Σήμερα: 29/11/2022
Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 06:14

37 ΕΛΜΕ λένε ΟΧΙ στις Ηλεκτρονικές Εκλογές Αιρετών και Απέχουν από κάθε διαδικασία

Γράφτηκε από τον

kathigites-300x177.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΤΙΣ 22/10

Στις 22/10/2022, 28 ΕΛΜΕ πραγματοποίησαν σύσκεψη στο 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου, μετά την αντιδημοκρατική και διαλυτική μεθόδευση τής αναβολής της Γ.Σ Προέδρων των ΕΛΜΕ από την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, με το πρόσχημα ότι …δεν έβρισκαν αίθουσα!

Στη σύσκεψη κατατέθηκαν εκτιμήσεις και προτάσεις, ώστε να συνεχιστούν και να αναπτυχθούν αποφασιστικοί αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Οι ΕΛΜΕ, αφού συζήτησαν με βάση τις αποφάσεις που έχουν ήδη λάβει, κατέληξαν στα παρακάτω:

1) Καταγγέλλουν την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ για την αναβολή της Γ.Σ. Προέδρων. Η απόφαση αυτή της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δεν έγινε τυχαία, έγινε κάτω από το βάρος των αντιδράσεων πολλών ΕΛΜΕ, ενάντια στην απόφαση της πλειοψηφίας για συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Καλούν όλες τις ΕΛΜΕ να πάρουν απόφαση καλέσματος σε ΑΠΟΧΗ από τις ηλεκτρονικές υπηρεσιακές εκλογές, ενάντια στον ν. Χατζηδάκη, που επιδιώκει να καταστείλει τους αγώνες και να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα.

Ήδη 37 ΕΛΜΕ έχουν πάρει αντίστοιχη απόφαση και καλούν σε ΑΠΟΧΗ. Καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/φισσες να απέχουν από τις εκλογές-παρωδία, να γυρίσουν την πλάτη στο ΥΠΑΙΘ και την πολιτική του. Στην κατεύθυνση αυτή, οι ΕΛΜΕ συνυπογράφουν κοινό κείμενο-κάλεσμα και αφίσα (βλ. παρακάτω).

2) Συνεχίζουμε τον Αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και τα σχέδια κατηγοριοποίησης των σχολείων. Ήδη 31 ΕΛΜΕ είτε έχουν προκηρύξει, είτε έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην προκήρυξη Απεργίας-Αποχής ενάντια στο θεσμό του Μέντορα-Συντονιστή. Καλούμε και τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ της χώρας να προκηρύξουν Απεργία-Αποχή από τους συγκεκριμένους θεσμούς (ακολουθεί κάλεσμα).

3) Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, με βάση τις αποφάσεις του κάθε σωματείου. Καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς να δώσουν τη μάχη ενάντια στο σύνολο του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης των νόμων 4692/20 και 4823/21. Στην Γ.Σ. Προέδρων θα επιδιώξουμε να ληφθεί απόφαση Απεργίας – Αποχής από το σύνολο των διατάξεων που σχετίζονται με την αξιολόγηση.

4) Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της μεγάλης Πανεργατικής-Πανελλαδικής στις 9/11. Κανένα σχολείο να μην ανοίξει!

5) Επιδιώκουμε μετά την απεργία της 9ης Νοεμβρίου οι εκπαιδευτικοί να συνεχίσουν τον αγώνα τους για το σύνολο των αιτημάτων του κλάδου με νέο γύρο Γ.Σ. των ΕΛΜΕ, για να κλιμακωθεί ο αγώνας με απεργίες και διαδηλώσεις. Είναι σαφές ότι η άρνηση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ να υποστηρίξει τους αναγκαίους αγώνες για την περίοδο, οφείλει να απαντηθεί από τις ΕΛΜΕ οι οποίες θα προχωρήσουν σε συντονισμένες αγωνιστικές δράσεις, ώστε να χαραχθεί μια νικηφόρα αγωνιστική πορεία για τον κλάδο και να μην επικρατήσουν πρακτικές που έχουν στόχο να κυριαρχήσει η αδράνεια και η απογοήτευση!

Όλοι στον Αγώνα-Όλοι στο Δρόμο!

Πηγή: pandiera.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 06:41
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή