Σήμερα: 21/06/2021
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 05:49

Σύλλογος Alpha Bank: Η κυβερνητική παράταξη ζητά να τεθούν σε αναστολή εργαζόμενοι που δεν εμβολιάστηκαν! Καταγγελία της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας εργαζομένων στην Alpha Bank

Γράφτηκε από τον

alpha_bank-750x422.jpg

Ξεπέρασε κάθε (εργοδοτική) φαντασία η κυβερνητική παράταξη στον «Ενωμένο Σύλλογο» εργαζομένων στην Alpha Bank. Πριν καν ψηφιστεί το νομοσχέδιο –έκτρωμα της ΝΔ για τον εργασιακό μεσαίωνα, με ανακοίνωσή της παρακινεί (λες και το χρειαζόταν) τη Διοίκηση της Τράπεζας να κάνει χρήση του «διευθυντικού της δικαιώματος» και να θέσει σε αναστολή εργαζόμενους, με στέρηση αποδοχών, όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί!

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων στην Alpha Bank σε καταγγελία της καλεί τους συναδέλφους της στην τράπεζα «σε τέτοιους συνδικαλιστές να γυρίσουμε την πλάτη,» και «σε αυτή την κυβέρνηση πρέπει να υψώσουμε το ανάστημα μας με βάση τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας σαν εργαζόμενοι».
Καλεί τους απεργούς να πλαισιώσουν την απεργιακή συγκέντρωση στα Χαυτεία στις 10.30πμ.

Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας εργαζομένων στην Alpha Bank

Σερίφης στο χωριό της Άγριας Δύσης

Για άλλη μια φορά η ηγεσία της κυβερνητικής παράταξης «Ενωμένος Σύλλογος» προτρέχει για να πιάσει στασίδι στους επικείμενους σχεδιασμούς κυβέρνησης-εργοδοσίας και Κεφαλαίου. Πριν καν ψηφιστεί το νομοσχέδιο –έκτρωμα της ΝΔ για τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιφυλάσσουν, εμφανίζεται με μια ομολογουμένως βγαλμένη από το πιο σκοτεινό παρελθόν της σύγχρονης ιστορίας του τόπου ανακοίνωση στην οποία παρακινεί (λες και το χρειαζόταν) τη Διοίκηση της Τράπεζας να κάνει χρήση του «διευθυντικού της δικαιώματος» και να θέσει σε αναστολή εργαζόμενους, με στέρηση αποδοχών, εφόσον αυτοί δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ποιους θέλει να υπερασπιστεί ο Σερίφης «Ενωμένος Σύλλογος» όμως;

• Την κυβέρνηση που δεν πήρε κανένα μέτρο ουσιαστικής ενίσχυσης της δημόσιας υγείας ένα και βάλε χρόνο τώρα.

• Την κυβέρνηση που μας ανάγκαζε να στριμωχνόμαστε στα μετρό, στους ηλεκτρικούς και τα λεωφορεία και να έρχεται το βράδυ μέσα από τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ να μας κουνά το δάκτυλο περί ατομικής ευθύνης.

• Την διοίκηση της Τράπεζας που προσάρμοζε τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα μέτρα της.

Το πιο τραγικό είναι ότι με τέτοιου είδους ανακοινώσεις δεν θα χρειαστεί να κάνουν και μεγάλη προσπάθεια οι κυβερνώντες να μας πείσουν ότι για το καλό μας οι εργοδότες με την άσκηση του διευθυντικού δικαιώματος που έχουν (και πάντα βέβαια για το καλό μας ) θα μας συμμορφώνουν ,θα μας κάνουν μπαλάκι καθ’ όπως επιθυμούν χωρίς δικαιώματα, λες και είμαστε οι έποικοι των κοιλάδων της Άγριας Δύσης τους. Τέτοιες παρεμβάσεις θέλουν και οι σκοταδιστικοί κύκλοι ενάντια στην επιστήμη και τον εμβολιασμό, για να ξεσαλώσουν.

Με τέτοιες ανακοινώσεις, και μάλιστα από ένα «σωματείο», θα τρίβουν τα χέρια τους οι Τραπεζίτες όταν θα μπορούν με οποιαδήποτε επίφαση να σε στέλνουν για τηλεργασία ή μια και καλή στο σπίτι σου. Όταν θα σου λένε σήμερα δουλεύουμε 10ωρο, και ρεπό όταν είναι να ραβδίσουμε τις ελιές (sic!)

Σε τέτοιους συνδικαλιστές πρέπει να γυρίζουμε την πλάτη, σε αυτή την κυβέρνηση πρέπει να υψώσουμε το ανάστημα μας με βάση τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας σαν εργαζόμενοι.

Στις 10 Ιούνη όλοι στην προειδοποιητική απεργία και στους δρόμους!

Κανείς στη δουλειά – κλειστά laptop

Απεργιακή συγκέντρωση 11 π.μ.. Χαυτεία

πηγη: prin.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή