Σήμερα: 29/03/2024
Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 08:26

Ελεύθεροι οι 3 Ναυτεργάτες του πλοίου «Στέλιος Κ»

Γράφτηκε από τον

STELIOS_K.jpg

Την απελευθέρωση των τριών ομήρων Ναυτεργατών ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι η πρεσβεία της Ελλάδας στη πρωτεύουσα της Νιγηρίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση είναι καλά στην υγεία τους.

Επίσης οι υπηρεσίες του ΥΠΕΞ και του ΥΕΝ επικοινώνησαν και με την ΠΕΝΕΝ προκειμένου να της ανακοινώσουν την θετική αυτή εξέλιξη.

Οι τρεις Έλληνες μετά το πέρας των ανακρίσεων θα επιστρέψουν στη χώρα μας.

Αυτό θα γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

 

Κοινή παράσταση ΠΕΝΕΝ και των οικογενειών των ομήρων του "ΣΤΕΛΙΟΣ Κ" στο ΥΕΝ

 

_κ_3.jpg

Συμπληρώνονται σήμερα 20 μέρες από το πειρατικό ρεσάλτο στο εφοδιαστικό Δ/Ξ "ΣΤΕΛΙΟΣ Κ" στην θαλάσσια περιοχή της Νιγηρίας που είχε ως αποτέλεσμα την απαγωγή - ομηρία τριών ελλήνων Ναυτεργατών.

Το πλοίο όπως αποκάλυψε η ΠΕΝΕΝ αναχώρησε από τον Πειραιά χωρίς να κάνει ασφάλιση έναντι του κινδύνου πειρατικής απειλής...

Επίσης η εταιρεία για αρκετές μέρες μετά την έφοδο στο πλοίο παραπληροφορούσε τις οικογένειες αποκρύπτοντας ουσιαστικά από αυτές την πειρατική επίθεση...

Το γεγονός αυτό έχει μεγιστοποιήσει την ανησυχία και την εύλογη αγωνία των οικογενειών των τριών Ναυτικών και η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται αφού η νέα εταιρεία που φέρεται ότι ανέλαβε το πλοίο επαναλαμβανόμενα δηλώνει μέρα παρά μέρα ότι η υπόθεση κλείνει με αίσιο τέλος για τους Ναυτεργάτες.... χωρίς όμως έως σήμερα η πληροφόρηση αυτή να επιβεβαιώνεται.

Η ΠΕΝΕΝ που δημοσιοποίησε την πειρατική επίθεση στο πλοίο από την πρώτη στιγμή, στάθηκε στο πλευρό των οικογενειών και επανειλημμένα επικοινώνησε με τα αρμόδια Υπουργεία και τις αρχές της χώρας μας στην Νιγηρία, σε συνεννόηση με τις οικογένειες των απαχθέντων Ναυτεργατών αποφάσισε από κοινού με αυτές να πραγματοποιήσει κοινή παράσταση στο ΥΕΝ την προσεχή Δευτέρα το μεσημέρι προκειμένου να διευκρινισθούν μια σειρά ζητήματα που αφορούν την διαχείριση του προβλήματος, την κατάσταση των ομήρων και την εξασφάλιση των όρων για την ασφαλή απελευθέρωση των Ναυτεργατών και τον επαναπατρισμό τους στην χώρα μας.

Παρακάτω δημοσιεύουμε επιστολή της Ναυτιλιακής εταιρείας προς τις υπηρεσίες των αρμόδιων Υπουργείων σχετικά με την τελευταία επικοινωνία με τον Πλοίαρχο του ανωτέρω πλοίου.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

_STELIOS_K_ROYAL_SHIPMANAGEMENT.jpg

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2020 09:04
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή