Σήμερα: 14/04/2024
Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 06:23

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά συμμετέχει με ρόλο συνδιοργάνωσης στην συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ κατά της εμπλοκής της Ελλάδας στην Ερυθρά Θάλασσα για τα εφοπλιστικά συμφέροντα.

Γράφτηκε από τον

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή σωματείων και εργαζομένων!

 

2024-03-13_082341.jpg

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά καταδικάζει την εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, την αποστολή της φρεγάτα «Ύδρα» και όποια άλλη διευκόλυνση στα σχέδια ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ. Η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες με την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας σ’ αυτά τα σχέδια.

Καταγγέλλουμε τα σχέδια των εφοπλιστών οι οποίοι εξακολουθούν να στέλνουν τα πλοία στο στόμα του λύκου με αποτέλεσμα η ναυτεργασία να θρηνεί έως τώρα το θάνατο 3 ναυτεργατών και έξι ακόμα τραυματιών στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η προπαγάνδα της κυβέρνησης και των εφοπλιστών περί προστασίας της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας της περιοχής είναι υποκριτική και αποπροσανατολιστική.

Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση με την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας στην περιοχή θέλει να διασφαλίσει τα κέρδη των εφοπλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτά καμιά σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα των εργαζομένων ούτε με την υπεράσπιση των συνόρων της χώρας.

Η διοίκηση του ΕΚΠ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό του Πειραιά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 14 Μάρτη 18.00 στον προαύλιο χώρο του Αγ. Νικολάου (Αγ. Νικολάου 2).

 

Η Διοίκηση

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 07:36
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή