Σήμερα: 15/04/2021
Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020 11:58

Συγκέντρωση εργαζομένων του πολιτισμού στο Σύνταγμα

Γράφτηκε από τον

kallitexnika-somateia-1.jpg

Κινητοποίηση με την οποία ζητούν ουσιαστική στήριξη των εργαζομένων στον πολιτισμό και επιστροφή στους χώρους εργασίας, με υγειονομικό πρωτόκολλο, πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας καλλιτεχνικά σωματεία, σωματεία εργαζομένων στον πολιτισμό και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Στην ανακοίνωσή της ο ΠΟΘΑ τονίζει ότι «ο κλάδος μας έχει αυτή τη στιγμή πάνω από 90% ανεργία, ενώ καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για το μέλλον. Κι αυτό πρέπει να ανατραπεί! Η αντοχή μας εξαντλήθηκε. Είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης».

EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Όσον αφορά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και τα αιτήματά τους είναι η «επιστροφή στους χώρους εργασίας τους, υγειονομικό πρωτόκολλο, όχι μόνο για τη λειτουργία των χώρων, αλλά και για τους εργαζόμενους, διαρκή στήριξη με αποζημίωση 534 ευρώ σε όλους όσοι δεν θα απασχοληθούν, αναστολή πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορία, τράπεζες και ΔΕΚΟ, με σχέδιο σταδιακής αποπληρωμής μετά τη λήξη των συνεπειών της πανδημίας στο επάγγελμά μας και γενναία αύξηση του προϋπολογισμού του ΥΠΠΟΑ».

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή