Σήμερα: 21/07/2024
Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024 11:51

Εργαζόμενοι Αυγής κατά Κασσελάκη: Δεν ήρθες ποτέ να μας δεις να μιλήσουμε

Γράφτηκε από τον

2024-07-04_145127.jpg

 

Mea culpa είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Δυναμική κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη μια κρίσιμη Πολιτική Γραμματεία για τον ΣΥΡΙΖΑ με το βλέμμα στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου. Στο επίκεντρο θα βρεθούν και τα οικονομικά του κόμματος, με το μεγάλο ζήτημα της εφημερίδας «Αυγή» να κυριαρχεί.

Πριν από την έναρξη της ΠΓ εργαζόμενοι της εφημερίδας πραγματοποίησαν δυναμική κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του κόμματος, ενώ είχαν και συνομιλία με τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ζήτησαν εξηγήσεις από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις εξελίξεις και τη στάση του.

Εργαζόμενος της «Αυγής» του είπε χαρακτηριστικά «σου ζητήσαμε να έρθεις να μας βρεις από την πρώτη μέρα που εκλέχτηκες. Έχεις έρθει στην Αυγή και στο Κόκκινο μόνο για συνέντευξη. Πήρες μία απόφαση για κλείσιμο του καθημερινού από την Αμερική. Δεν έχεις έρθει να ακούσεις τους εργαζόμενους, να τους συναντήσεις και να ακούσεις τα προβλήματα της εφημερίδας. Μέχρι και σήμερα που μιλάμε δεν έχει έρθει ένας από εσάς να μας εξηγήσει την απόφαση για κλείσιμο. Είμαστε πάρα πολύ δυσαρεστημένοι. Είναι το πρώτο μήνυμα που έλαβες όταν εκλέχτηκες. Έχουμε Ιούλιο του 2024 και δεν έχεις έρθει να βρεθείς μαζί μας. Δεν έχουμε μιλήσει για τα προβλήματα ποτέ. Σε έχουμε καλέσει».

Ο Στέφανος Κασσελάκης έσπευσε να απαντήσει «η αναστολή της εκτύπωσης του έντυπου φύλλου δεν σημαίνει ότι θα απολυθεί κάποιος» με εργαζόμενο να του ανταπαντά «η αναστολή δεν θα περάσει. Μας έχει απέναντι. Το ποσοστό που πήρατε οφείλεται και στην Αυγή και στο Κόκκινο».

«Αν υπάρχουν πόροι να συνεχίσουμε το καθημερινό, μακάρι να συνεχίσουμε. Για το θέμα των εργαζομένων θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το λύσουμε. Ούτε στην Κουμουνδούρου έχουν φτάσει χρήματα. Δεν την κλείνω εγώ την Αυγή. Εσύ πιστεύεις ότι ψυχικά δεν είμαι μαζί σας; Έλα να μιλήσουμε να το δεις στην πράξη» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για να εισπράξει ακόμη μια πληρωμένη απάντηση «έλα να κουβεντιάσουμε. Γιατί δεν ήρθες ποτά να κουβεντιάσουμε; Είμαι 20 χρόνια στην Αυγή, όσες φορές κι αν έχει συζητηθεί, δεν έχει παρθεί ποτέ το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου μιας τέτοιας εφημερίδας με το να λοιδορείται ότι πουλάει 400 φύλλα που είναι ψευδές, με το να λοιδορείται για τα οικονομικά της προβλήματα. Το δικό σας κόμμα το έχουν στηρίξει όλοι οι εργαζόμενοι. Και η ΑΥΓΗ και το Κόκκινο».

Σε εκείνο το σημείο, πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε συγγνώμη και είπε «έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τα χρήματα να πληρώνουμε την εκτύπωση του καθημερινού φύλλου. Είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Mea culpa αν δεν είχαμε συζήτηση πριν. Αυτό είναι λάθος μου».

 

Πηγή: efsyn.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή