Σήμερα: 25/09/2022
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 10:48

Επέτειος 9 χρόνων από την δολοφονία του Π. Φύσσα - Τεράστιο αντιφασιστικό ποτάμι κατέκλυσε τους δρόμους του Κερατσινίου!

Γράφτηκε από τον

poreia-Keratsini-750x500.jpg

Με μια δυναμική μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση τίμησαν χιλιάδες λαού και νεολαίας τα 9 χρόνια από την ημέρα της δολοφονίας του μουσικού και αντιφασίστα Παύλου Φύσσα ο οποίος έπεσε νεκρός από τα δολοφονικά τάγματα εφόδου της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση εξελίχθηκε σε μια πελώρια διαδήλωση η οποία διέσχισε τους δρόμους της πόλης για να καταλήξει στο μπλόκο της Κοκκινιάς, εκεί όπου ναζί και ταγματασφαλίτες προχώρησαν σε σφαγή δεκάδων Ελλήνων πατριωτών και αντιστασιακών!

Στην κεφαλή της πορείας ήταν οι οικογένειες και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα, του Βασίλη Μάγγου αλλά και φοιτητές που χτυπήθηκαν στις πρόσφατες κινητοποιήσεις ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Ανάμεσα στα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία ήταν: «Ναζί για πάντα στη φυλακή», «Ο Παύλος ζει», «Και τώρα και πάντα όπως το 40 την φτώχεια και τον φασισμό θα πολεμάμε πάντα», «Χρυσαυγίτες σας ταΐζουν οι εφοπλιστές, έξω σας πετάμε από όλες τις σχολές, από τα σχολεία και τις γειτονιές»

Στην συγκέντρωση πήραν μέρος και η ΠΕΝΕΝ, Ο ΠΣΣ – ΝΑΤ και τα μέλη τους συμπορεύτηκαν στον δρόμο κοντά στην οικογένεια του Π. Φύσσα και του «Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας – Πειραιά».

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

2022-09-20_135347.jpg

 

2022-09-20_135416.jpg

 

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή