Σήμερα: 07/03/2021
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 17:14

Έκτακτη συνάντηση Σωματείων - Υπουργού Ε.Ν.

Γράφτηκε από τον

plakiotakis_pno.jpg

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Ε.Ν. Γ. Πλακιωτάκη πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη και ώρα 10 πμ, συνάντηση με αντιπροσωπεία των 13 ναυτεργατικών σωματείων.

Η πρόσκληση για συνάντηση του ΥΕΝ συνοδεύτηκε με την προτροπή ότι έχει να προσθέσει νέα στοιχεία στην απάντησή του απ’ τα όσα μας είχε αναφέρει στη τελευταία σύσκεψη που έγινε μαζί του και τα οποία ομόφωνα θεωρήθηκαν εμπαιγμός και κοροϊδία.

Θα προσέλθουμε στη νέα συνάντηση «κρατώντας μικρό καλάθι», διδασκόμενοι από την μακρόχρονη πείρα μας ότι το αστικό πολιτικό σύστημα και οι εκπρόσωποί του δεν υποχωρούν εύκολα στη πολιτική που έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν στο χώρο της ναυτιλίας και είναι βαθιά δεσμευμένοι στο εφοπλιστικό κατεστημένο!

Μια πολιτική η οποία είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα και στα εφοπλιστικά συμφέροντα!

Η ανησυχία τους για την απεργία και το ενδεχόμενο κλιμάκωσής της είναι κατανοητή όπως και ο κίνδυνος για αυτούς αυτή να πάρει μαζικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά με την αλληλεγγύη ευρύτερα των εργαζομένων και των συνδικάτων.

Θα φανεί εάν η συνάντηση γίνεται προσχηματικά και για επικοινωνιακούς λόγους, εάν επιδιώκουν την διάσπαση των δυνάμεων που βρίσκονται στη απεργιακή αναμέτρηση ή εάν μεθοδεύουν την υπονόμευση της απεργίας με εργαλείο την αντιδραστική νομοθεσία που έχει θεσπιστεί τα προηγούμενα χρόνια και επικρέμεται πάνω από κάθε απεργιακό αγώνα ως δαμόκλειος σπάθη..,

Προθέσεις θετικής αντιμετώπισης των Ναυτεργατικών προβλημάτων εμείς εδώ στη ΠΕΝΕΝ δεν βλέπουμε στη πρόσκληση του ΥΕΝ!

Ες αύριο τα νεότερα λοιπόν…

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή