Σήμερα: 07/08/2022
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 09:43

Ψήφισμα: Δίκαιο το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα

Γράφτηκε από τον

91154518c6f0cafa827116d9e4363014_S.jpg

Θεωρούμε πράξη βαθύτατα εκδικητική, που αποσκοπεί στην φυσική του εξόντωση, αλλά και καταπάτησης των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων την κυβερνητική πολιτική απέναντι στον Δημήτρη Κουφοντίνα που εν μέσω πανδημίας με τρόπο βίαιο διατάσσεται επανειλημμένα η μεταγωγή του στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Ο κρατούμενος Δ. Κουφοντίνας έχει εκτίσει έως τώρα ποινή 18,5 ετών, έχει θεμελιώσει το δικαίωμα άδειας από το 2010 ενώ η πρώτη άδεια του χορηγήθηκε το 2017 και έως το 2019 στις άδειες που πήρε δεν παραβίασε καμιά από τις υποχρεώσεις που έπρεπε να τηρεί.

Στην διάρκεια της φυλάκισής του στις αγροτικές φυλακές Βόλου δεν υπέπεσε σε κανενός είδους πειθαρχικό ή άλλο παράπτωμα παρά ταύτα η κυβέρνηση με τον νόμο 4760/2020, άρθρο 3, με φωτογραφική διάταξη τον απομάκρυνε από τις φυλακές του Βόλου προκειμένου να γίνει η επανεισαγωγή του στο αρχικό κατάστημα φυλακών από το οποίο μετήχθει.

Αντί αυτού την παραμονή των Χριστουγέννων έγινε μετακίνησή του στις φυλακές Δομοκού γεγονός που αποτελεί μια άθλια μεταχείριση που παραβιάζει και αυτόν τον ίδιο τον νόμο που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε.

Η καταπάτηση του νόμου και των δικαιωμάτων από το κράτος και την κυβέρνηση της Ν.Δ δεν αφορά μόνο τον Κουφοντίνα αλλά όλους τους πολίτες.

Κανείς δεν δικαιούται να σιωπά, κανείς δεν πρέπει να ανεχθεί την παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των κρατουμένων μπροστά στην συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να οδηγήσει στην εξόντωση έναν κρατούμενο.

Η ισονομία πρέπει να αφορά όλους χωρίς την παραμικρή εξαίρεση. Το κράτος δικαίου δεν μπορεί να ισχύει κατά περίπτωση, πόσο δε μάλλον όταν ο 63χρονος Κουφοντίνας έχει αποδεδειγμένα επιβαρυμένη την υγεία του.

Η απεργία πείνας είναι το έσχατο μέσο για την περιφρούρηση των δικαιωμάτων των κρατουμένων.

Θεωρούμε δίκαιο το αίτημα του απεργού πείνας και τασσόμαστε υπέρ της άμεσης και επείγουσας ικανοποίησής του.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή