Σήμερα: 12/04/2021
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 08:51

Παρέμβαση για την εξόφληση του μισθού των Ναυτεργατών του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου "Άγιος Νεκτάριος Αίγινας"

Γράφτηκε από τον

AGIOS_NEKTARIOS_6.jpg

Σε επικοινωνία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ στο πλοίο "Άγιος Νεκτάριος Αίγινας" που κάνει την γραμμή Αργοσαρωνικού (Πειραιάς - Αίγινα), διαπιστώθηκε ότι μέχρι και σήμερα 25/11/2020 δεν έχει εξοφληθεί ο μισθός των μελών μας και όλων των Ναυτεργατών που επανδρώνουν το πλοίο για τον μήνα Οκτώβρη 2020, ενώ μέλη του πληρώματος που έχουν απολυθεί δεν έχουν εξοφληθεί πλήρως για τον μήνα Σεπτέμβρη...

Το γεγονός αυτό συνιστά κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των Ναυτεργατών και της ΣΣΕ που αφορά την καταβολή και εξόφληση δεδουλευμένων μισθών.

Υπογραμμίζουμε ότι εάν έως αύριο 26/11 δεν εξοφληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές στο πλήρωμα η ΠΕΝΕΝ θα προβεί σε συνδικαλιστική παρέμβαση και ακινητοποίηση του αναφερόμενου πλοίου με σκοπό την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των Ναυτεργατών.

Ενημερώνονται οι υπηρεσίες και οι αρμόδιες αρχές του ΥΕΝ και το ΚΛΠ να προβούν στις ενδεικνυόμενες ενέργειες όπως οφείλουν εκ της αρμοδιότητάς τους.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ: Είναι άξιο απορίας το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο πλοίο πρόσφατα διενεργήθηκε έλεγχος από το ΚΛΠ σχετικά με τις δεδουλευμένες αποδοχές και υποτίθεται ότι δεν διαπιστώθηκε η καραμπινάτη και αδιαμφισβήτητη καταστρατήγηση της μη καταβολής του μισθού των Ναυτεργατών και μένει αναπάντητο αφού ελέγχθηκαν τα καταθετήρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς πώς τους διέφυγε η εφοπλιστική παραβατικότητα;.....

Το ανωτέρω έγγραφο εστάλει:

:           - Υπουργό Ναυτιλίας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη

           - Αρχηγό Λιμενικού Σώματος κ. Θεόδωρο Κλιάρη        

           - Α΄ Υπαρχηγό Λιμενικού Σώματος κ. Κωνσταντίνο Πουλή

           - Κλαδάρχη Ναυτιλιακής Πολιτικής

           - Υπουργείο Ναυτιλίας /Διευθυντή Ναυτικής Εργασίας κ. Δρόσο Ρεΐζη

           - Κ.Λ.Πειραιά / Λιμενάρχη κ. Αλέξανδρο Τσελίκη

           - Κ.Λ.Πειραιά – Ναυτολογία/ Τμηματάρχη Ναυτολογίας κ. Ζήσιμο Ζέρβα

Κοινοποίηση: ΠΝΟ - Ναυτεργατικά Σωματεία

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 08:56
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή