Σήμερα: 21/06/2021
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 08:18

ΠΕΝΕΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΙΣ 16/11/2020

Γράφτηκε από τον

_ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.jpg

Αντιπροσωπείες εργατικών σωματείων, η ΠΕΝΕΝ και συνδικαλιστές από διάφορους εργασιακούς χώρους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα το μεσημέρι της 16ης Νοέμβρη συγκροτημένα πορεύτηκαν στο Πολυτεχνείο και κατέθεσαν στεφάνια τιμώντας τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ο χώρος πέριξ του Πολυτεχνείου ήταν ζωσμένος με εκατοντάδες δυνάμεις της αστυνομίας, των ΜΑΤ ακόμη και με πολιτική περιβολή.

2-2.jpg

Οι συνδικαλιστές αγνόησαν την αστυνομοκρατία που έχει επιβάλει επί ένα 4ήμερο η κυβέρνηση, κατευθύνθηκαν στην πύλη του Πολυτεχνείου φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό, την επιχείρηση φίμωσης των επίκαιρων μηνυμάτων του Πολυτεχνείου καθώς επίσης και συνθήματα καταδίκης της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής η οποία σε περίοδο πανδημίας κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στα εργατικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Ταυτόχρονα εκπρόσωποι των συνδικάτων έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ που είχαν παρουσία στον χώρο έξω από το Πολυτεχνείο.

Αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να παρεμποδίσουν ακόμη και αυτή την τοποθέτηση των πανό των σωματείων και των οργανώσεων στα εξωτερικά κάγκελα του Πολυτεχνείου χωρίς όμως να το καταφέρουν χάρη στην αποφασιστικότητα των συνδικαλιστών.

Οι αντιπροσωπείες των συνδικάτων ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τις 17 Νοέμβρη στις συγκεντρώσεις και την πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία.

Στην συνέχεια παραθέτουμε βίντεο δηλώσεων συνδικαλιστών στις πύλες του Πολυτεχνείου.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 08:38
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή