Σήμερα: 29/03/2024
Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 08:22

Να σταματήσουμε την ύστατη στιγμή την δολοφονική μανία Μητσοτάκη - ΗΠΑ να οδηγήσουν στον θάνατο τον Δ. Κουφοντίνα

Γράφτηκε από τον

koufontinas_0.jpg

Σε συνέχεια της ανακοίνωσής μας από τις  20/1/2021  (αλλά και της συμμετοχής μας σε κινητοποιήσεις που αναπτύχθηκαν το τελευταίο διάστημα)  με σκοπό να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα του φυλακισμένου Δ. Κουφοντίνα, όπως αυτά καθορίζονται από την υφιστάμενη νομοθεσία που θέσπισε πρόσφατα η ίδια η Ν.Δ, θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι πλέον η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί δραματικά και από στιγμή σε στιγμή (σύμφωνα με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν) μπορεί να επέλθει ο θάνατός του.

Στο διάστημα αυτό έχουν εκφράσει την απαίτησή τους να γίνει σεβαστό και να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά του να μεταφερθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού πολιτικά κόμματα, δεκάδες συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις, εργατικά σωματείακαι χιλιάδες πολίτες ακόμη και παράγοντες που ανήκουν στον χώρο της Ν.Δ.

Η κυβέρνηση επιδεικνύει μία άκαμπτη – αδιάλλακτη-απάνθρωπη στάση που δείχνει ότι θέλει και επιδιώκει τον θάνατο του Δ. Κουφοντίνα.

Η στάση αυτή είναι ξένη και εχθρική προς τα ανθρώπινα δικαιώματα με αποτέλεσμα να δημιουργείται άμεσα ο κίνδυνος αιφνίδιου θανάτου του απεργού πείνας πού θα είναι η πρώτη φορά για την χώρα μας και σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία 40 χρόνια.

Η κυβέρνηση στις συγκλονιστικές - δημοκρατικές διαμαρτυρίες με άθλιο τρόπο επιχειρεί να ταυτίσει την θέση όλων αυτών των φορέων με το επιχείρημα ότι αυτό συνιστά στήριξη και συμπόρευση με την τρομοκρατία!!!

Καλούμε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εγκαταλείψει την ανεπίτρεπτη σιωπή της και να παρέμβει ώστε να αποσοβηθεί έστω και την τελευταία στιγμή ο θάνατος του απεργού πείνας.

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες και βαρύτατες ευθύνες. Απαιτούμε έστω και στο παρά 1 να κάνει πίσω από την εκδικητική - τιμωριτική στάση της και να πράξει το αυτονόητο δηλαδή να κάνει σεβαστό το δίκαιο αίτημά του Δ. Κουφοντίνα.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή