Σήμερα: 21/06/2021
Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 11:36

Σχόλιο "Ριζοσπάστη" - Η νέα επιχείρηση διαστρέβλωσης θα πέσει και αυτή στο κενό...

Γράφτηκε από τον

_ΠΕΝΕΝ_ΜΕ_ΝΑΥΤΗ.jpeg

Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε προφανώς και η τελευταία που ο "Ριζοσπάστης" αποδείχνει ότι έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια και για τον σκοπό αυτό προσφεύγει στην διαστρέβλωση και την λασπολογία προκειμένου να καλύψει τα αδικαιολόγητα...

Το τελευταίο κρούσμα είναι το δημοσίευμα στις 5/11/2020 στην στήλη "από μέρα σε μέρα" με τίτλο "τύφλωση".

Πρόκειται για σχόλιο που αφορά την ανακοίνωση της "Ταξικής Εργατικής Συσπείρωσης" (ΤΕΣ) Ε.Κ.Πειραιά στις 4/11/2020 με αφορμή την συνεδρίαση του Δ.Σ του ΕΚΠ.

Για τον "Ριζοσπάστη" φαίνεται ότι οποιαδήποτε κριτική τοποθέτηση αφορά τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο σ.κ, τις θέσεις και την τακτική τους και η όποια αμφισβήτηση σε αυτές, η απάντηση είναι η διαστρέβλωση, η λασπολογία και ο πετροβολισμός που ξεπερνάει τα όρια ακόμη και αυτής της εμπάθειας...

Είναι η αντίληψη που διακινείται από αυτές τις δυνάμεις ότι η γραμμή και η θέση τους είναι η μόνη σωστή, είναι επίσης ότι οι ίδιοι κατέχουν την μοναδική αλήθεια και στην ίδια κατεύθυνση αυτή είναι οι ίδιοι ιδιοκτήτες όχι μόνο της αλήθειας αλλά και της εργατικής τάξης και όλου του αγωνιστικού ταξικού κινήματος!

Ειδικότερα για την νέα επίθεση του "Ριζοσπάστη" μας δίνεται η ευκαιρία να δώσουμε μια συνολική απάντηση και μέσω αυτού και στις δυνάμεις τους κυρίως στο ν.σ.κ (και όχι μόνο) που εμπνεύστηκαν, έστησαν και αναπαρήγαγαν για πολλά χρόνια μια άθλια γκεμπελίστικης έμπνευσης επιχείρηση κατασυκοφάντησης της ΠΕΝΕΝ και των στελεχών της που το μόνο "έγκλημα" που διαπράξαν ήταν η διαφωνία τους με την τακτική και την στρατηγική τους, η οποία κατά τους ίδιους συνεχώς επιβεβαιώνεται, ανεξάρτητα εάν η ζωή και η πορεία δείχνει στασιμότητα και οι ήττες της εργατικής τάξης και του κινήματος διαδέχονται η μία την άλλη....  

Το αθλιότερο παράδειγμα αυτής της βρώμικης προπαγανδιστικής επιχείρησης που έστησαν και συστηματικά αναπαρήγαγαν οι δυνάμεις τους, μαζί και ο "Ρ" ήταν να παρουσιάζουν την ηγεσία της ΠΕΝΕΝ και τον Πρόεδρό της ως στελέχη του ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ουδεμία ιδεολογική - πολιτική και οργανωτική σχέση είχαν μαζί του!!!  

Μάλιστα τα λαγωνικά τους για μια περίοδο ασχολήθηκαν επισταμένα.... να πληροφορηθούν.... σε ποιά οργάνωση του ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ ανήκε και ήταν οργανωμένος ο επικεφαλής της ΠΕΝΕΝ, ποιά ήταν η ιδιότητά του στο κόμμα, ποιός ήταν ο ρόλος του στην παράταξη "Αυτόνομη Παρέμβαση"....

Επίσης ερεύνησαν εάν υπήρχε δήλωσή του για στήριξη του ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία ή συμμετοχή του σε κάποια από αυτές (Βουλευτικές - Ευροεκλογές - Νομαρχιακές - Περιφερειακές - Δημοτικές) ακόμη και στα συνέδρια της ΓΣΕΕ...

Η ασφαλίτικου χαρακτήρα έρευνα πού οδήγησε; Άνθρακες ο θησαυρός .... Αυτό όμως ουδόλως ένοιαξε τον "Ριζοσπάστη" και τις δυνάμεις τους στο σ.κ που συνέχισαν ακάθεκτοι να αναμασούν τα περί ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια αυτή γραμμή η εφημερίδα όλα αυτά τα χρόνια έθαψε και εξακολουθεί να αποσιωπά τους αγώνες, τις παρεμβάσεις, τις χιλιάδες καταγγελίες που έχουν λάβει από την ΠΕΝΕΝ τις οποίες εναποθέτουν στον κάλαθο των αχρήστων και έτσι πιστεύουν ότι δικαιώνεται η εμπάθεια και τα απωθημένα κάποιων αποτυχημένων στελεχών τους που προέρχονται ή και ανήκουν στον ναυτεργατικό χώρο.

Σε συνέχεια όλων των παραπάνω την περίοδο 2012 - 2014 όταν ο "αριστερός" ΣΥΡΙΖΑ πήρε τα σκήπτρα και το προβάδισμα αξιοποιώντας τους αγώνες εκείνης της περιόδου αλλά και την βαθειά οικονομική κρίση και τα μνημόνια, όταν η μοναδική κριτική στον ναυτεργατικό χώρο που ασκούνταν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα πλέον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν της ΠΕΝΕΝ, "χαλάρωσαν" έως και εξαφάνισαν τις συκοφαντικές αναφορές περί στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ για να επανέλθουν δριμύτεροι το 2015 όπου την περίοδο εκείνη κατασκεύασαν μια νέα πολιτική αθλιότητα, ότι τα στελέχη της ΠΕΝΕΝ και ο Πρόεδρός της ανήκει, συμπορεύεται και ταυτίζεται με την ΛΑΕ...

Το επινοημένο αυτό κατασκεύασμα κατέρρευσε πολύ σύντομα αφού στις εκλογές του ΕΚΠ τόσο το 2016 όσο και το 2019 οι λιγοστές δυνάμεις της ΛΑΕ στο ΕΚΠ συντάχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του, αλλά οι φερόμενοι ιδιοκτήτες της μοναδικής αλήθειας ουδέποτε αναγνώρισαν το ατόπημά τους....., αυτό και πολλά ακόμη!

Δυστυχώς δεν θα σταματήσουμε εδώ αφού υπάρχει και συνέχεια... Είναι η νέα απόπειρά τους να τσουβαλιάσουν πάλι τα στελέχη της ΠΕΝΕΝ με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και έτσι να τα εμφανίσουν πλέον ως μέλη και στελέχη της και μάλιστα να ζητούν από αυτή τον λογαριασμό... από διάφορες τοποθετήσεις που αφορούν τόσο την ΤΕΣ - ΕΚΠ αλλά και την ΠΕΝΕΝ.

Η κουτοπόνηρη αναφορά στο σχόλιο του "Ριζοσπάστη" για αντικαπιταλιστές... εκεί δένει και κουμπώνει... εξάλλου στέλεχός τους σε προγενέστερο Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ (2016) πιο ωμά δείχνοντας και το πολιτικό επίπεδο της αντιπαράθεσης που επιχειρούν κατέταξε τα στελέχη της ΠΕΝΕΝ στο "μαύρο μέτωπο αναρχικών - αριστεριστών αντικαπιταλιστών και μπαχαλάκιδων".... Αυτή είναι προφανώς η γνώμη τους για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ....

Ποιά είναι η αλήθεια:

Μετά την διάσπαση του ενιαίου "Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών" το 1990 η πλειοψηφία του οποίου ακολούθησε την "ομάδα Νταλακογεώργου" συγκροτήθηκε στην ΠΕΝΕΝ ο Συνδυασμός "Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση Ναυτών" ο οποίος κατήλθε στις εκλογές της ΠΕΝΕΝ και κατέκτησε ισχυρή και αυτοδύναμη πλειοψηφία. Από τότε εγκαινιάζεται ένας πραγματικός ιδεολογικός, πολιτικός και συνδικαλιστικός πόλεμος από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην απελπισμένη προσπάθεια να υπονομεύσουν, να συκοφαντήσουν και να διαλύσουν την αυτόνομη ταξική - αγωνιστική πορεία της ΠΕΝΕΝ, υβρίζοντας και συκοφαντώντας τα στελέχη που ηγήθηκαν αυτής της πρωτοβουλίας.

Το αποτέλεσμα αυτής της πολύχρονης αντιπαράθεσης ήταν ο καταποντισμός, η συντριβή και τελικά η διάλυση των δυνάμεών τους στο πιο ιστορικό σωματείο, στο πιο μάχιμο αντικειμενικά κλάδο των Ναυτεργατών και έτσι η ΠΕΝΕΝ πέρασε όλα αυτά τα χρόνια στην μαύρη λίστα του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ και του "Ροζοσπάστη".

Η ετυμηγορία των προλετάριων του καταστρώματος και αυτή της μεγάλης πλειοψηφίας των Ναυτεργατών έδειξε ότι ο δρόμος της λασπολογίας, των άθλιων επιθέσεων, της προβοκάτσιας και όλων όσων επιχειρούσαν, κατέληξαν όλα σε παταγώδη αποτυχία.

Η στρατηγική και η τακτική της ΠΕΝΕΝ και των στελεχών της όλα αυτά τα χρόνια μέσα από βαθειά ταξική ανάλυση είχε στο προσκήνιο τα εργατικά και ναυτεργατικά προβλήματα, τον ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στο εφοπλιστικό κεφάλαιο και την πολιτική του, την σύγκρουση με τις κυβερνητικές αντιλαϊκές πολιτικές που υπηρετούν το δόγμα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Μέσα σε αυτή την μακρόχρονη πορεία και διαδρομή προφανώς έγιναν και λάθη, υπήρξαν αδυναμίες και άστοχοι χειρισμοί (εξάλλου μόνο το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ δεν λανθάνουν ποτέ...) όμως ποτέ δεν υποστείλαμε την σημαία του αγώνα για τα δικαιώματα και την χειραφέτηση της εργατικής τάξης και των Ναυτεργατών, δεν υποκλιθήκαμε στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, στους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους και πάντοτε ήμασταν και είμαστε και σήμερα στην πρώτη γραμμή της πάλης της εργατικής τάξης για τα δικαιώματά της και αποτελούμε ένα διακριτό αυτόνομο ταξικό πόλο ο οποίος τυγχάνει αναγνώρισης, εμπιστοσύνης και εκτίμησης μεγάλου μέρους των δυνάμεων της εργατικής τάξης και των αγωνιστών της.

Δεν περιορίσαμε την δράση στα Ναυτεργατικά προβλήματα και στο ν.σ.κ τα οποία τα έχουμε στην πρώτη γραμμή, είχαμε και έχουμε δραστήρια συμμετοχή σε όλες τις προσπάθειες για την ανασυγκρότηση και αντεπίθεση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος για την σύγκρουση , την ρήξη και την ανατροπή των πολιτικών των αστικών κυβερνήσεων - κεφαλαίου - Ε.Ε. Είχαμε πάντα διαρκές μέτωπο ενάντια στον συντεχνιασμό. Πιστεύουμε στην ανάγκη ριζοσπαστικοποίησης και πολιτικοποίησης των αιτημάτων και διεκδικήσεών μας.

Είχαμε σημαντική συμβολή στο αντιφασιστικό κίνημα, στο μεταναστευτικό, κοντά, δίπλα και αλληλέγγυοι με πρόσφυγες - μετανάστες και σε όλα τα λαϊκά κοινωνικά προβλήματα καθώς και στο αντιπολεμικό και αντιμπεριαλιστικό κίνημα στα οποία αποτελούμε για πολλά χρόνια ένα από τα ελάχιστα εργατικά σωματεία που δηλώνουν πανταχού παρόν!!

Η επιλογή μας ήταν και είναι σταθερά στο σ.κ με τις ταξικές δυνάμεις και αποτελούμε αναπόσπαστο τμήμα τους, κόντρα στο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, επιδιώκουμε την κοινή δράση, τον συντονισμό και την ανάπτυξη των αγώνων έχοντας στο επίκεντρο τα εργατικά προβλήματα και την ανάγκη όλες οι αγωνιστικές δυνάμεις στο κίνημα να ενοποιήσουν την δράση και τον συντονισμένο αγώνα τους βάζοντας μπροστά τα δίκαια αιτήματα και τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και του λαού.

Μείναμε πιστοί στο ίδιο στρατόπεδο όλα αυτά τα χρόνια υπηρετώντας πολιτικά και συνδικαλιστικά στο ταξικό κίνημα τους άμεσους και μακροπρόθεσμους στόχους της εργατικής τάξης, την ιστορική της αποστολή ως δύναμη - νεκροθάφτη του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Ίσως αυτό ενοχλεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την ηγεσία του ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και τον "Ριζοσπάστη" και η ένδεια επιχειρημάτων πολλές φορές τους οδηγεί συνειδητά να επινοούν και να κατασκευάζουν διάφορα μυθεύματα για να δικαιολογήσουν τις επιθέσεις τους ενάντια στα στελέχη της ΠΕΝΕΝ.

Όσο αφορά την συνολική μας αγωνιστική - ταξική πορεία, δεν επιζητήσαμε ποτέ πιστοποιητικά πολιτικής και ιδεολογικής νομιμοφροσύνης από τον "Ρ", το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Κριτής μας είναι οι εργαζόμενοι, ο κλάδος, οι Ναυτεργάτες και συνολικά το αγωνιστικό τμήμα της εργατικής τάξης.

Από την άλλη όπως εμείς είμαστε δέκτες της κριτικής, ιδιαίτερα όταν αυτή είναι καλοπροαίρετη και γίνεται από δυνάμεις που αποδεδειγμένα έχουν αγωνιστική παρουσία στο σ.κ έτσι θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη την θέση μας ότι κανείς πολιτικά και συνδικαλιστικά δεν μπορεί να έχει ασυλία μέσα στο κίνημα... πόσο μάλλον προφανώς όταν αυτή που ασκείται προς τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ έχει πάντα στόχο την καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων και δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, της αντιμετώπισης της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης κεφαλαίου και των λοιπών υποτακτικών του αστικού συστήματος.

Κλείνοντας την παρένθεσή μας αυτή θέλουμε για πολλοστή φορά να επαναλάβουμε ότι η σχέση μας και η συνεργασία μας σε συνδικαλιστικό επίπεδο (π.χ ΕΚΠ) όλα τα χρόνια και σήμερα ήταν με δυνάμεις που είχαν αγωνιστικό - ταξικό προσανατολισμό στο κίνημα της εργατικής τάξης, στα συνδικάτα και στους αγώνες.

Εάν από αυτές τις συνεργαζόμενες δυνάμεις, πρόσωπα που αποχώρησαν από το σ.κ, στη διαδρομή τους λοξοδρόμησαν και άλλαξαν στρατόπεδο, για αυτό η ευθύνη ανήκει στους ίδιους και όχι σε εμάς!

Στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση πορευόμαστε και σήμερα, με δεδομένο το δόγμα στην γραμμή του ΠΑΜΕ, αυτό της ιδεολογικής και πολιτικής καθαρότητας και περιχαράκωσης, και την συνεργασία με άλλες δυνάμεις την αντιλαμβάνεται να δίνει ρόλο νεροκουβαλητή σε αυτές, ο δρόμος που πιστά ακολουθούμε είναι η συσπείρωση, η κοινή δράση και ο συντονισμός όλων των δυνάμεων της συνδικαλιστικής αριστεράς στα κινήματα.

Τώρα εάν αυτές οι δυνάμεις, όπως απαξιωτικά, περιφρονητικά ισχυρίζεται το ΠΑΜΕ, είναι μικρές και περιθωριακές στα συνδικάτα (μπροστά στο μεγαλείο της έπαρσης και της αλαζονείας πολλά ακόμη λέγονται και γράφονται), εμείς θεωρούμε ότι οι δυνάμεις αυτές αποτελούν ένα από τα πιο ζωντανά, μαχητικά, αγωνιστικά και ταξικά τμήματα του συνδικαλιστικού κινήματος και η συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και στους αγώνες είναι πολλαπλάσια της δύναμης που φέρονται ότι κατέχουν στα όργανα του σ.κ.

Και καλό θα είναι το ΠΑΜΕ να εγκαταλείψει τον δρόμο της υπεροψίας, της ιδιοκτησίας της εργατικής τάξης και της περιχαράκωσης και να αντιληφθεί ότι η αντιπαλότητα, η διάσπαση, ο κατακερματισμός και κυρίως ο πετροπόλεμος στις γραμμές του ταξικού κινήματος είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και βεβαίως του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού!!

Σχετικά με το σχόλιο του «Ρ» για το ΕΚΠ

Η αναφορά και η επίθεση εναντίον της ΤΕΣ με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ στο Ε.Κ.Πειραιά δείχνει δύο πράγματα, ή ο ίδιος ο συντάκτης είναι βαθιά νυχτωμένος με την κατάσταση και τα δρώμενα στο ΕΚΠ ή η πληροφόρηση που έλαβε ήταν κομμένη και ραμμένη στην υπηρεσία της διαστρέβλωσης έτσι ώστε να δικαιώνεται και η γραμμή του ΠΑΜΕ στο σ.κ του Πειραιά.

Διευκρινίζουμε:

- Με ευθύνη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, όλα τα χρόνια που έχει την πρώτη δύναμη σε αυτό, έχει συντελεστεί ο παροπλισμός του, η απόλυτη αδράνεια και αποχή από την οργάνωση των αγώνων για τα εργατικά, λαϊκά και τοπικά προβλήματα. Στην πραγματικότητα το ΕΚΠ αποτελεί ένα άδειο κουφάρι, άχρηστο και διαλυμένο σε μία περίοδο που η εργατική τάξη της χώρας μας και του Πειραιά δέχτηκε - δέχεται την μεγαλύτερη επίθεση της μεταπολιτευτικής περιόδου. Καμιά αγωνιστική παρέμβαση, δράση, αγώνας δεν οργανώθηκε όλα αυτά τα χρόνια υπό την αιγίδα του ΕΚΠ, όχι γιατί δεν υπήρξε ο συσχετισμός δυνάμεων, όχι γιατί δεν υπήρξε κοινή συμπόρευση στα προβλήματα και στην ανάγκη να δοθεί συντονισμένη αγωνιστική απάντηση σε αυτά, αλλά επειδή οποιαδήποτε πρωτοβουλία από την πλευρά μας προσέκρουε στη γραμμή της ιδεολογικής και πολιτικής καθαρότητας και της αντίστοιχης συνδικαλιστικής - παραταξιακής συσπείρωσης.

- Το πρώτο βήμα σε μία τέτοια κατεύθυνση έγινε φέτος με αφορμή το Master Plan της Cosco, δυστυχώς όχι με πρωτοβουλία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ αλλά της ΤΕΣ και αυτή συνάντησε την λυσσασμένη επίθεση του ΠΑΜΕ και των σωματείων του που τον ρόλο του ΕΚΠ τον περιορίζουν σε αυτόν του χαρτοπόλεμου (ανακοινώσεις - δελτία τύπου), για το οποίο το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας, επί 5 χρόνια σιωπούσε...

- Εξαίρεση αποτελούσαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες, όσες δεν ήταν με την ομπρέλα της ΓΣΕΕ, παίρνονταν πάντοτε με την ψήφο της ΤΕΣ αφού ως γνωστό το ΠΑΜΕ δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία, και από την άλλη το μπλοκ εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού ήταν απόλυτα προσδεδεμένο στην γραμμή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, αυτό και πολλά άλλα η τυφλή σκοπιμότητα του συντάκτη του σχολίου του "Ρ" το παρέβλεψε. Επίσης παρέλειψε να αναφέρει ότι όποια θετική θέση πήρε πάλι το ΕΚΠ όλα αυτά τα χρόνια, π.χ για τα αμαρτωλά προγράμματα - σεμινάρια ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, η απόφαση πάρθηκε χάρη στην "ομάδα Νταλακογεώργου".

Επίσης του συντάκτη του "Ρ" του διέφυγε να καταγράψει ότι επί σειρά ετών το ΠΑΜΕ διοικούσε το ΕΚΠ έχοντας ως μόνιμο δεκανίκι την ΔΑΚΕ με την οποία είχαν αγαστή συνεργασία, φθάνοντας στο σημείο το ΠΑΜΕ να στηρίξει τον υποψήφιό της για εφορευτική επιτροπή με προφανή στόχο τον αποκλεισμό του ΤΕΣ από αυτή.

Πάμε τώρα στην συνεδρίαση και στις αποφάσεις. Παρέλειψε ο συντάκτης να αναφέρει ότι οι αγωνιστικές αποφάσεις που αναφέρει πάρθηκαν με τις ψήφους ΠΑΜΕ - ΕΠΑΚ(ΠΑΣΚΕ) - ΕΑΚ(ΣΥΡΙΖΑ) για μια άσφαιρη 24ωρη απεργία, και όλοι τους απέρριψαν από κοινού το σχέδιο αγωνιστικής και απεργιακής κλιμάκωσης που πρότεινε η ΤΕΣ....

Η ΤΕΣ ψήφισε τα δύο σημεία που αφορούσαν τις κινητοποιήσεις, για την πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και αυτή για τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Γνωρίζει ο συντάκτης του "Ρ" πόσα σωματεία της δύναμης του ΕΚΠ και του ΠΑΜΕ στήριξαν έστω και αυτές τις συμβολικές κινητοποιήσεις; Δεν αναφερόμαστε στις παρατάξεις ΕΑΚ - ΕΠΑΚ από τις οποίες δεν παρουσιάστηκε ούτε ένα μέλος του Δ.Σ σε αυτές, αντίθετα η «ομάδα Νταλακογεώργου», όπως με φαιδρό τρόπο αναμασούν, είχε οργανωμένη παρουσία - μπλοκ και πανό, αλλά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδειξαν για άλλη μια φορά πώς εννοούν το ρόλο τους στο ΕΚΠ αποκλείοντας να δώσουν τον λόγο στην ΤΕΣ, τόσο στο νοσοκομείο της Νίκαιας όσο και στον ΟΣΥ, φτάνοντας στο αθλιότερο σημείο να την αποκλείσουν ακόμη και από τη σύσκεψη που έγινε στον ΟΣΥ επιλέγοντας την αντιπροσώπευση από τρία άτομα αποκλειστικά του ΠΑΜΕ!!!

Το ποιος πιστεύει στον θεσμό ΕΚΠ, στον ρόλο του, στην αποστολή του, το δείχνει εμπράκτως τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα. Κατά τα λοιπά οι γελοιότητες περί εργατοπατερισμού, περί αντιΠΑΜΕ μένους, περί ξεγυμνώματος κ.λπ είναι το λιγότερο για τα σκουπίδια!!!

Εάν ακόμη δεν έχει γίνει κατανοητή η αναφορά μας για την επαναλαμβανόμενη απουσία μελών του Δ.Σ από τις παρατάξεις ΕΑΚ – ΕΠΑΚ, ορθά κοφτά τους λέμε ότι επειδή το παιχνίδι με την σχέση ΠΑΜΕ - ΔΑΚΕ κράτησε πολλά χρόνια, δεν είμαστε διατεθειμένοι να συγκαλύψουμε ένα νέο σκηνικό που αυτή την φορά, στην απραξία που επιφυλάσσει το ΠΑΜΕ για το ΕΚΠ, θα έχει όχημα την αποχή των άλλων δυνάμεων από το όργανο. Όσο για τις αγωνιστικές αποφάσεις που επικαλούνται, να μην έχουν καμία ανησυχία εκεί στον "Ρ", ο δρόμος αυτός είναι εξασφαλισμένος, και μάλιστα σε ταξική κατεύθυνση, εάν το ΠΑΜΕ επιλέξει - αποφασίσει το ΕΚΠ να μετατραπεί επιτέλους σε ένα όργανο πάλης, διεκδίκησης, συντονισμού και αλληλεγγύης για τα εργατικά και λαϊκά προβλήματα στον Πειραιά.

Ταξική Εργατική Συσπείρωση

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 11:39
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή