Σήμερα: 07/08/2022
Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 13:23

ΠΕΝΕΝ: Κόκκινη γραμμή και αιτία σύγκρουσης η μη καταβολή των εξπρές δρομολογίων Ποιες εταιρίες και πλοία αφορά; Την Δευτέρα η απόφαση του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ

Γράφτηκε από τον

_ΠΕΝΕΝ.jpg

Το τελευταίο διάστημα αναδείξαμε ως ΠΕΝΕΝ (το ξεχασμένο και απαξιωμένο για άλλους στο ν.σ.κ πρόβλημα) της μη χορήγησης των εξπρές δρομολογίων, όπως ρητά και με σαφήνεια αναφέρεται στην ΣΣΕ των Ακτοπλοϊκών πλοίων που αφορά την δρομολογιακή γραμμή της Κρήτης.

Για τον σκοπό αυτό ήδη έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα τις δύο εμπλεκόμενες ναυτιλιακές εταιρίες BLUE STAR FERRIES και MINOAN LINES όπως επίσης και το ΥΕΝ μαζί και τις λιμενικές αρχές.

Αυτό το κάναμε τόσο εγγράφως όσο και προφορικά μιλώντας με ηγετικά στελέχη των δύο Ναυτιλιακών Ακτοπλοϊκών εταιριών με την σαφή επισήμανση ότι στο τέλος του Ιούλη 2022 τα πλοία που έχουν εκτελέσει εξπρές δρομολόγια στην γραμμή της Κρήτης να καταβάλουν στα μέλη μας το πραγματικό ποσόν που αντιστοιχεί αυτή η αμοιβή τους.

ΥΕΝ και Κ.Λ.Πειραιά μας διαβεβαίωναν έως προχθές ότι οι εταιρείες ενημερώθηκαν και συμφώνησαν στον μισθό του Ιούλη να καταβάλουν την αμοιβή αυτή σύμφωνα με την ΣΣΕ….

Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι και οι δύο αναφερόμενες εταιρείες αλλά και οι λιμενικές αρχές δέχθηκαν, συμφώνησαν και υιοθέτησαν πλήρως την θέση της ΠΕΝΕΝ σχετικά με τον υπολογισμό των εξπρές δρομολογίων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το σχετικό άρθρο της ΣΣΕ για τα Ε/Γ-Ο/Γ Ακτοπλοϊκά πλοία.

Παρά ταύτα στον εξοφλητικό λογαριασμό που έχει ήδη δοθεί στα 5 πλοία που κάνουν την γραμμή Πειραιά – Κρήτη ο υπολογισμός και η καταβολή έγινε κατά παρέκκλιση της ΣΣΕ!!!

Μετά από αυτή την αυθαίρετη – παράνομη και ανεπίτρεπτη ενέργειά τους η ΠΕΝΕΝ, τα μέλη και ο κλάδος μας δηλώνουν προς όλες τις κατευθύνσεις ότι διαπράττουν μέγα λάθος εάν πιστεύουν ότι θα υποχωρήσουμε από την νόμιμη διεκδίκησή μας…

Εάν νομίζουν ότι εμείς μιλάμε μόνο με όρους καταγγελιών ή ότι εμείς περιοριζόμαστε σε αυτές ή ακόμη χειρότερα οι παρεμβάσεις μας δεν έχουν την απόλυτη αποδοχή των μελών μας…. σύντομα θα καταλάβουν το μέγεθος του σφάλματός τους.

Την απόφασή μας θα την ανακοινώσουμε το απόγευμα της Δευτέρας μετά την σύγκληση του Δ.Σ…..

Από τώρα όμως θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι τα Ναυτεργατικά θεσπισμένα δικαιώματα δεν τα παζαρεύουμε και η γραμμή μας θα είναι έως το τέλος η καταβολή της ιδιαίτερης αυτής αμοιβής όπως κατοχυρώνεται στην ΣΣΕ!

Ο τίτλος του σημειώματός μας θα έχει άμεση και πρακτική εφαρμογή…. και ο νοών νοείτο….

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ. Οι αναφερόμενες Ακτοπλοϊκές εταιρίες είναι οι BLUE STAR FERRIESκαι MINOAN LINESκαι τα πλοία αυτά είναι τα εξής:

BLUE HORIZON - BLUE GALAXY

ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ – ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ – ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 07:37
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή