Σήμερα: 02/06/2023
Δευτέρα, 22 Μαϊος 2023 08:44

Νέο φονικό εργατικό «δυστύχημα» στην Πάρο – 42χρονος καταπλακώθηκε σε οικοδομή από μπάζα

Γράφτηκε από τον

2023-05-22_114447.jpg

 

Την ώρα που τα κομματικά επιτελεία δίνουν τη «μάχη των μαχών» της κάλπης στα ψιλά πέρασε η είδηση πως ένας 42χρονος υδραυλικός έχασε τη ζωή του στο νησί της Πάρου κατά τη διάρκεια εργασιών σε χώρο νεοαναγειρόμενης οικοδομής στο Πίσω Λιβλαδι, όταν καταπλακώθηκε από όγκους χωμάτων.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο 42χρονος υδραυλικός, ενώ πραγματοποιούσε εργασίες εντός χώρου εκσκαφής σε χώρο νεοαναγειρόμενης οικοδομής καταπλακώθηκε από έδαφος που υποχώρησε. Στη συνέχεια έγινε προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό του, αλλά όταν βρέθηκε διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός.

Το εργατικό δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια εργασιών που πραγματοποιούσε ο 42χρονος μέσα σε εκσκαφή με περίπου 30 μέτρα μήκος και περίπου 4 μέτρα βάθος. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το έδαφος υποχώρησε από τη μία μεριά της εκσκαφής, με αποτέλεσμα να τον πλακώσει και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραβίαση των κανόνων οικοδομικής σε βάρος του 32χρονου προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας αλλά και των δύο υπευθύνων μηχανικών των εργασιών

Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας υπόσχεται η κυβέρνηση. Ανάπτυξη στην οποία «παράπλευρες απώλειες» είναι οι εργάτες καθώς οι έλεγχοι αποτελούν είδος προς εξαφάνιση και η ασφάλεια των εργατών αποτελεί τελευταία προτεραιότητα για τις εργολαβικές.

 

Πηγή: prin.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή