Σήμερα: 15/06/2024
Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024 17:01

Απεργία Ω/Κ «ΑΙΓΑΙΟ» - Η ποινικοποίηση των αγώνων και των δικαιωμάτων δεν θα περάσει!

Γράφτηκε από τον

ελκεθε.png

 

Για άλλη μια φορά το δικαίωμα στην απεργία βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αυτή την φορά με την αντιδραστική ειδική διαδικασία περιουσιακών – εργατικών διαφορών!

Την προσφυγή εκ’ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Ανάπτυξης κατέθεσε η Διοίκηση του  Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) για την απεργία που εξήγγειλε η ΠΕΝΕΝ (και άλλα τρία Σωματεία) με κεντρικό αίτημα την εφαρμογή της ΣΣΕ της Ακτοπλοΐας για τους Ναυτεργάτες των Ωκεανογραφικών- Ερευνητικών πλοίων.

Το μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά με διαδικασίες fast truck έκανε αποδεκτή την αίτηση κηρύσσοντας την απεργία της ΠΕΝΕΝ παράνομη.

Σημειώνουμε ότι από το 2008 έως και σήμερα τα πληρώματα των Ω/Κ πλοίων έχουν ενταχθεί σε ένα ειδικό μισθολόγιο βάσει του οποίου οι μισθοί του είναι καθηλωμένοι για 15 ολόκληρα χρόνια!

Ταυτόχρονα τα τελευταία χρόνια θεσπίστηκε ένα πρωτοφανές αντεργατικό, εργασιακό σύστημα στα ίδια πλοία που διαχωρίζει τους Ναυτεργάτες σε αυτούς με συμβάσεις αορίστου χρόνου και τους νέους με ορισμένου χρόνου!

Οι δεύτεροι βρίσκονται μισθολογικά ακόμη πιο κάτω!

Το καθεστώς αυτό εφαρμόζεται στη Ναυτιλία για πρώτη φορά θεσπίζοντας την διαφορετική μισθολογική αντιμετώπιση για μέλη πληρωμάτων των ίδιων πλοίων.

Το πρόβλημα αυτό έχει για όλα τα πληρώματα των Ω/Κ πλοίων δυσμενέστατες επιπτώσεις και στις συντάξεις τους.

Η ΠΕΝΕΝ όλα αυτά τα χρόνια ανέδειξε το πρόβλημα, έκανε δεκάδες παρεμβάσεις στα αρμόδια Υπουργεία χωρίς καμία κυβέρνηση έως τώρα να συναισθανθεί τις ευθύνες και να δώσει την απαιτούμενη λύση – απάντηση…

Ο κόμπος έφθασε στο χτένι, το πλήρωμα του Ω/Κ «ΑΙΓΑΙΟ» δεν πρόκειται να δεχθεί άλλο την καταπάτηση των δικαιωμάτων του και της αξιοπρέπειας του!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ ξεκαθαρίζει ότι η προκηρυγμένη απεργία θα ξεκινήσει και θα πραγματοποιηθεί κανονικά από απόψε τα μεσάνυχτα και ώρα 00:01!

Η απεργία μας έχει την στήριξη όλων των Ναυτεργατών, των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, των εργαζομένων του Πειραιά, των Ερευνητικών Κέντρων και του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.

Η απάντηση μας στην δικαστική απόφαση για ποινικοποίηση της απεργία είναι μια:

Η απεργία θα γίνει κανονικά!

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Λύση εδώ και τώρα στα δίκαια αιτήματα των πληρωμάτων των Ω/Κ πλοίων

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κήρυξη Απεργίας στο Ω/Κ «Αιγαίο» από την 1η Ιούνη 2024
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή