Σήμερα: 25/02/2021
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 08:38

ΠΕΝΕΝ: Καταγγελία για καθυστέρηση μισθοδοσίας στο Ε/Γ-Ο/Γ "AQUA JEWEL"

Γράφτηκε από τον

Aqua_Jewel.jpg

Σε έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ διαπιστώθηκε ότι στο Ε/Γ-Ο/Γ "AQUAJEWEL" της Ναυτιλιακής εταιρείας SEAJETS ακόμη δεν έχει καταβληθεί για το σύνολο του πληρώματος η μισθοδοσία του μήνα Γενάρη ενώ δεν έχει καταβληθεί ούτε προκαταβολή για τους μήνες Γενάρη - Φλεβάρη 2021 που είναι ως δικαίωμα κατοχυρωμένο στην ΣΣΕ.

Σημειώνουμε ότι το συγκεκριμένο πλοίο εκτελεί άγονη γραμμή (δημόσια υπηρεσία) και για τον σκοπό αυτό είναι επιδοτούμενο από το ελληνικό δημόσιο.

Η παραβίαση των ΣΣΕ και των θεσπισμένων εργασιακών δικαιωμάτων των Ναυτεργατών έχει καταστεί κανόνας από την ανωτέρω εταιρεία ενώ το ΥΕΝ και οι αρμόδιες λιμενικές αρχές σιωπούν, αδρανούν και στην ουσία συγκαλύπτουν την καταστρατήγηση των Ναυτεργατικών δικαιωμάτων.

Κατά τα άλλα ο Υπουργός Ε.Ν επανειλημμένα διατυμπανίζει με δηλώσεις του ότι το 2020 η κυβέρνηση αύξησε την δαπάνη του δημόσιου για την εκτέλεση των άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών κατά 45 εκατομμύρια ευρώ εκτινάσσοντας συνολικά την επιβάρυνση του ελληνικού κράτους στο ιλιγγιώδες ποσόν των 145 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά επιτρέπει ξεδιάντροπα να τσαλαπατιούνται ακόμη και τα πιο στοιχειώδη Ναυτεργατικά δικαιώματα που είναι κατοχυρωμένα στην ισχύουσα ΣΣΕ.

Απαιτούμε την άμεση εξόφληση του πληρώματος διότι σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε στην αναγκαία συνδικαλιστική δράση για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των Ναυτεργατών.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή