Σήμερα: 22/03/2023
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 10:00

Υπουργείο Εργασίας: Χημικά και γκλοπ κατά των εργαζομένων στον επισιτισμό

Γράφτηκε από τον

2023-02-23_120048.png

Τα αστυνομικά γκλοπ ανέλαβαν για ακόμη μια φορά τον ρόλο του κυβερνητικού συνομιλητή με το εργατικό κίνημα.

Με ξύλο και χημικά «υποδέχθηκε» το μεσημέρι της Τετάρτης (22/2) η κυβέρνηση τους εργαζόμενους του επισιτισμού έξω από το υπουργείο Εργασίας, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης στα πλαίσια της στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αττικής και η Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΟΕΕΤ).

Όταν οι εκπρόσωποι του σωματείου θέλησαν να μεταφέρουν τα αιτήματα των εργαζόμενων στον αρμόδιο υπουργό, ήρθαν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ένας διαδηλωτής χτυπήθηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο ΓΝΑ Γεννηματάς.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου Γιώργος Στεφανάκης και ο πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου στη «ΣΕΛΕΚΤ» Νίκος Λαβαντσιώτης κρατούνται από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η Λάντζα στον χώρο του επισιτισμού καταγγέλλει την απρόκλητη και βίαιη επίθεση της αστυνομίας και ζητά να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι προσαχθέντες συνδικαλιστές.

«Ο αγώνας ενάντια στην αυθαιρεσία κυβέρνησης και εργοδοτών δεν σταματά. Απαιτούμε την πληρωμή των επιδομάτων προϋπηρεσίας, την υποχρεωτική εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την επέκταση του επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αττικής.

 

Πηγή: prin.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 10:30

Πολυμέσα

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή