Σήμερα: 29/03/2024
Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 10:09

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Παμπειραϊκή Απεργία στις 3 Ιούνη και συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 10 το πρωί, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Γράφτηκε από τον

2021-05-28_131257.jpg

Προς : Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες

Το Διοικητικό Συμβούλιο του εργατικού Κέντρου Πειραιά αποφάσισε την κήρυξη Παμπειραϊκής Απεργίας στις 3 Ιούνη και συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 10 το πρωί, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που :

1.         Διευθέτηση του χρόνου εργασίας, καταργεί το 8ώρο και τις απλήρωτες υπερωρίες, δίνοντας το ελεύθερο στις επιχειρήσεις να μεταχειρίζονται τους εργαζομένους σαν πιόνια.

2.         Γενικεύει την εργασία τις Κυριακές σχεδόν στο σύνολο των κλάδων. Πετώντας το τυράκι για τις γονικές παροχές και τα δικαιώματα των μητέρων, δίνοντας τάχα τις “Παρασκευές”, απελευθερώνει την κυριακάτικη εργασία.

3.         Αυξάνει το ανώτατο όριο των υπερωριών κατά 25% και του κατώτερου κατά 50%. Δίνει το ελεύθερο στις επιχειρήσεις αντί για νέες θέσεις εργασίας να ξεζουμίζουν με υπερεργασία και υπερεκμετάλλευση τους εργαζόμενους. Στο λιμάνι η COSCO και οι εργολάβοι περιμένουν με τόση αγωνία το νομοσχέδιο που προτού ακόμα κατατεθεί στην Βουλή επιβάλλουν 12ωρη εργασία στους λιμενεργάτες.

4.         Απαγορεύει τυπικά την συνδικαλιστική οργάνωση και το δικαίωμα στην απεργία, με ασφυκτικούς όρους και προϋποθέσεις, με τη μετατροπή του προσωπικού ασφαλείας σε “ελάχιστη εγγυημένη υπηρεσία” στο 1/3 των εργαζομένων νομιμοποιώντας δηλαδή την απεργοσπασία.

5.         Το ηλεκτρονικό φακέλωμα των Σωματείων στρώνει το έδαφος για να ξεκινήσουν το πογκρόμ απέναντι στους εργαζόμενους και την συνδικαλιστική δράση

6.         Καταργεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και υποβαθμίζει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς μετατρέποντας τους σε δήθεν “ανεξάρτητες αρχές”. Πετάει την μπάλα στην εξέδρα αφού πλέον κανένας δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την ζούγκλα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς

Απέναντι στην επίθεση της Κυβέρνησης στα εργατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες χρειάζεται να υπάρξει γενικός ξεσηκωμός.

Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα της χώρας και τις Ομοσπονδίες, τα Σωματεία Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, να κηρύξουν Απεργία στις 3 Ιούνη, απαιτώντας να μην κατατεθεί το αντεργατικό έκτρωμα.

Η Διοίκηση

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 10:55
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή