Σήμερα: 05/08/2021
Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 06:12

ΕΓΣΕΕ 2021: ΓΣΕΕ και βιομήχανοι συμφώνησαν… μηδενικές αυξήσεις και «Εθνικό Επαγγελματικό Ταμείο»

Γράφτηκε από τον

egsse-750x563.jpg

Συντονισμένα «πυρά» κατά δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης από κυβέρνηση, κεφάλαιο και αστικό συνδικαλισμό

Σε αγαστή συνεργασία η ΓΣΕΕ μαζί με τους βιομήχανους προχώρησαν «αθόρυβα» στην υπογραφή νέα Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2021. Δεν χρειάστηκαν καν δύο ή τρεις γύροι συναντήσεων, τελείωσαν και τα αστεία προσχήματα των δήθεν σκληρών διαπραγματεύσεων. Τα συμφώνησαν και τα υπέγραψαν.

Τι όμως κομίζει στον χειμαζόμενο κόσμο της εργασίας η νέα ΕΓΣΣΕ; Μήπως νέες αυξήσεις έστω ψίχουλα; Μήπως κάποια νέα εργατικά δικαιώματα;  Απολύτως τίποτα από αυτά!

Το κύριο μέλημα των εκπροσώπων του αστικοποιημένου συνδικαλισμού ήταν να φανεί η δήθεν «χρησιμότητά» τους για τους εργαζόμενους και να ξαναγκρινιάξουν για τη συνεχιζόμενη απαγόρευση διαπραγμάτευσης οποιουδήποτε οικονομικού όρου μέσω της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ, κάτι που την καθιστά εντελώς αχρείαστη στα μάτια των εργαζόμενων.

Ας δούμε όμως τι «συμφώνησαν» ΓΣΕΕ, βιομήχανοι και εργοδότες.

– Παρέμειναν στα περασμένα-συμφωνημένα, τίποτα καινούργιο για τους εργαζόμενους, σε ό,τι είχαν συμφωνήσει στα θεσμικά ζητήματα σε προηγούμενες ΕΓΣΣΕ ως κατώτατα όρια προστασίας των εργαζομένων.

– Συμφώνησαν πως θα τηρήσουν τον νόμο που έχει καταργήσει τις διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού/ημερομισθίου και λοιπών μισθολογικών όρων, με τη ΓΣΕΕ να «απειλεί» ότι θα επανέλθει «εφόσον καταργηθεί η σχετική περιοριστική νομοθεσία». Πουθενά βέβαια κάποια αναφορά για αγώνα που θα καταργήσει αυτή την αντεργατική νομοθεσία, περιμένει τους κυβερνώντες…

– Έδωσαν άλλοθι στον πρόσφατο επαίσχυντο νόμο Χατζηδάκη για τα εργασιακά «υιοθετώντας» ως εταίροι κάποια “τυράκια”- φιλεργατικές πλευρές του, την «ευρωπαϊκή συμφωνία- πλαίσιο για την ψηφιοποίηση της εργασίας» αλλά και τη Διεθνή Σύμβαση Εργασίας 190 για τη βία και την παρενόχληση στην εργασία.

– Έφεραν σε πρώτο πλάνο μία από τις βασικές νέες επιδιώξεις του κεφαλαίου, την «βελτίωση και ανασχεδιασμό του συστήματος συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και της πιστοποίησής της με σκοπό την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων και των ανέργων».

Όμως το βασικό για το οποίο συνευρέθηκαν ΓΣΕΕ και βιομήχανοι ήταν για να επαναφέρουν σε μια πολύ χαρακτηριστική χρονική περίοδο, την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο χτύπημα στη δημόσια επικουρική ασφάλιση, τα επαγγελματικά ταμεία!

Συγκεκριμένα, ΓΣΕΕ και εργοδότες συμφώνησαν ότι «θα ανανεώσουν κοινές εργασίες τους το 2021 σχετικά με την απόφαση που έχουν λάβει στην ΕΓΣΣΕ 2018 περί ιδρύσεως Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου (ΕΘΕΤ).»

Η ΓΣΕΕ θέλει διακαώς «εθνικό επαγγελματικό ταμείο», το οποίο, όπως προβλέπει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, θα λειτουργεί όπως ακριβώς σχεδιάζει η κυβέρνηση να λειτουργήσει και η νέα επικουρική κεφαλαιοποιητική ασφάλιση: με «παιχνίδι» στα διεθνή χρηματιστήρια, με αρπαγή του εργατικού μόχθου από funds, επενδυτές και κεφάλαιο, με καμιά κρατική εγγύηση, και με μεγάλο θύμα τους εργαζόμενους και την δημόσια κοινωνική ασφάλιση.

Ίσως είναι το επόμενο “αίτημα” της ΓΣΕΕ και του Παναγόπουλου που θα υιοθετήσει τρέχοντας ο Χατζηδάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ….

Ακολουθεί το κείμενο της νέας ΕΓΣΣΕ 2021

ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2021

Στην Αθήνα, σήμερα την 23 Ιουνίου 2021, τα μέρη που υπογράφουν την παρούσα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και συγκεκριμένα:
Αφενός :
α) ο ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών
β) η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ)
γ) η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ)
δ) ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)
ε) ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ)
και αφετέρου η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ),
όλοι δια των νομίμων εκπροσώπων τους, συμφωνούν τα εξής:

ΑΡΘΡΟ 1

Διατήρηση Θεσμικών Όρων Εργασίας
Τα συμβαλλόμενα μέρη αποφασίζουν τη σύναψη νέας ΕΓΣΣΕ για το έτος 2021.
Συμφωνείται ρητά ότι όλοι οι θεσμικοί όροι εργασίας που θεσπίσθηκαν με τις προηγούμενες ΕΓΣΣΕ και τις αντίστοιχες Διαιτητικές Αποφάσεις, όπως ίσχυαν κατά τη διαδοχή τους, αποτελούν ενιαίο σύνολο και εξακολουθούν να ισχύουν.

ΑΡΘΡΟ 2

Ευνοϊκότεροι Όροι Εργασίας
Ευνοϊκότεροι όροι εργασίας που προβλέπονται από νόμους, διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις, συλλογικές συμβάσεις, διαιτητικές αποφάσεις, εσωτερικούς κανονισμούς, έθιμα, πρακτική της επιχείρησης ή ατομικές συμβάσεις εργασίας, υπερισχύουν.

ΑΡΘΡΟ 3

Διαπραγματεύσεις για Μισθολογικούς όρους
Τα συμβαλλόμενα μέρη ρητά συμφωνούν ότι, εάν κατά τη διάρκεια ισχύος της παρούσας ΕΓΣΣΕ με οποιονδήποτε τρόπο αρθεί οποιαδήποτε περιοριστική διάταξη, που έχει επιβληθεί με νομοθετική παρέμβαση στο περιεχόμενο της ΕΓΣΣΕ 2010-2011-2012, τότε θα ξεκινήσουν άμεσες διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των μισθολογικών όρων της ΕΓΣΣΕ.

ΑΡΘΡΟ 4

Αυτόνομη συμφωνία πλαίσιο για την Ψηφιοποίηση στην Εργασία
Τα μέρη αποφασίζουν την υιοθέτηση της «Ευρωπαϊκής συμφωνίας – πλαίσιο για την Ψηφιοποίηση στην Εργασίας», που υπεγράφη την 26 Ιουνίου 2020 από τη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC), την Ένωση Ευρωπαϊκών Εργοδοτικών Συνδέσμων, Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων (BUSINESSEUROPE), την Ευρωπαϊκή Οργάνωση Βιοτεχνών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (SME United) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίων Επιχειρήσεων (CEEP).
Το κείμενο «Ευρωπαϊκή συμφωνία – πλαίσιο για την Ψηφιοποίηση στην Εργασία» προσαρτάται στην παρούσα ΕΓΣΣΕ και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της.

ΑΡΘΡΟ 5

Ψηφιακές Δεξιότητες
Στο πλαίσιο αξιοποίησης και εφαρμογής της «Ευρωπαϊκής συμφωνίας – πλαίσιο για την Ψηφιοποίηση στην Εργασίας», τα μέρη συμφωνούν να εκπονήσουν σχέδιο δράσης εφαρμογής της Συμφωνίας με προτεραιότητα στην :
– Σύσταση κοινής ομάδας εργασίας για τις Ψηφιακές δεξιότητες και την εξασφάλιση της απασχόλησης,
με στόχο την προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού και των επιχειρήσεων ώστε να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες και να αντιμετωπισθούν οι προκλήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού στον κόσμο της εργασίας.

ΑΡΘΡΟ 6

Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Κατάρτιση και Πιστοποίηση
Τα μέρη συμφωνούν για την αναγκαιότητα ποιοτικής βελτίωσης και ανασχεδιασμού του συστήματος συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και της πιστοποίησής της με στόχο την επικαιροποίηση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων και ανέργων δίνοντας έμφαση στην συμβατότητα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνούν στη σύσταση ομάδας εργασίας, στον σχεδιασμό κοινών δράσεων και στη διατύπωση προτάσεων στα θέματα:
– Διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας σε επαγγέλματα, ειδικότητες και δεξιότητες σε αντιστοιχία με την αναγκαιότητα μετασχηματισμού του παραγωγικού συστήματος.
– Την αναβάθμιση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας στην Συνεχιζόμενη Επαγγελματικής Κατάρτιση
– Τον ανασχεδιασμό και την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του ΛΑΕΚ με έμφαση στο νέο ρόλο που μπορούν να έχουν οι οργανώσεις εργοδοτών και εργαζομένων.
– Τον ανασχεδιασμό του συστήματος πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων της ΣΕΚ.

ΑΡΘΡΟ 7
Δίκαιη Μετάβαση σε οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα

Τα συμβαλλόμενα στην ΕΓΣΣΕ μέρη, επαναβεβαιώνοντας το άρθρο 6 της ΕΓΣΣΕ 2018, για τον όρο και τη σημασία της Δίκαιης Μετάβασης των εργαζομένων σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα η οποία θα εξασφαλίζει την απαραίτητη υποστήριξη όταν θα υπάρξει ανάγκη αναδιάταξης, επανακατάρτισης και ανακατανομής τους, κρίνουν εξίσου απαραίτητη και αναγκαία τη θεσμική συμμετοχή τους στο σχεδιασμό και τις δράσεις δίκαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή μέσω του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ).
Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αναπτυξιακές πολιτικές θα πρέπει να εγγυώνται την πλήρη και ισότιμη συμμετοχή και των εργαζόμενοι και εργοδοτών στην προετοιμασία, εφαρμογή και παρακολούθηση των δημόσιων πολιτικών για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, συμπεριλαμβανομένων των επενδυτικών στρατηγικών, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, τα συμβαλλόμενα στην ΕΓΣΣΕ μέρη συμφωνούν:
α) στον σχεδιασμό, μέσω των Ινστιτούτων τους, κοινού μηχανισμού παρακολούθησης εξελίξεων και δράσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης για την ανάπτυξη ικανοτήτων και απαραίτητων δεξιοτήτων σε αναπτυσσόμενες βιομηχανίες, απόκτηση νέων δεξιοτήτων σε όλους τους τομείς και επανεκπαίδευση σε ευάλωτους τομείς,
και

β) στην αποστολή κοινής επιστολής προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την ίδρυση νέου Τμήματος στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας με αντικείμενο το περιβάλλον και την εργασία, στο οποίο θα συμμετέχουν αφενός τα συμβαλλόμενα στην ΕΓΣΣΕ μέρη αναλογικά και ισομερώς, αφετέρου και εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

ΑΡΘΡΟ 8

Καταπολέμηση της βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία
Τα συμβαλλόμενα μέρη διατυπώνουν τη στήριξή τους στην καταπολέμηση των φαινομένων της βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης στους χώρους εργασίας.
Αναγνωρίζουν ότι η βία και η σεξουαλική παρενόχληση είναι ασύμβατες με την προώθηση βιώσιμων επιχειρήσεων και έχουν αρνητικές συνέπειες στην οργάνωση της εργασίας, στις εργασιακές σχέσεις, στην παροχή κινήτρων στον εργαζόμενο, στη φήμη της επιχείρησης και στην παραγωγικότητα.
Στο πλαίσιο αυτό, τα συμβαλλόμενα μέρη στηρίζουν την κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας 190 και της Σύστασης 206 για τη βία και την παρενόχληση.
Με στόχο την ορθή και ισόρροπη εφαρμογή της ΔΣΕ 190 και της Σύστασης 206 στο εθνικό δίκαιο, τα συμβαλλόμενα μέρη αποφασίζουν τη σύσταση Ομάδας Εργασίας της οποίας έργο είναι:
Η αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής Συμφωνίας Πλαίσιο για την Παρενόχληση και τη Βία στην Εργασία του 2007, προκειμένου να διατηρηθούν ορισμένες διατάξεις εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές σε εθνικό επίπεδο.
Η διαμόρφωση συνοπτικού Οδηγού για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση εργοδοτών και εργαζομένων απέναντι στις παράνομες διακρίσεις στην εργασία, τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση.

ΑΡΘΡΟ 9

Εθνικό Επαγγελματικό Ταμείο
Τα συμβαλλόμενα μέρη ανανεώνουν τη δέσμευσή τους ως προς τη συνέχιση των κοινών εργασιών το 2021 σχετικά με την απόφαση που έχουν λάβει στην ΕΓΣΣΕ 2018 περί ιδρύσεως Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου (ΕΘΕΤ).

ΑΡΘΡΟ 10

Διάρκεια Ισχύος
Η ισχύς της παρούσας αρχίζει την 1η Ιανουαρίου 2021 και λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2021.

ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ

Για τον ΣΕΒ
Ο Πρόεδρος Ο Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής

Δ. Παπαλεξόπουλος Ε. Ο. Βιδάλης
Για τη ΓΣΕΒΕΕ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γ. Καββαθάς Α. Νικολόπουλος

Για την ΕΣΕΕ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γ. Καρανίκας Ν. Μπόνης
Για τον ΣΕΤΕ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν .Γραμματέας

Γ. Ρέτσος Γ.Βερνίκος
Για τον ΣΒΕ

Ο Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος
Θ. Σαββάκης
Γ.Σταύρου

Για τη ΓΣΕΕ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν .Γραμματέας

Γ.Παναγόπουλος Ν. Κιουτσούκης

πηγη: prin.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή