Σήμερα: 25/09/2022
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 05:25

Μία κρίσιμη και αποφασιστική μάχη που πρέπει να κερδηθεί!

Γράφτηκε από τον

_αυτοί_ή_εμείς.jpg

Μία κρίσιμη και αποφασιστική μάχη που πρέπει να κερδηθεί!

Η περίοδος που διανύουμε, σε αυτή αναδεικνύεται η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε,

για το συνεπές ταξικό σ.κ. είναι κρίσιμης σημασίας, αφού αυτό καλείται να μπει μπροστά να δώσει μια αποφασιστική μάχη για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων.

Στο επίκεντρο αυτής της αντιπαράθεσης πρέπει να βρεθούν τα μεγάλα προβλήματα που συνδέονται με την ακρίβεια, την λιτότητα, την υπογραφή ΣΣΕ, την κάλυψη των απωλειών που έχει το εργατικό και λαϊκό εισόδημα από την πρωτοφανή ανοδική πορεία του πληθωρισμού (ρεύμα – καύσιμα – καταναλωτικά προϊόντα), η προστασία της λαϊκής στέγης από τους πλειστηριασμούς, η λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης από την έξαρση που σημειώνεται στις τιμές των ενοικίων, η απόκρουση της βίας, της τρομοκρατίας και της καταστολής που διευρύνεται αυτό το διάστημα στοχοποιώντας το φοιτητικό κίνημα το οποίο παλεύει αδιάκοπα να μην περάσει ο κυβερνητικός αυταρχισμός κα η εγκαθίδρυση της αστυνομίας στις σχολές!

Η ξεκάρφωτη εκτονωτικού και επετειακού χαρακτήρα, με υποβαθμισμένο πλαίσιο στόχων και αιτημάτων, απόφαση που έλαβε η ηγεσία της ΓΣΕΕ, οι εργαζόμενοι και τα αγωνιστικά συνδικάτα οφείλουν και πρέπει να την μετατρέψουν μέσα από το δικό τους διεκδικητικό πλαίσιο σε μια μετωπική σύγκρουση με την συνολική αντιλαϊκή πολιτική βάζοντας μπροστά την δική τους ατζέντα.

Να χαράξουν μια γραμμή αντίστασης, διεκδίκησης, οργανωμένης πάλης που θα συνεγείρει, θα ενώσει, θα συσπειρώσει και θα κινητοποιήσει μαζικά το σύνολο του εργατικού κόσμου για την ρήξη και την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Αυτό προϋποθέτει ότι η προετοιμασία και η οργάνωση πρέπει να γίνει υπόθεση πάλης της εργατικής τάξης και ο ρόλος των αγωνιστικών – ταξικών δυνάμεων πρέπει να είναι καθοριστικός!

Είναι προφανές ότι πριν την απεργία της 9 Νοέμβρη πρέπει να οργανωθούν και να γίνουν πλήθος πολύμορφων κινητοποιήσεων σε κλαδικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Σε μια τέτοια κατεύθυνση πρέπει να δράσει σύσσωμη η ταξική πτέρυγα στο σ.κ έτσι ώστε να μην επιτρέψει την υποταγμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ να επιχειρήσει μια ακόμη εκτονωτική απεργία…..

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 06:24
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή