Σήμερα: 25/09/2022
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 06:46

Ανακοίνωση – Κάλεσμα Στις 22 Σεπτέμβρη δίνουμε όλοι το παρόν μας στην Γεν. Συνέλευση για εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και διενέργεια εκλογών στην ΠΕΝΕΝ! 22/9/2022, ώρα 8 π.μ, στην αίθουσα Συνελεύσεων Κολοκοτρώνη 132 – 2ος όροφος – Πειραιάς

Γράφτηκε από τον

_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ΓΕΝΙΚΗΣ_ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ.jpg

Συνάδελφοι,

Η ιστορική μας Ένωση εισέρχεται και επίσημα σε φάση πραγματοποίησης αρχαιρεσιών για την εκλογή νέου Δ.Σ για την περίοδο 2023 – 2026!

Πρόκειται για κορυφαία δημοκρατική διαδικασία που ο λόγος ανήκει στον κλάδο και τα μέλη μας να κρίνουν, να αξιολογήσουν, να επιλέξουν και να ψηφίσουν τους υποψήφιους για την επόμενη θητεία του Δ.Σ!

Η μαζική συμμετοχή όλων μας στις εκλογές είναι αναγκαία προϋπόθεση το Σωματείο μας να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο και με τον τρόπο αυτό η ΠΕΝΕΝ στις νέες συνθήκες να ανταποκριθεί επάξια στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου μας και όλων των Ναυτεργατών.

Η καθολική παρουσία μας στις αρχαιρεσίες πρέπει και μπορεί να συμβάλει στην ακόμη πιο αυξημένη συμμετοχή μας στα δευτεροβάθμια όργανα που εκπροσωπούμαστε (ΠΝΟ - Ε.Κ.Πειραιά).

Στην διάρκεια της θητείας του σημερινού Δ.Σ που σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται, η Διοίκησή μας έδωσε πολλές μεγάλες και «μικρές» μάχες για τον κλάδο και συνολικά για τον Ναυτεργατικό κόσμο, τα προβλήματα και τα δικαιώματά τους!

Στην περίοδο αυτή (που στα 2,5 χρόνια κυριαρχεί ακόμη η πανδημία) η ΠΕΝΕΝ βρέθηκε μπροστά στην πρώτη γραμμή της πάλης για τα Ναυτεργατικά και εργατικά δικαιώματα.

Στα Ναυτεργατικά προβλήματα είχαμε κυρίαρχο και πρωταγωνιστικό ρόλο, βρεθήκαμε απέναντι στην επίθεση εφοπλιστών – κυβέρνησης και τις πολιτικές τους, οργανώσαμε τον κλάδο κάνοντας πληθώρα δράσεων μέσα και έξω από τα καράβια για πλήθος προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας.

Ενδεικτικά σημειώνουμε:

Πανδημία και μέτρα προστασίας των Ναυτεργατών, απόκρουση της επίθεσης εφοπλιστών – κυβέρνησης με κορυφαίο την αντίστασή μας στην κατάργηση της 76χρονης ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία, για την αντιασφαλιστική πολιτική σε βάρος των συνταξιούχων του κύματος, για την απασχόληση, την στήριξη των ανέργων, τα εργασιακά προβλήματα που αφορούσαν καθυστερήσεις μισθών, υπερβάσεις ωραρίων στην εργασία και ανάπαυση, μη καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών, εξπρές δρομολόγια, μη χορήγηση διανυκτερεύσεων, στις παρατάσεις για την ισχύ των Ναυτικών πιστοποιητικών, την θεσμοθέτηση στις απολύσεις λόγω ασθένειας όλων όσων είχαν κορονοϊό, τον εκδημοκρατισμό του ν.σ.κ και της Ναυτικής νομοθεσίας, την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των ελλείψεων στην προσφορά Ναυτικής εργασίας κ.α….

Ο ρόλος μας σε όλες τις κινητοποιήσεις και στους απεργιακούς αγώνες ήταν κατά κοινή ομολογία περισσότερο καθοριστικός από οποιοδήποτε άλλο σωματείο, έχοντας και σταθερό μέτωπο απέναντι στην γραμμή συμβιβασμού και υποταγής της πλειοψηφίας της ΠΝΟ!

Είναι πολλές εκατοντάδες οι κινητοποιήσεις μας, τόσο αυτές που έγιναν αυτοτελώς όσο και εκείνες που είχαμε ενεργότατη συμμετοχή με Σωματεία και δυνάμεις που έχουμε κοινό πλαίσιο διεκδικήσεων και αγώνων!

Αυτός ο ρόλος και η συμβολή της ΠΕΝΕΝ έχει πλέον αναγνωριστεί από την μεγάλη πλειοψηφία του Ναυτεργατικού μας κόσμου αλλά και πολύ ευρύτερα αφού το ιστορικό μας Σωματείο αποτελεί σημείο αναφοράς για χιλιάδες εργαζόμενους καθώς και για το αγωνιστικό εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας.

Αυτή την συνεπή ταξική μας πορεία ο κλάδος μας πρέπει όχι μόνο να την συνεχίσει αλλά και να την δυναμώσει ακόμη περισσότερο καθιστώντας την ΠΕΝΕΝ το κυρίαρχο Σωματείο και δύναμη απέναντι στο εφοπλιστικό κεφάλαιο και την κυβερνητική και Ναυτιλιακή πολιτική.

Κανείς να μην λείψει από την Συνέλευση για την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής στις 22 Σεπτεμβρίου 2022

Με αγωνιστικούς συναδελφικούς χαιρετισμούς

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών με απόφασή της σε εφαρμογή των καταστατικών διατάξεων συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της ΠΕΝΕΝ η οποία θα γίνει την 15 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 08.15 το πρωί στην αίθουσα συνελεύσεων του 2ου ορόφου, στην οδό Κολοκοτρώνη 132, Πειραιάς, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1.Εκλογή Προέδρου Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΝΕΝ

2. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για την διενέργεια εκλογών 2022-2023 προς εκλογή 21 τακτικών και 21 αναπληρωματικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων της ΠΕΝΕΝ στις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

3. Αποφάσεις επί ζητημάτων που αφορούν την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών και την ψηφοφορία (καθορισμός διαδικασιών, αμοιβές Εφορευτικής Επιτροπής, ημέρες και ώρες ψηφοφορίας κ.λπ.).

4. Ανάγνωση και επικύρωση πρακτικών προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γεν. Συνέλευση θα επαναληφθεί με τα ίδια θέματα ημερησίας διάταξης, στον ίδιο τόπο την 22 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 08.15 το πρωί (απαρτία ανεξαρτήτως αριθμού παρισταμένων ταμειακώς εντάξει μελών).

Με εντολή του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος Νταλακογεώργος Αντώνης 

O Γεν. Γραμματέας  Βιτουλαδίτης Χρήστος

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή