρέπει να περάσει στα χέρια των Ναυτεργατών χωρίς την παραμικρή ανάμειξη, συμμετοχή της Κυβέρνησης.

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 07:39
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή