Σήμερα: 21/06/2021
Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 08:40

Τα επίκαιρα αγωνιστικά μηνύματα του Πολυτεχνείου δεν μπαίνουν στο γύψο

Γράφτηκε από τον

47_χρόνια_μετά.jpg

Δημοσιεύουμε παρακάτω δήλωση του προέδρου της ΠΕΝΕΝ στην εφημερίδα <Πριν> στις 14/11 που έγινε με αφορμή τη 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ο φετινός γιορτασμός της 47ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έχει τα δικά του ξεχωριστά πολιτικά χαρακτηριστικά.

Γίνεται σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση στην χώρα μας και στον καπιταλιστικό κόσμο οξύνεται και αλληλοτροφοδοτείται από την πανδημία και το κεφάλαιο και τα πολιτικά τους ανδρείκελα επιχειρούν μια μεγάλης έκτασης επίθεση ενάντια στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα με στόχο τις συνέπειες να τις φορτώσουν στις πλάτες των εργαζομένων και των μικρομεσαίων λαϊκών στρωμάτων.

Επιδίωξή τους να μείνουν αλώβητα τα κέρδη, τα προνόμια και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και με τον τρόπο αυτό να ανταπεξέλθουν από αυτή την κρίση με επιτυχία.

Στην χώρα μας μόνο ως εγκληματική μπορεί να χαρακτηριστεί η κυβερνητική πολιτική η οποία επί 9 μήνες δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και το νέο κύμα που βρίσκεται σε εξέλιξη έφερε στην επιφάνεια με δραματικό τρόπο την παταγώδη αποτυχία της όπως επίσης και το ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής της.

Το φιάσκο της αποτυχημένης πολιτικής της στην διαχείριση του υγειονομικού προβλήματος συνδέεται άρρηκτα και με την άλλη όψη της πολιτικής της αφού αυτή την περίοδο εγκαινίασε και κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα, στο 8ωρο, το 5ήμερο, στην απεργία, τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική επιβάλλεται το μαζικό λαϊκό και συνδικαλιστικό κίνημα να εκφράσει την αντίθεσή του με αφορμή την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου αναδεικνύοντας τον αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του ξεσηκωμού, τα σύγχρονα αιτήματα που αντιστοιχούν στις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων.  

Στο "απαγορευτικό" της κυβέρνησης η απάντησή μας είναι από την πρώτη στιγμή λαϊκός ξεσηκωμός στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 17/11 και μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις διαδηλώσεις στις 26/11/2020.

Νταλακογεώργος Αντώνης

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή