Σήμερα: 28/01/2022
Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 08:25

ΠΕΝΕΝ: Παρέμβαση στο ΥΕΝ για τα Ναυτεργατικά προβλήματα

Γράφτηκε από τον

.jpg

Με πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ πραγματοποιήθηκε στις 10 Γενάρη συνάντηση με υπηρεσιακά στελέχη και παράγοντες του ΥΕΝ στην οποία αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσής μας ανέδειξε μια σειρά προβλήματα που απασχολούν τα μέλη μας και χιλιάδες Ναυτεργάτες.

Στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις της ΠΕΝΕΝ για τα παρακάτω προβλήματα:

-          Λήψη μέτρων για την πανδημία και την ουσιαστική προστασία των Ναυτεργατών στα πλοία.

-          Για τους ελέγχους και τα πορίσματα των κοινών κλιμακίων (ΥΕΝ - ΠΝΟ) και την μη συμμόρφωση των Ναυτιλιακών εταιρειών στα διαπιστούμενα προβλήματα που αφορούν την καταστρατήγηση των ΣΣΕ και της Ναυτικής νομοθεσίας.

-          Την επανεξέταση της επάνδρωσης και των οργανικών συνθέσεων στα δρομολογημένα πλοία RoRoστην Ακτοπλοΐα.

-          Την μη τήρηση της ΣΣΕ σε ότι αφορά την παροχή διανυκτερεύσεων σε διάφορα πλοία της Ακτοπλοΐας.

-          Σειρά εργασιακών προβλημάτων του κλάδου μας και συνολικά των Ναυτεργατών που αναδεικνύονται την τελευταία περίοδο, μεταξύ των οποίων και η ανάγκη αύξησης του αριθμού των νεοεισερχομένων στην ευρύτερη επιβατηγό Ακτοπλοΐα όπως είναι π.χ οι Ναυτόπαιδες.

-          Τέλος η αντιπροσωπεία υπογράμμισε ότι τα προβλήματα που αφορούν την διεκπεραίωση πλήθος υποθέσεων Ναυτεργατών τόσο στην Υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων όσο και στις σχολές Ασπροπύργου και στο ΚΕΣΕΝ, παρά τις διαβεβαιώσεις του ΥΕΝ, εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα.

Η αντιπροσωπεία της ΠΕΝΕΝ ζήτησε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα απαντήσεων από την πλευρά του ΥΕΝ και παράλληλα ξεκαθάρισε την αποφασιστικότητά μας για τα προβλήματα αυτά να αναπτύξουμε άμεσα συγκεκριμένη αγωνιστική δράση για την επίλυσή τους.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 07:08
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή