Σήμερα: 29/03/2024
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 08:07

ΥΕΝ - Κ.Λ.Πειραιά διαιωνίζουν την παραβατικότητα των Ακτοπλόων εφοπλιστών

Γράφτηκε από τον

limani-ploia-nautilia.jpg

Σε κοινό μεικτό έλεγχο που έγινε από κλιμάκιο ΥΕΝ - ΠΝΟ στις 10 Σεπτέμβρη 2021 στο οποίο συμμετείχε και ο εκπρόσωπος της ΠΕΝΕΝ (Γ.Γ Χρήστος Βιτουλαδίτης) διαπιστώθηκαν μια σειρά παραβάσεις οι κυριότερες των οποίων ήταν η μη χορήγηση διανυκτερεύσεων στο σύνολο των μελών του πληρώματος καθώς επίσης και η μη καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών.

Ήδη έχει παρέλθει χρονικό διάστημα πάνω από 1 μήνας χωρίς ακόμη να έχουν προβεί (ΥΕΝ - Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά - Ναυτολογία) σε καμιά απολύτως ενέργεια για την αποκατάσταση των αναφερόμενων προβλημάτων τα οποία συνιστούν παραβίαση της υφιστάμενης ΣΣΕ και των δικαιωμάτων του πληρώματος.

Το γεγονός αυτό δεν είναι το μοναδικό που αναδεικνύεται η καταφανέστατη αδράνεια του ΥΕΝ και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του, αποτελεί όμως ακόμη ένα χειροπιαστό και προκλητικό δείγμα αδιαφορίας απέναντι στα θεσμοθετημένα δικαιώματα των Ναυτεργατών.

Το ερώτημα παραμένει γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες ολιγωρούν σε αυτά που οι ίδιες διαπίστωσαν και κατέγραψαν στο πόρισμα μετά τον έλεγχο;

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή