Σήμερα: 16/10/2021
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 08:00

Οξύνονται τα Ναυτεργατικά προβλήματα στην γραμμή Πάτρας - Ιταλίας

Γράφτηκε από τον

_Ιταλία.jpg

Συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα βιώνουν οι Ναυτεργάτες στην γραμμή Πάτρας - Ιταλίας. Πρόκειται για μια κατάσταση που συνεχώς διογκούται με την ανοχή του ΥΕΝ.

Οι ειδικές συνθέσεις που έχουν δοθεί σε όλα τα πλοία με ελληνική σημαία και με οργανικές συνθέσεις πολύ πιο κάτω από αυτές που πραγματικά έχουν ανάγκη τα συγκεκριμένα πλοία, διαμορφώνουν συνθήκες αφόρητης εργασιακής επιβάρυνσης στις ώρες εργασίας και ανάπαυσης.

Στις 6-7 Οκτώβρη 2021 επισκεφτήκαμε τα πλοία της Πάτρας και διαπιστώσαμε το σοβαρό πρόβλημα για άλλη μια φορά, αφού κατά καιρούς η ΠΕΝΕΝ έχει καταγγείλει τα προβλήματα τόσο στα υπό ελληνική σημαία πλοία αλλά και στα με ιταλική σημαία, αφού και εκεί ανάλογη είναι η κατάσταση στην απασχόληση των Ναυτεργατών, στα οποία η οργανική σύνθεση αλλά και η κοινωνική ασφάλιση των ελλήνων Ναυτεργατών έχουν πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων, με το ΥΕΝ και την κυβέρνηση να κάνουν τα στραβά μάτια μη θέλοντας να δώσουν ουσιαστική λύση και αδιαφορούν για τους Ναυτεργάτες χορεύοντας στο νταούλι που χτυπούν οι φίλοι τους πλοιοκτήτες ελληνικών και ιταλικών συμφερόντων.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Ε.Ν να πάρουν θέση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους μπροστά στο επικίνδυνο σκηνικό που έχει δημιουργηθεί από την ίδια την πολιτική τους.

Η μονόπλευρη και διαρκής στήριξη των εφοπλιστικών συμφερόντων με διάφορες παροχές (επιδοτήσεις κ.λπ) έχει οδηγήσει σε δραματική κατάσταση τα δικαιώματα των Ναυτεργατών που δεινοπαθούν από την αφόρητη εργασιακή Ζούγκλα που έχει επιβληθεί στα πλοία της γραμμής.

Χρήστος Βιτουλαδίτης

Γ.Γ ΠΕΝΕΝ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή