Σήμερα: 29/03/2024
Κυριακή, 05 Ιουνίου 2022 13:43

Ε/Γ - Ο/Γ "Aqua Blue" - "Super Star" - "Sporades Star" - "Aqua Jewel" - Σημαντικά βήματα για την αποκατάσταση των Ναυτεργατικών δικαιωμάτων! - Αναντικατάστατη η αγωνιστική συμμετοχή - παρέμβαση των Ναυτεργατών

Γράφτηκε από τον

SeaJets_πλοία.jpg

Η ΠΕΝΕΝ έχει προαναγγείλει εδώ και αρκετό διάστημα την πρόθεσή της να μπει μπροστά ως το πιο πρωτοπόρο και αγωνιστικό Σωματείο ώστε να επιβάλει ντε φάκτο και ντε γιούρε την πλήρη εφαρμογή των δικαιωμάτων των Ναυτεργατών όπως αυτά καθορίζονται από τις ισχύουσες ΣΣΕ και την Ναυτική νομοθεσία.

Η ΠΕΝΕΝ βρίσκεται συνεχώς σε ριζική αντίθεση με την γραμμή της υποταγμένης ηγεσίας και πλειοψηφίας της ΠΝΟ και της συντριπτικής πλειονότητας των Ναυτεργατικών Σωματείων, οι οποίοι σε κοινή και αγαστή συνεργασία με εφοπλιστές - ΥΕΝ - Λιμενικές αρχές αρέσκονται και περιορίζονται σε αδιέξοδους - αναποτελεσματικούς ελέγχους, που στην πράξη δεν επιφέρουν επί μια εξαετία κανένα πρακτικό αντίκρισμα ενάντια στην εφοπλιστική αυθαιρεσία και παραβατικότητα και παράλληλα ξοδεύονται ασύστολα χιλιάδες ευρώ από τον μόχθο των Ναυτεργατών, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να διαιωνίζονται, να διογκώνονται και βέβαια η δυσαρέσκεια των Ναυτεργατών εναντίον αυτής της γραμμής να φτάσει στο κατακόρυφο!

Για να αντιμετωπιστεί η μακροχρόνια εφοπλιστική παραβατικότητα και η προκλητική ανοχή ΥΕΝ - Λιμενικών αρχών στα Ναυτεργατικά προβλήματα απαιτούνται τρία πράγματα:

- Η αποφασιστική βούληση και θέληση.

- Η οργάνωση και η μαζική συμμετοχή των Ναυτεργατών στην δίκαιη διεκδίκηση λύσεων στα εργασιακά προβλήματα!

- Η οργάνωση ενός Σωματείου πού πέρα από την βούληση να έχει ισχυρούς δεσμούς με τους Ναυτεργάτες και τα μέλη του. Να βάζει μπροστά και πάνω τα Ναυτεργατικά προβλήματα, να έχει ξεκάθαρο αγωνιστικό προσανατολισμό, να μπορεί να σχεδιάσει, να οργανώσει, να κινητοποιήσει μαζικά και ενωτικά τον κόσμο που εκπροσωπεί. Να έχει πλήρη ανεξαρτησία από την πολιτική της εκάστοτε Κυβέρνησης, από τους εφοπλιστές και το δόγμα της ανταγωνιστικότητας τους, αλλά να είναι και αποδεσμευμένο από οποιαδήποτε άλλη κηδεμονία ή εξάρτηση.... που εμποδίζει αυτή την κατεύθυνση.

Η ΠΕΝΕΝ όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει σημαντικά βήματα στην γραμμή της οργάνωσης μέσα στα καράβια, να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των μελών της και ευρύτερα των Ναυτεργατών και μπορεί να δίνει καθημερινά δείγματα τόσο της ανεξαρτησίας της από αυτά τα κέντρα, αλλά και της προσήλωσής της έως το τέλος στα αιτήματα, στις διεκδικήσεις και στην ανάγκη να δοθούν πραγματικές λύσεις στα οξυμένα Ναυτεργατικά προβλήματα!

Τρανή απόδειξη της επιτυχίας και της αποτελεσματικότητας αυτής της γραμμής είναι ότι η ΠΕΝΕΝ όλα τα τελευταία χρόνια είναι το μοναδικό Ναυτεργατικό Σωματείο που αναπτύσσει μία πολύμορφη αγωνιστική δράση μέσα και έξω από τα καράβια, στηριγμένη στην εμπιστοσύνη και στην εκτίμηση πού έχει οικοδομήσει με τον ιστορικό μας κλάδο!

Στην βάση της παραπάνω εικόνας - πραγματικότητας κλιμακώνουμε τα αγωνιστικά μας βήματα αφήνοντας στο περιθώριο τις άλλες δυνάμεις στο ν.σ.κ που είτε είναι βαθιά συμβιβασμένες, είτε αναμασούν μία αντιεφοπλιστική ρητορική που στην πράξη όμως δεν μπορούν να παράγουν κανένα πρακτικό αγωνιστικό αποτέλεσμα για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Ναυτεργατών!

Ενδεικτικό και πρόσφατο παράδειγμα αυτής της δράσης της ΠΕΝΕΝ είναι η οργάνωση, ο σχεδιασμός και η αγωνιστική της παρέμβαση στα 4 συμβατικά Ε/Γ-Ο/Γ πλοία της SeaJets!

Οι πρόσφατες δράσεις μας οδήγησαν σε θετικό και νικηφόρο αποτέλεσμα σε σοβαρά εργασιακά προβλήματα που αφορούν την τήρηση των ΣΣΕ, την καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών και άλλων επιμέρους προβλημάτων!

Είναι προφανές ότι αυτή η επιτυχία δεν ήρθε ως μάννα εξ ουρανού... και βέβαια οφείλουμε να θυμίσουμε την λαϊκή παροιμία ότι "για χάρη του βασιλικού ποτίζεται και η γλάστρα".

Η επισήμανσή μας αυτή δεν αφορά τους Ναυτεργάτες αλλά τις διοικήσεις των υπολοίπων Ναυτεργατικών Σωματείων, οι οποίοι χωρίς να "βρέξουν τα πόδια τους" μπορούν σήμερα να καρπώνονται θετικές αλλαγές που είναι αποτέλεσμα της αγωνιστικής δράσης της ΠΕΝΕΝ.

Τέλος ανακοινώνουμε ότι το επόμενο αγωνιστικό μας βήμα θα αφορά την παραβίαση της ΣΣΕ στην Ακτοπλοΐα με την μη χορήγηση της διανυκτέρευσης και για αυτό θα πούμε πολλά και αποκαλυπτικά για την θέση και τον ρόλο ΣΕΕΝ - Ναυτιλιακών εταιρειών - ΥΕΝ - Λιμενικών αρχών αλλά και της νέας ηγεσίας της ΠΝΟ και το πώς διαχειρίστηκαν το σοβαρό αυτό πρόβλημα κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ανανέωση της ΣΣΕ για το 2022!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 05 Ιουνίου 2022 14:23
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή