Σήμερα: 09/02/2023
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 11:10

Αγωνιστική παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ στο πλοίο "Διονύσιος Σολωμός"

Γράφτηκε από τον

Screenshot-2022-08-13-at-8.41.05-PM.png

Δημοσιοποιούμε σχετικό έγγραφο του ΔΣ της ΠΕΝΕΝ προς τη Ναυτιλιακή εταιρία Zante Ferries που απέστειλε για τα εργασιακά προβλήματα που αφορούν τα μέλη μας στο Ε/Γ- Ο/Γ  πλοίο "Διονύσιος Σολωμός":

 

Προς: ΔΣ ZANTE FERRIES

Υπόψιν:  κ. Κάρδαρη Νικόλαου

                κ. Τσουκαλά Σταύρου

                κ. Σούρα Γεωργίου

Σε συνέχεια της συνάντησης που κάναμε και των σχετικών τηλεφωνικών επαφών μας τις οποίες είχαμε την ευκαιρία να σας καταστήσουμε με σαφήνεια τις θέσεις μας αναφορικά με τα εργασιακά προβλήματα και την παραβίαση της ισχύουσας ΣΣΕ στο Ε/Γ- Ο/Γ «Διονύσιος Σολωμός» για το πλήρωμα καταστρώματος θέλουμε να σας επισημάνουμε τα παρακάτω!

  • -Σύμφωνα με έλεγχο που πραγματοποίησε εν πλω κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ στις 3/11/22 στην διάρκεια του κυκλικού ταξιδιού από Πειραιά με προορισμό τη Σαντορίνη και επιστροφή, διαπιστώθηκε πέρα πάσης αμφιβολίας ότι υπάρχει τεράστια απόκλιση μεταξύ των καταβαλλόμενων και δεδουλευμένων υπερωριών για το πλήρωμα που εκπροσωπεί η ΠΕΝΕΝ.
  • -Από τον ίδιο έλεγχο προκύπτει ότι τα δύο δρομολόγια που κάνει το πλοίο εντός της κάθε εβδομάδας δεν καταβάλλεται μέρος του express δρομολογίου όπως ορίζεται από τη ΣΣΕ.
  • -Στην διάρκεια των επαφών μας, εξηγήσαμε εμπεριστατωμένα στους εκπροσώπους σας τα σχετικά προβλήματα. Θεωρούμε ότι η απάντηση που μας δώσατε δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των μελών μας.
  • -Κατόπιν των ανωτέρω σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ της ΠΕΝΕΝ αποφάσισε την κάθοδο των μελών μας στο πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» σε προειδοποιητική αποχή (απεργία) από την εκτέλεση του δρομολογίου του πλοίου στις 21/12/22 έως και τις 22/12/22.

Η κινητοποίηση αυτή έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα και εάν η εταιρία δεν συμμορφωθεί με τα νόμιμα θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.

Για το σκοπό αυτό στις 15/12/22 θα προβούμε επίσημα σε σχετική ενημέρωση του ΥΕΝ, των υπηρεσιών του, της Λιμενικής Αρχής Πειραιά καθώς επίσης και των ΜΜΕ ώστε να γνωστοποιηθεί στο επιβατηγό κοινό και των οδηγών των οχημάτων που προβλέπεται να ταξιδέψουν με το ίδιο πλοίο.

Το παρόν έγγραφο έχει ισχύ εξώδικου και έτσι οφείλετε να το λάβετε υπόψιν μετά την αρνητική απάντηση σας στην νόμιμη απαίτηση μας για την αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών μας.

                                                  Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ.        

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 11:17
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή