Σήμερα: 20/05/2022
Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022 17:56

Απάντηση στους συνδικαλιστικούς κλακαδόρους της εφοπλιστικής ανταγωνιστικότητας - Ανεπίτρεπτη συγκάλυψη της οικονομικής διαχείρισης της περιόδου Γ. Χαλά!!!

Γράφτηκε από τον

_ΤΣΙΚΑΛΑΚΗΣ.jpg

Στην προχθεσινή συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ από την μεριά της ΠΕΝΕΝ αναδείχθηκε για άλλη μια φορά το καθεστώς της αδιαφάνειας, της συσκότισης και της κακοδιαχείρισης των οικονομικών της Ομοσπονδίας που διαιωνίζεται μέσα στην ΠΝΟ και για το οποίο ο νέος Γ.Γ Μ. Τσικαλάκης μέχρι πρότινος παρουσιάζονταν και εκφραζόταν με οργίλο ύφος και το καταδίκαζε απερίφραστα!!!

Φαίνεται ότι η «κατάκτηση» της πολυπόθητης και ακριβοπληρωμένης καρέκλας του Γ.Γ της ΠΝΟ «ανέτρεψε» μέσα σε «μια νύχτα» αυτές τις ψευδεπίγραφες και βαθιά υποκριτικές φανφάρες και ο ίδιος πλέον δίνει καθημερινά δείγματα γραφής ότι αυτό το σαθρό καθεστώς τον εξυπηρετεί τα μέγιστα να το συνεχίσει, να το εμβαθύνει, έχοντας και την συγκατάθεση από τον «ουλαμό των υποτακτικών του».

Στην διάρκεια των 11 μηνών που είναι στο τιμόνι της ΠΝΟ αυτός που αποτελούσε το «αγαπημένο» παιδί του Γ. Χαλά, ο οποίος τον πήρε από το χέρι και τον επέβαλε αρχικά στην θέση του Ταμία της ΠΕΠΕΝ και ακολούθως στην Προεδρία της Ένωσης Πλοιάρχων και δήλωνε ευγνώμων και τρισευτυχισμένος για τον ευεργέτη του και μαζί έκαναν επισκέψεις και γνωριμίες υψηλού επιπέδου σε εφοπλιστικά – υπουργικά και κομματικά γραφεία, όταν οι «υπέρτερες δυνάμεις» τον στήριξαν στην διαδρομή για την διεκδίκηση και ανάληψη της καρέκλας στην ΠΝΟ, έκανε οβιδιακή μεταμόρφωση και πλέον ανακάλυψε ότι ο Χαλάς είναι «γηραλέος», «ανύπαρκτος», «ανυπόστατος» και «σκοτεινός» στην διαχείριση των οικονομικών της Ομοσπονδίας και απειλούσε ότι θα προσφύγει σε ορκωτούς λογιστές – εισαγγελείς ακόμη και στο ΣΔΟΕ!!

Μάλιστα με θράσος χιλίων πιθήκων καταλόγισε ιδιαίτερες σχέσεις της ΠΕΝΕΝ και του Προέδρου μας με τον Γ. Χαλά. Φαίνεται τον δικό του συνδικαλιστικό και αξιακό κώδικα θέλει να τον μεταφέρει σε εκείνους που ήταν σταθερά στην απέναντι όχθη από αυτήν που ήταν ο ίδιος και ο μέντοράς του (Γ. Χαλάς), τόσο στα Ναυτεργατικά προβλήματα όσο και στην επιβολή της γραμμής εφοπλιστών – κυβέρνησης αλλά και στο σάπιο καθεστώς που έχει οικοδομηθεί στην ΠΝΟ όλες τις προηγούμενες δεκαετίες!

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να πέσουν οι μάσκες της υποκρισίας, ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ απαίτησε να τεθεί σε ψηφοφορία η πρότασή του να διεξαχθεί ενδελεχής έλεγχος των οικονομικών της ΠΝΟ για όλο το χρονικό διάστημα που Γ.Γ στην Ομοσπονδία ήταν ο Γ. Χαλάς. Επιπρόσθετα ζήτησε αυτός ο έλεγχος να γίνει από ορκωτούς Λογιστές!!

Σε όλα αυτά είχε προηγηθεί εντονότατη αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ από την μία και του Μ. Τσικαλάκη και της ομάδας του από την άλλη, οι οποίοι ο ένας μετά τον άλλο έβγαζαν «αφρούς από το στόμα» για το καθεστώς αδιαφάνειας κατά την περίοδο του Χαλά!!!

Όταν όμως ήρθε η κρίσιμη στιγμή της ψηφοφορίας για την πρόταση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ σύσσωμο το μπλοκ των 9 Προέδρων με επικεφαλής τον Μ. Τσικαλάκη καταψήφισαν και απέρριψαν την πρόταση της ΠΕΝΕΝ!!!!!!!

Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!

Όπως διαπιστώθηκε στην ίδια συνεδρίαση της Διοίκησης ο Μ. Τσικαλάκης όλη αυτή την περίοδο ο ίδιος, ο Ταμίας, και δεν ξέρουμε ακόμη ποιοι άλλοι, δεν ασχολούνται με τα αμαρτωλά πεπραγμένα του Χαλά…. Αλλά με τον μοναδικό αντίπαλο – εχθρό, την ΠΕΝΕΝ…, και έχουν μετατραπεί σε συνδικαλιστικούς ντετέκτιβ ψάχνοντας στα οικονομικά της ΠΝΟ του παρελθόντος ώστε να ανακαλύψουν την οποιαδήποτε «παράτυπη» συναλλαγή της ΠΕΝΕΝ!!!

Είχε προηγηθεί επιλεκτικός «έλεγχος» για το προσωπικό της ΠΝΟ και τις μονομερείς αποφάσεις του πρώην Γ.Γ και το σχετικό «πόρισμα» – κατηγορητήριο συνέταξε και παρουσίασε ο Ταμίας της ΠΝΟ (τον οποίο επέλεξε ο Χαλάς και μάλιστα δια περιφοράς ψηφοφορία!!!) Ευάγγελος Δανομάρας (Λογιστής και ο ίδιος)!!!

Άνθρακες ο θησαυρός!

Πρώτο: Η ΠΕΝΕΝ στην 40χρονη αγωνιστική της διαδρομή τα μόνα χρήματα που έχει πάρει για εξοπλισμό της Ένωσης είναι 10.500 ευρώ με αποδείξεις (τιμολόγια) όταν την ίδια στιγμή το τελευταίο σωματείο σφραγίδα έχει πάρει τα 4πλάσια, ενώ εάν πάμε στην Ένωση Πλοιάρχων η σύγκριση είναι χαώδης….. στο ποσό που πήρε ο Τσικαλάκης στην διάρκεια της δικής του θητείας στην ΠΕΠΕΝ!!! Εξάλλου αυτά τα 40 χρόνια, στο χαράτσι που εισπράττει η ΠΝΟ, τα μέλη μας στην ελληνική σημαία συνεισέφεραν πάνω από 20 εκατ. ευρώ στο ταμείο της ΠΝΟ!!!  

Σχετικά με το δεύτερο τους δίνουμε επίσημα τα στοιχεία για να αποδείξουμε ότι δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, να κουκουλώσουμε και φυσικά το παραμικρό να φοβηθούμε.

Η απεργιακή και αγωνιστική μας δράση που έγινε το 4ήμερο 13-16/6/2018 στην Κυλλήνη με το πολυμελές κλιμάκιο (35 άτομα) που κατήλθε για τον σκοπό αυτό κόστισε 10.950 ευρώ (ξενοδοχείο 3 ημερών – διατροφή – ενοικίαση λεωφορείου και καύσιμα για 5 αυτοκίνητα).

Από αυτά η ΠΝΟ κάλυψε ένα μέρος του κόστους της διατροφής του κλιμακίου ύψους 4200 ευρώ, ενώ η δαπάνη για το φαγητό ήταν συνολικά 4780 ευρώ!!!

Είναι τόσο αισχροί και άθλιοι που από την μια βάζουν τα παπαγαλάκια τους στην Διοίκηση να μιλάνε για την ΠΕΝΕΝ και από την άλλη την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται ότι έδωσαν χωρίς έγκριση οργάνων 10.000 για στήριξη απεργίας εκτός του Ναυτεργατικού κλάδου!

Σε ότι μας αφορά τα σχετικά στοιχεία είναι στην διάθεση όλων και σήμερα τα ανακοινώνουμε δημόσια!

Επισήμανση: Η ΠΝΟ όφειλε και έπρεπε να καλύψει το σύνολο των εξόδων αφού η ΠΕΝΕΝ είναι το μόνο Σωματείο που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει αυτοτελώς μια σημαντική και πολύμορφη δράση όχι μόνο για τα κλαδικά αλλά συνολικά για τα Ναυτεργατικά προβλήματα. Παράδειγμα η συνδικαλιστική δράση προχθές από την οποία εξοφλήθηκαν οι μισθοί όλων των Ναυτεργατών στο AQUAJEWEL!

Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ είναι ίσως ο μόνος ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια στις δεκάδες απεργίες δηλώνει παρών μόνο στο λιμάνι του Πειραιά και δεν περιφέρεται σε διάφορα λιμάνια για να εισπράττει τα χρήματα από ταξίδια όπως κάνουν οι περισσότεροι Πρόεδροι μη εξαιρουμένου και του Μ. Τσικαλάκη….

Τρίτο: Σχετικά με τα ταξίδια στο εξωτερικό (IMO), τα υπόλοιπα (διεθνή συνδικαλιστικά συνέδρια – ITF– Βρυξέλλες κ.λπ) ήταν προνόμιο του Χαλά, του Τσικαλάκη, των διάφορων εκλεκτών του πρώην Γ.Γ αλλά και «στενών συνεργατών του», θέτουμε στην διάθεσή τους τα πάντα και τους τα παρέχουμε χωρίς να αναλώνουν «κόπο και μόχθο» στην διερεύνησή τους!!

Σημειώνουμε ότι η ΠΕΝΕΝ είναι το μοναδικό Ναυτεργατικό σωματείο που επαναλαμβανόμενα μετά την παρουσία εκπροσώπου της στις συνόδους του IMO προχωρούσε σε δημόσια ενημέρωση με σχετικά δελτία τύπου.

Εξάλλου σε προγενέστερο Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ ο Πρόεδρός μας πέταξε κατάμουτρα σε όλους αυτούς τις οικογενειακές του φορολογικές δηλώσεις!

Και σε ότι αφορά τον μισθό του αυτός είναι τρεις φορές κατώτερος από το χαμηλότερο του μπλοκ του εργοδοτικού συνδικαλισμού και παρακάτω από το ετήσιο εισόδημα ενός Ναυτόπαιδα που εργάζεται 12 μήνες τον χρόνο!

Κατόπιν όλων των παραπάνω ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΥΜΕ:

Το πεδίο που επιλέγει ο Τσικαλάκης και η ομάδα του να στριμώξει την ΠΕΝΕΝ και τον Πρόεδρό μας είναι για εμάς το πιο προνομιακό και εκείνοι που θα πρέπει να ανησυχούν είναι ο Μ. Τσικαλάκης και η ομάδα του …

Δεν έχουμε πει την τελευταία μας κουβέντα!!! Στο τέλος θα κλάψει και ο τελευταίος πικραμένος!! Να βρίσκονται σε αναμονή και στην μπρίζα!!

Δύο πράγματα συμπληρωματικά: 1) Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στα 40 αυτά χρόνια που η ΠΕΝΕΝ πέρασε σε ταξικά χέρια δεν έχουμε ψηφίσει ποτέ τα αδιαφανή οικονομικά πεπραγμένα και επίμονα θέτουμε το ζήτημα της αλλαγής του βρώμικου θεσμικού πλαισίου για την λειτουργία της Ομοσπονδίας (το οποίο σύσσωμοι Μ. Τσικαλάκης και οι 9 Πρόεδροι αρνούνται και καταψηφίζουν). Αλλά και την θεσμοθέτηση μέτρων και κανόνων για την διαφανή διαχείριση των οικονομικών.

Στο μικρό χρονικό διάστημα που συμμετείχαμε στον έκτακτο οικονομικό έλεγχο που έγινε με την ευθύνη των 13 Σωματείων είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά, να αποκαλύψουμε περισσότερα και κυρίως να διαπιστώσουμε πως είναι στημένος αυτός ο μηχανισμός που συνιστά όνειδος για το ν.σ.κ !!!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ1: Ο Γ.Γ της ΠΝΟ και η ομάδα των 9 Προέδρων είναι αυτοί που έχουν νομιμοποιήσει την αυθαίρετη και μονοπρόσωπη απόφαση του πρώην Γ.Γ για το εφάπαξ του προηγούμενου Προέδρου του ΠΣΟΑΕΝ και με τον τρόπο αυτό ανοίγουν διάπλατα την πόρτα να δικαιωθεί ο Γ. Χαλάς στο αίτημά του να του δοθεί εφάπαξ πάνω από 600.000 ευρώ!!!

Υ.Γ2: Περιμένουμε επίσης να μας πει ο Μ. Τσικαλάκης και η ομάδα του στα ταξίδια που έκαναν στο εξωτερικό ποιο ήταν το ταξιδιωτικό πρακτορείο που χρησιμοποιούσαν για την έκδοση των εισιτηρίων;

Υ.Γ3: Γιατί παρά τις επανειλημμένες αναφορές αρνείται να μας παρέχει τα στοιχεία που αφορούν τις οικονομικές ενισχύσεις προς τα Σωματεία για τον μήνα Μάρτη του τρέχοντος έτους όπως επίσης σειρά εγγράφων, στοιχείων και παραστατικών για τα οικονομικά της ΠΝΟ την τελευταία περίοδο.

Στην παρούσα ανακοίνωσή μας αναφερόμαστε κυρίως και απαντούμε σε αυτά που μας αφορούν, έπεται η συνέχεια που θα τους αφορά όλους και τον καθένα ξεχωριστά….

Η αρχή θα γίνει από τους Τσικαλάκη – Δανομάρα – Σαριδάκη και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι….

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022 05:51
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή