Σήμερα: 08/05/2024
Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 11:59

Παράνομη κρίθηκε η απεργία – αποχή των εκπαιδευτικών. Συλλαλητήριο Παρασκευή 6μμ

Γράφτηκε από τον

ekpaid_9_6_5.jpg

Παράνομη κρίθηκε η «απεργία – αποχή» διαρκείας ενάντια στην «αξιολόγηση» σχολείων και εκπαιδευτικού έργου, που έχουν κηρύξει οι εκπαιδευτικοί, μετά την προσφυγή της υπουργού Παιδείας.

Συγκεκριμένα, υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατέθεσε αγωγή κατά των Διδασκαλική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών (ΔΟΕ), Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή» που στοχεύει στη μη εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση.

Οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ καλούν αύριο στις 6μμ σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, σημειώνοντας ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ αναφέρει:

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μπροστά στο συντριπτικό ρεύμα των συναδέλφων και των σχολείων σε όλη την Ελλάδα που δηλώνουν μαζικά απεργία – αποχή από την λεγόμενη αξιολόγηση καταφεύγει για μια ακόμα φορά στην τρομοκράτηση και την καταστολή. Κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή εναντίον των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών για να βγάλει την απεργία – αποχή παράνομη και καταχρηστική.

Αυτές οι κινήσεις δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης απέναντι στην ομόθυμη καταδίκη της πολιτικής της από το κλάδο.

Καλούμε όλους και όλες στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ) αύριο Παρασκευή, 01/10/2021 στις 18.00 στα Προπύλαια.

Κάτω τα χέρια από τη δημόσια Παιδεία!

Κάτω τα χέρια από την απεργία!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

ΟΛΜΕ

πηγη: pandiera.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή