Σήμερα: 25/09/2022
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 08:20

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Κινητοποίηση την Τετάρτη 31 Αυγούστου στη Βουλή για να αποσυρθεί το εκτρωματικό νομοσχέδιο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Γράφτηκε από τον

naypigeia-eleysinas-02.jpg

«Να αποσυρθεί τώρα το εκτρωματικό νομοσχέδιο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας» απαιτεί το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και καλεί σε κινητοποίηση την Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 4 μ.μ. στη Βουλή.

«Την Τετάρτη 31/8/2022 η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να ολοκληρώσει το έγκλημα, που διαχρονικά συντελείται σε βάρος των εκατοντάδων εργαζόμενων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, φέρνοντας στη Βουλή, προς ψήφιση, το εκτρωματικό νομοσχέδιο που διαμόρφωσε στα μέτρα του επενδυτή της ΟΝΕΧ. Με προκλητικό τρόπο θεσμοθετεί ειδικό εργασιακό καθεστώς, μετατρέποντας το Ναυπηγείο σε ειδική οικονομική ζώνη, με σκοπό τέτοιες πρακτικές να γενικευτούν. Αρνείται να διασφαλίζει τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας, προβλέπει γενικευμένο καθεστώς εργολαβικής εργασίας και ατομικών συμβάσεων με πετσοκομμένα μεροκάματα και όρους αναντίστοιχους με τις σημερινές ανάγκες. Ασφαλιστικά δικαιώματα και η αποπληρωμή των δεδουλευμένων βρίσκονται στον αέρα, χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, όπως απαιτούν οι εργαζόμενοι», σημειώνει το Συνδικάτο και προσθέτει:

«Είναι η ώρα να διαλέξουμε τον δρόμο του αγώνα, απέναντι στη συμπαιγνία κυβέρνησης-ΟΝΕΧ και των συνδικαλιστών τους, που μας καλούν να στρατευθούμε στα σχέδια τους, παρουσιάζουν το έκτρωμα ως λύτρωση.

Διαλέγουμε τον δρόμο που διάλεξαν οι συνάδελφοι μας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στο Πέραμα, που κατάφεραν συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο να επιβάλλουν Συλλογική Σύμβαση, κόντρα στις φωνές που τους έλεγαν να κάνουν πίσω από τα δικαιώματα τους για να έχουν δουλειά. Τον δρόμο που ακολουθούν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, απορρίπτοντας αντίστοιχους εκβιασμούς της κυβέρνησης και των δυνάμεων της, εμποδίζοντας το κλείσιμο του εργοστασίου. Τον ίδιο δρόμο που τραβούν οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας, ακυρώνοντας με τον πολύχρονο αγώνα τους, τις απολύσεις. Διαλέγουμε τον δρόμο που ακολούθησαν οι λιμενεργάτες του Πειραιά και χιλιάδες άλλοι αυτά τα χρόνια, που έδειξαν ότι η δύναμη της οργάνωσης και το όπλο της αλληλεγγύης μπορεί να βάλει εμπόδια στην επίθεση που δεχόμαστε, μπορεί να φέρει νέες κατακτήσεις.

Είναι ώρα να δείξουμε τη δύναμη μας! Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Ζητάμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο γιατί δεν ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Απαιτούμε:

  • Να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με αυξήσεις στους μισθούς, με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

  • Να μην χαθεί ούτε ευρώ από τα δεδουλευμένα των εργαζομένων».

Θυμίζουμε ότι το Συνδικάτο Μετάλλου καλεί σε σύσκεψη την Δευτέρα 29 Αυγούστου στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Στην κινητοποίηση και στη σύσκεψη καλούν τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ. 

πηγη: 902.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή