Σήμερα: 09/08/2022
Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 06:47

Ψήφισμα ΠΕΝΕΝ: Εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ Συμπαραστεκόμαστε στην απεργία, καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό!

Γράφτηκε από τον

kinitopoiisi-ergazomenoi-oaed-02.jpg

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στους αγώνες και τις απεργίες των εργαζομένων που αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική της.

Στο πλαίσιο αυτό η Διοίκηση του Οργανισμού προσέφυγε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας το οποίο με την σειρά του κήρυξε παράνομη την απεργία που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ!!

Πρόκειται για ένα κρούσμα ποινικοποίησης των αγώνων μέσα από το οποίο επιχειρείται η υπονόμευση και η ακύρωση της οργανωμένης πάλης και διεκδίκησης των εργαζομένων.

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων του ΟΑΕΔ αντιτίθεται στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη και ζητάει την απόσυρσή του αφού με αυτό επιχειρείται η μετατροπή του ΟΑΕΔ σε μια υπηρεσία κατάρτισης διαρκείας που θα τροφοδοτεί με εκατομμύρια τις επιχειρήσεις απομακρύνοντας με τον τρόπο αυτό τον οργανισμό από τις ανάγκες και την ουσιαστική προστασία των ανέργων.

Ταυτόχρονα στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπονται μια σειρά τιμωρητικές διατάξεις που καθιστούν τον άνεργο υπεύθυνο για την ανεργία του με αποκορύφωμα την διαγραφή του από τα μητρώα του ΟΑΕΔ εφόσον αρνηθεί τρεις φορές την θέση εργασίας που προτείνει ως κατάλληλη ο οργανισμός!!

Απαιτούμε να αποσυρθεί το αντιδραστικό αυτό νομοσχέδιο και να γίνουν δεκτά τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 07:56
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή