Σήμερα: 20/04/2024
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 07:34

ΠΕΝΕΝ Αλληλεγγύη στους αγωνιστές των απαγορευμένων κινητοποιήσεων

Γράφτηκε από τον

politexneio-thessaloniki-mat-poreia.jpg

Πογκρόμ δικαστικών διώξεων έχει εγκαινιάσει η κυβέρνηση ενάντια σε αγωνιστές που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις το 2020 την περίοδο του λοκντάουν και στις οποίες η κυβέρνηση της Ν.Δ είχε εκδώσει απαγορευτικό.

Η αρχή γίνεται σήμερα στην Θεσσαλονίκη όπου δικάζονται 6 άτομα που είχαν πάρει μέρος στην διαδήλωση για το Πολυτεχνείο στις 17/11/2020.

Στην δίκη της Θεσσαλονίκης τίθεται σε εφαρμογή για πρώτη φορά και διατυπώνεται κατηγορητήριο για τον υπεύθυνο της συγκέντρωσης (οργανωτή) σύμφωνα με τον Χουντικής έμπνευσης τρομονόμο της Ν.Δ.

Θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα νέες δίκες που αφορούν μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, των συλληφθέντων στα Σεπόλια κατά την έφοδο της ομάδας "ΔΡΑΣΗ", επίσης στην επέτειο του Πολυτεχνείου κ.λπ.

Οι διώξεις αυτές έχουν βαθιά πολιτικό χαρακτήρα και δείχνουν την πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει σε καθεστώς παρανομίας την άσκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Εκφράζουμε την οργή μας για τις μεθοδευμένες αυτές διώξεις και απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κατασκευασμένων κατηγοριών.

Πρόκειται για διώξεις οι οποίες αποσκοπούν να χρεώσουν στο πρωτοπόρο αγωνιστικό κίνημα ευθύνες για την πανδημία, που αντιστοιχούν αποκλειστικά και μόνο στην αποτυχημένη κυβερνητική πολιτική, που άφησε έκθετο τον λαό χωρίς να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.  

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συλληφθέντες και καλούμε τα εργατικά σωματεία να καταγγείλουν τις διώξεις αυτές.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή