Σήμερα: 21/07/2024
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 11:35

Με νέα 48ωρη απεργία στις 24 και και 25 Ιούνη συνεχίζουν τον αγώνα δίνοντας ισχυρή απάντηση για ΣΣΕ με αυξήσεις

Γράφτηκε από τον

2024-06-26_143503.jpg

 

Ακόμα περισσότεροι μετρήθηκαν και στην ένατη 24ωρη απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι μεταλλωρύχοι της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική.

Από νωρίς το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πύλη του εργοταξίου στις Σκουριές και πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση από την έναρξη του αγώνα τους. Εδειξαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν ανυποχώρητα για την υπογραφή της επιχειρησιακής ΣΣΕ με ικανοποίηση των διεκδικήσεών τους. Ηταν εκεί εργαζόμενοι στα υπόγεια, αλλά και στην επιφάνεια, στο «πλυντήριο» της Ολυμπιάδας, αλλά και στις διοικητικές υπηρεσίες. Ολοι μαζί μια γροθιά.

Εκεί, μαζικά, αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιούνη και εξέφρασαν την πρόθεσή τους να κλιμακώσουν με συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι το τέλος της βδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, διεκδικούν αύξηση 20% στον βασικό μισθό, αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των τριετιών, καμία αλλαγή στις αργίες και επίσης αλλαγή βαρύτητας σε ειδικότητες και δημιουργία νέων ειδικοτήτων, κοινωνικά επιδόματα κ.ά.

Οι πρόεδροι των Σωματείων ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τη νέα άκαρπη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους της εργοδοσίας την Πέμπτη. Οπως είπαν, η εργοδοσία περίμενε ότι οι εργαζόμενοι θα κουραστούν, αλλά κόντρα στις προβλέψεις της, οι εργαζόμενοι μαζικοποιούν καθημερινά και περισσότερο τον αγώνα τους.

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων ξεκαθάρισαν ότι 12ωρα, αργίες και εργολάβοι θεωρούνται εχθρική ενέργεια και διαμήνυσαν ότι όσο και να προσπαθεί η εργοδοσία, δεν πρόκειται να καταφέρει να τους διασπάσει.

Σε ανοιχτή επιστολή τους τονίζουν ότι, «προκηρύξαμε 48ωρη απεργία για τις 24-25 Ιουνίου με πρόθεση να ανανεώνουμε τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις διαρκώς μέχρι την υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης. Απαιτούμε από την Διοίκηση: Άμεση συνάντηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας».

Όπως είπε ο Γιάννης Μάλαμας, πρόεδρος του Σωματείου Υπόγειων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας, «τους δώσαμε το μήνυμα ότι δεν μπορούν να το καταφέρουν. Είναι ένας αγώνας για τον οποίον είμαστε περήφανοι. Μας παρακολουθεί η εργατική τάξη όλης της χώρας. Δεν είναι τυχαίο που ξεκίνησαν από εμάς να περάσουν τους νόμους για τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου. Και είναι μεγάλη επιτυχία που η αύξηση των ωρών εργασίας που θέλησαν να περάσουν, έχει φύγει από το τραπέζι. Περιμένουμε να το δούμε και γραπτά βέβαια.

Τους ξεκαθαρίζουμε για άλλη μια φορά. Δεν θα περάσουν στην περιοχή μας αποικιοκρατικές καταστάσεις. Ενωμένοι συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη».

Στο πλευρό τους βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Θανάση Χρηστίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και τον Κώστα Ιντζέ, περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Επίσης η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ) χαιρετίζει και στηρίζει τη συνέχιση του αγώνα των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής.

«Προκηρύξαμε 48ωρη απεργία για τις 24-25 Ιουνίου με πρόθεση να ανανεώνουμε τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις διαρκώς μέχρι την υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης. Απαιτούμε από την Διοίκηση:Άμεση συνάντηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας», τονίζουν τα Σωματεία Εργαζομένων Μεταλλωρύχων και Εργοταξίου.

 

Πηγή: 902.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή