Σήμερα: 20/05/2022
Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 05:50

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ COSCO Με καθολική συμμετοχή η 24ωρη απεργία για ικανοποιητική ΣΣΕ με αυξήσεις

Γράφτηκε από τον

cosco-02.jpg

Αποφασιστικά και με καθολική συμμετοχή στη νέα 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO δίνουν τον αγώνα τους για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Από τα μεσάνυχτα, οι εργαζόμενοι περιφρουρούν την απεργία τους,  και ενώ είχε προηγηθεί και στάση εργασίας, κόντρα στην ποινικοποίηση και την καταστολή των αγώνων τους από πλευράς κυβέρνησης, εργοδοσίας και δικαστηρίων, που μέσα σε διάστημα λίγων ωρών και με συνοπτικές διαδικασίες, επιδιώκουν να χαρακτηρίσουν  την απεργία που «τρέχει» παράνομη, ενώ ήδη την απεργία της Μεγ. Τετάρτης την έχουν κηρύξει παράνομη, πριν ακόμη την αποφασίσουν οι εργαζόμενοι.  

Το διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζομένων προβλέπει: Προσαυξήσεις των νυχτερινών, της σαββατιάτικης εργασίας, των Κυριακών και αργιών, αυξήσεις σε όλες τις ειδικότητες. Να γίνουν όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, να πάψει η ομηρία 700 και πλέον εργαζομένων που είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και 16 μεροκάματα, κάτι που σημαίνει μισή δουλειά - μισή ζωή. Ενταξη όλων των εργαζομένων στα ΒΑΕ, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό των απεργών βρίσκονται και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους, ναυτεργάτες, μεταλλεργάτες, οικοδόμοι κ.α. δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα των απεργών της COSCO. 

Η απεργία γίνεται με βάση ομόφωνη απόφαση που έλαβαν οι εργαζόμενοι το μεσημέρι της Δευτέρας σε Γενική Συνέλευση, ενώ στις 12 σήμερα το μεσημέρι θα προχωρήσουν σε νέα γενική συνέλευση.

πηγη; 902.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή