Σήμερα: 25/09/2021
Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 09:54

85η ΔΕΘ - Μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική - Δυναμική η παρουσία της ΠΕΝΕΝ

Γράφτηκε από τον

1-DSCN2177.JPG

Ογκώδεις και αγωνιστικές ήταν οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο στα πλαίσια της ΔΕΘ και είχαν στο επίκεντρο την αντεργατική κυβερνητική πολιτική που αποκάλυψε και πρόσφατα τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της με την παταγώδη αποτυχία της στις καταστροφικές πυρκαγιές, στην διαχείριση της πανδημίας και στο νέο τσουνάμι της ακρίβειας.

Στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν τρεις συγκεντρώσεις. Αυτή της Καμάρας που, σύμφωνα με στοιχεία των Μ.Μ.Ε, ήταν η πλέον μαζική και συμμετείχαν εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σχήματα και συλλογικότητες αλλά και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ενώ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή της νεολαίας.

Δεύτερη συγκέντρωση ήταν των δυνάμεων του ΠΑΜΕ η οποία έγινε στη ΧΑΝΘ (χωρίς πορεία) στην οποία έδωσε το παρών και ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας και τέλος της ΑΔΕΔΥ (άγαλμα Βενιζέλου), δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και μέρος της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έκανε τεράστια κινητοποίηση της αστυνομίας - ΜΑΤ ( 5,5 χιλιάδες) ενώ μεταφέρθηκε από την Αθήνα και η υδροφόρα "Αίαντας".

Στις συγκεντρώσεις εκφράστηκε μαζικά η αποδοκιμασία στην κυβέρνηση και την πολιτική της ενώ αναδείχθηκαν τα εργατικά προβλήματα, ο αντιδραστικός νόμος για τη συνδικαλιστική δράση, η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, η απαξίωση του δημοσίου συστήματος υγείας και συνολικά ο αντιλαϊκός οδοστρωτήρας που συνθλίβει τη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Δυναμικό παρών της ΠΕΝΕΝ

Η ΠΕΝΕΝ ήταν το μοναδικό εργατικό σωματείο από τον Πειραιά που μαζί με τον ΠΣΣ ΝΑΤ είχαν συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Θεσσαλονίκης δίνοντας για άλλη μία φορά το αγωνιστικό της στίγμα για τα εργατικά και λαϊκά προβλήματα.

Η συγκέντρωση της Καμάρας και οι διαδηλωτές σε αυτήν ξεκίνησαν από το κέντρο της πόλης και πορεύτηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για να καταλήξουν στην ΔΕΘ την ώρα που εντός της αίθουσας μιλούσε ο Κ. Μητσοτάκης, η ομιλία του οποίου περισσότερο θύμιζε προεκλογικό σποτ μεγάλης διάρκειας και επί της ουσίας οι εξαγγελίες του αφορούσαν για άλλη μία φορά νέα προνόμια δις ευρώ για τους επιχειρηματίες και ψίχουλα για το λαό και τους εργαζόμενους.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

 

3-DSCN2272.JPG

 

 

5-20210911_180926.jpg

 

 

7-DSCN2245.JPG

 

8-DSCN2236.JPG

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή