Σήμερα: 14/04/2024
Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 12:17

Με πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 8 Μάρτη στην Αθήνα κλιμακώνεται ο αγώνας ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Γράφτηκε από τον

2024-03-04_141744.jpg

 

«Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας», δηλώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας καλώντας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 8 Μάρτη, ημέρα ψηφοφορίας στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά Πνεπιστήμια, στις 12 μ. στα Προπύλαια.

Από σήμερα ξεκινά νέος γύρος Γενικών Συνελεύσεων και καταλήψεων σε όλες τις σχολές. Για την προετοιμασία της πανελλαδικής κινητοποίησης, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι διοργανώνουν πολύμορφες δράσεις, εξορμήσεις σε σχολεία και γειτονιές.

«Θα βουλιάξουμε την Αθήνα με την πανελλαδική κινητοποίηση. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πανελλαδικά, όλοι οι φορείς της πανεπιστημιακής και πανεκπαιδευτικής κοινότητας, εργατικά σωματεία, μαθητές θα γίνουμε ορμητικό ποτάμι όσο στη Βουλή θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο που διαλύει τις σπουδές, το μέλλον και την προοπτική μας», τονίζεται στο δελτίο Τύπου από τον Συντονισμό Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας που έγινε την Πέμπτη.

Ήδη αποφάσεις συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο έχουν λάβει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Πάτρας και των Ιωαννίνων.

2024-03-04_141848.jpg

 

«Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε έχει ήδη απορριφθεί. Η πλειοψηφία μίλησε!», «Ο δίκαιος αγώνας που δίνουμε είναι πραγματικά υπόθεση όλου του λαού». «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέχεια όλων των κυβερνήσεων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, φέρνει νομοσχέδιο για να προωθήσει την περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν Εκπαίδευσης. Τώρα ολοκληρώνεται το έγκλημα. Η ίδρυση των ιδιωτικών Πανεπιστημίων οδηγεί στην πλήρη διάλυση των πτυχίων μας και την υποβάθμιση των δημόσιων ΑΕΙ. Στην πολιτική αυτή διαχρονικά έχουν ευθύνη όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και άνοιξαν τον δρόμο για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Αυτό αναδεικνύεται από τις δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του άρθρου 16 και από τις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνεί με τα δίδακτρα. Μαζί με τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια θα λειτουργούν και τα δημόσια Πανεπιστήμια ακόμα περισσότερο με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θα διευρύνεται η αγορά πτυχίων και τίτλων σπουδών», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.

 

 

2024-03-04_141917.jpg

 

Οι Σύλλογοι χαιρετίζουν «όλους τους εργαζόμενους, τους αγρότες, όλο τον λαό που βγήκε στον δρόμο για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, για να διεκδικήσει ζωή, σπουδές, δουλειά και μέλλον, για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια!».

Παράλληλα, δηλώνουν πως στηρίζουν τις κινητοποιήσεις της 8ης Μάρτη, Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, συμμετέχουν στα συλλαλητήρια των μαζικών φορέων και της Παλαιστινιακής Κοινότητας, στηρίζουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. «Χαιρετίζουμε και δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους δεκάδες νέους στρατευμένους που εναντιώνονται στην εμπλοκή της χώρας μας με τη στάση τους και τις επιστολές τους», δηλώνουν.

 

Πηγή: 902.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή