Σήμερα: 29/03/2024
Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 12:21

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΝΕΝ: Στις 31 Μάρτη 2021 η Α΄ ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών μας

Γράφτηκε από τον

_ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ1.JPG

Με απόφαση του Δ.Σ της Ένωσής μας ορίστηκε η ετήσια Α΄ Γενική Συνέλευση των μελών μας για τις 31 Μάρτη στις 9.30 π.μ στην αίθουσα Συνελεύσεων της ΠΝΟ (Κολοκοτρώνη 132 - 2ος όροφος - στον Πειραιά).

Η τακτική μας συνέλευση πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η πανδημία βρίσκεται σε πρωτοφανή έξαρση και αποδεικνύεται η παταγώδης αποτυχία της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής η οποία ενώ είχε τον χρόνο ως σύμμαχο μαζί της όλο το προηγούμενο διάστημα άφησε αθωράκιστο και απαξίωσε το δημόσιο σύστημα υγείας αρνούμενη να πάρει μια σειρά κρίσιμα και ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυσή του.

Μέτρα που αφορούν την πραγματική οικονομική του ενίσχυση, την πρόσληψη του αναγκαίου υγειονομικού προσωπικού, τα μαζικά καθημερινά τεστ, τους ελέγχους στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, τον μαζικό εμβολιασμό, την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

Το αποτέλεσμα που παρήγαγε αυτή η επικίνδυνη και επιζήμια πολιτική της ήταν να ξεφύγει πλέον η κατάσταση από κάθε έλεγχο, τα νοσοκομεία να ασφυκτιούν και η εικόνα που διαμορφώνεται να είναι πλέον εφιαλτική για την προστασία της υγείας του λαού μας.

Ταυτόχρονα την ίδια περίοδο η κυβέρνηση αποκάλυψε πέρα πάσης αμφιβολίας το ταξικό πρόσημο στην πολιτική της αφού εκείνο το οποίο έκανε και κάνει είναι να στηρίζει με δις ευρώ την λεγόμενη "επιχειρηματικότητα" ώστε αυτή να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει την κρίση με επιτυχία ενώ για τον λαό και τους εργαζόμενους τους "στηρίζει" με ψίχουλα και εξευτελιστικά χαμηλά επιδόματα!!!

Παράλληλα η πανδημία χρησιμοποιήθηκε από αυτήν στην κατεύθυνση κλιμάκωσης της επίθεσης ενάντια στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και διαδοχικά πέρασε από την Βουλή μια σειρά αντιδραστικών νόμων....

Η αντιλαϊκή αυτή πολιτική προκειμένου να υλοποιηθεί επιστράτευσε το δόγμα "νόμος και τάξη" εξαπολύοντας μια ενορχηστρωμένη επίθεση βίας, τρομοκρατίας και καταστολής ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων που αντιστέκονται στην καταστροφική της πολιτική.

Το ίδιο ακριβώς έπραξε και στον χώρο της Ναυτιλίας, πήρε μέτρα ενίσχυσης των προνομίων των εφοπλιστών όπως είναι ο ν. 4714/2020 με την κατάργηση των ΣΣΕ, τον νόμο 4770/2021 για τον δραστικό περιορισμό των προστίμων στην καταστρατήγηση των Ναυτεργατικών δικαιωμάτων κ.α..

Στην ατζέντα της και στον άμεσο σχεδιασμό της έχει και νέα φιλοεφοπλιστικά μέτρα που συνάδουν με την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του εφοπλιστικού κεφαλαίου και προφανώς τα Ναυτεργατικά προβλήματα δεν έχουν ούτε προτεραιότητα ούτε αποτελούν για αυτήν ζητήματα για τα οποία πρέπει να ασχοληθεί....

Οι προπαγανδιστικές και επικοινωνιακές φανφάρες του Υπουργού Ε.Ν και οι ψευτοϋποσχέσεις του είναι άνευ ουσιαστικού περιεχομένου και προφανώς απευθύνονται στους αδαείς....

Από την άλλη τα Ναυτεργατικά προβλήματα που αφορούν την μαζική ανεργία, τους χιλιάδες Ναυτεργάτες που είναι σε αναστολή σύμβασης, τα εργασιακά προβλήματα στα πλοία , την έξαρση της πανδημίας και των κρουσμάτων μέσα στα καράβια, τα κοινωνικοασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προβλήματα παραμένουν άλυτα και διαρκώς οξύνονται!!!

Η ΠΕΝΕΝ και ο κλάδος μας που ο ρόλος τους είναι σημαντικός και αναντικατάστατος στο ν.σ.κ πρέπει να τραβήξουν μπροστά, να πρωτοστατήσουν για άλλη μια φορά στην πάλη για τα ναυτεργατικά προβλήματα, για την οργάνωση, την συσπείρωση, την διεκδίκηση και τους αγώνες που πρέπει να σχεδιάσουμε και να πορευτούμε με πίστη και αισιοδοξία ότι μόνο με αυτούς μπορούμε να παράγουμε θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων μας και στην επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Όλοι στην Γ.Σ της ΠΕΝΕΝ στις 31 Μάρτη 2021

Πειραιάς 23-3-2021

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 12:30
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή