Σήμερα: 29/11/2022
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 07:37

Εκλογές – ΠΕΝΕΝ - Οδηγίες για τον τρόπο ψηφοφορίας με αλληλογραφία.

Γράφτηκε από τον

2022-11-21_091916.png

Συνεχίζονται οι αρχαιρεσίες στην Ένωση μας για την ανάδειξη νέου ΔΣ για την επόμενη 4ετία.

Ήδη έχουμε εισέλθει στην τρίτη εβδομάδα.

Η ψηφοφορία διεξάγεται όλες τις καθημερινές ημέρες εκτός των σαββατοκύριακων και γίνεται τις ώρες από 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Ταυτόχρονα έχουν αποσταλεί τα ψηφοδέλτια προς όλα τα οικονομικά εντάξει μέλη σύμφωνα με το καταστατικό.

Παρατηρείται  σε ορισμένες περιοχές τα ταχυδρομημένα ψηφοδέλτια να μην έχουν ακόμη φθάσει στον τόπο κατοικίας των μελών μας και σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει μικρός αριθμός ψηφοδελτίων που έχει επιστραφεί για το λόγο ότι η διεύθυνση που έχει δηλωθεί στην ΠΕΝΕΝ να έχει αλλάξει  χωρίς να έχει δοθεί η νέα, στην ένωση μας.

Στην περίπτωση αυτή επιβάλλεται όποια μέλη έχουν αλλάξει διεύθυνση και δεν έχουν ως τώρα παραλάβει εκλογικό υλικό να επικοινωνήσουν άμεσα με την εφορευτική επιτροπή ή την Γραμματεία της Ένωσης ώστε να του αποσταλούν νέα ψηφοδέλτια, ακυρώνοντας τα αρχικά που δεν έφθασαν στον προορισμό τους.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πίσω μέρος του ψηφοδελτίου αναγράφονται αναλυτικά οι οδηγίες για τον τρόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των μελών.

Επισημαίνουμε ορισμένα πράγματα τα οποία πρέπει υποχρεωτικά να εφαρμόζονται ώστε να αποφευχθούν λάθη που μπορούν να οδηγήσουν στην ακυρότητα των ψηφοδελτίων.

  • -Στο εκλογικό υλικό περιλαμβάνεται υπεύθυνη δήλωση στην οποία πρέπει να συμπεριληφθούν τα στοιχεία του ψηφοφόρου, ακολούθως να γίνει η επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής είτε στο Λιμεναρχείο, είτε στην Αστυνομία, είτε στο ΚΕΠ, είτε από τον Πλοίαρχο του πλοίου εφόσον είναι Ναυτολογημένος. Αποστολή ψηφοδελτίων που δεν έχουν επικυρωμένη την υπεύθυνη δήλωση είναι ΆΚΥΡΟ.
  • -Το μέλος που ψηφίζει με αλληλογραφία θα πρέπει να ταχυδρομήσει το ψηφοδέλτιο του από περιοχές εκτός Αττικής διαφορετικά θα είναι ΆΚΥΡΟ.
  • -Επίσης θα πρέπει η ταχυδρόμηση να γίνει αφού συμπεριληφθούν τα στοιχεία του στο ψηφοδέλτιο πάνω στο «σώμα» (πίσω μέρος) του ψηφοδελτίου.
  • -Ακολούθως η ταχυδρόμηση του φακέλου με το ψηφοδέλτιο θα πρέπει να γίνει ως συστημένο διαφορετικά το ψηφοδέλτιο θα είναι ΆΚΥΡΟ!
  • -Κάθε ψηφοφόρος έχει δικαίωμα να βάλει το ανώτατο έως 21 σταυρούς, επίσης δεν έχει το δικαίωμα να ψηφίσει υποψηφίους του ενός συγκροτημένου συνδυασμού και άλλων ή άλλου από τους μεμονωμένους υποψηφίους διότι έτσι θα είναι ΆΚΥΡΟ.
  • -Ο σταυρός προτίμησης πρέπει να μπαίνει στην αρχή του ονόματος του κάθε υποψηφίου, που ψηφίζει το μέλος μας.
  • -Τονίζουμε την ανάγκη μέλη μας οι οποίοι κατοικούν ή εργάζονται σε πλοία στο λεκανοπέδιο Αττικής να προσέλθουν και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αυτοπρόσωπα στο χώρο της εφορευτικής επιτροπής.

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 07:59
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή