Σήμερα: 01/03/2021
Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

astynomia-mesa-stis-sxoles-APTH-foitites-min-750x288.jpg

Δημήτρης Γρηγορόπουλος

Όχι άδικα, φαίνεται, το λαϊκό χιούμορ αποδίδει στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ιδιότητα όχι μόνο του «γκαντέμη», αλλά και του «γκαφατζή». Γιατί μόνο σαν γκάφα ολκής μπορεί να δικαιολογηθεί η απίστευτη περιαυτολογία του: «Στα πανεπιστήμια δεν μπήκε η αστυνομία, αλλά η δημοκρατία»! Γιατί, αντί να επιχειρήσει να δικαιολογήσει με λογικά επιχειρήματα, όσο μπορούσε, την παγκόσμια πρωτοτυπία του να εγκαθιδρύσει πανεπιστημιακή αστυνομία, προσπάθησε να την εξιδανικεύσει. Για να είμαστε δίκαιοι, την απόφαση του Μητσοτάκη ενθάρρυναν και ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ και το «προοδευτικό» ΚΙΝΑΛ. Συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη αστυνομικής φύλαξης του πανεπιστημίου, αλλά διαφοροποιήθηκαν στο ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία πρέπει να υπάγεται στις πανεπιστημιακές αρχές, σύμφωνα με το αυτοδιοίκητο, και όχι στην κρατική εξουσία.

Η λογική αυτή υποθέτει ότι στον πανεπιστημιακό χώρο κατ’εξοχήν ανθεί η εγκληματικότητα και ότι, επομένως, δικαιολογείται η διαρκής και άμεση περιφρούρηση της τάξης και της ασφάλειας. Ωστόσο, η όποια παραβατικότητα στο πανεπιστήμιο δεν υπερβαίνει τον μέσο όρο άλλων κοινωνικών χώρων. Στην πραγματικότητα, η εγκατάσταση αστυνομικής δύναμης στα πανεπιστήμια, αποτελεί οργανική πλευρά του αστυνομικού κράτους που συστηματικά οικοδομεί η κυβέρνηση, ιδιαίτερα σε ένα χώρο, που παραδοσιακά ταυτίζεται με την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την κοινωνικοπολιτική πρόοδο, με αντανάκλαση και στην κοινωνία, όπως συνέβη με την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Συστηματικά, η υπεραυταρχική κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να στεγανοποιήσει τους χώρους, που κατ’εξοχήν φοβάται ότι μπορεί να κλονίσουν την πολιτική της. Ιδιαίτερα στον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό, η αστυνομία δεν ταυτίζεται με τη δημοκρατία, αυτό σε κανένα εκμεταλλευτικό σύστημα δεν ισχύει, αλλά με την τάση διαρκούς συρρίκνωσής της.

ΠΗΓΗ: prin.gr

Ετικέτες

_ΥΕΝ-Αντιπροσωπείας_Σωματείων.jpg

Με πρωτοβουλία και σχετική πρόσκληση του Υπουργού Ε.Ν Γ. Πλακιωτάκη πραγματοποιείται αύριο συνάντηση με αντιπροσωπεία των 13 Ναυτεργατικών Σωματείων.

 Θέμα της συζήτησης τα προβλήματα των καθυστερήσεων που αφορούν την απονομή των συντάξεων (προσωρινών – κύριων - επικουρικής ασφάλισης - εφάπαξ και αναβαθμίσεων).

Όπως έχουμε αναδείξει τα τελευταία χρόνια αλλά και με την πρόσφατη 3μερη απεργία το θέμα  αυτό συνιστά  πλέον ένα τεράστιο ακανθώδες πρόβλημα για τους Ναυτεργάτες που βγαίνουν στην απομαχία.

Προσερχόμαστε ως ΠΕΝΕΝ σ’ αυτή τη συνάντηση έχοντας σοβαρότατες επιφυλάξεις.

Πρόκειται για συνάντηση που θα λάβουν μέρος ο ΥΕΝ και ο πρόεδρος του ΝΑΤ.

Στη πραγματικότητα το ΝΑΤ και τα υπόλοιπα Ταμεία μας εδώ και χρόνια έχουν περάσει στη πολιτική εποπτεία και αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας και από εκεί καθορίζονται και αποφασίζονται όλα τα ζητήματα μαζί με τον ΕΦΚΑ.

Αυτό σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη είναι αναρμόδιοι να λάβουν οποιαδήποτε απόφαση..

Εντύπωση προκαλεί ότι στη συνάντηση δεν κλήθηκε να παραστεί ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χατζηδάκης!

Ξεκαθαρίζουμε ευθύς εξ αρχής ότι η παρουσία μας στην αυριανή συνάντηση έχει στόχο να θέσουμε με το πιο σαφή τρόπο την θέση που επανειλημμένα έχουμε δημοσιοποιήσει:

Το ΝΑΤ και τα υπόλοιπα ταμεία να επανακτήσουν την αυτοτέλειά τους και εναλλακτικά ως προσωρινή και άμεση λύση ο φάκελος του κάθε συνταξιούχου να διεκπεραιώνεται από την αρχή έως το τέλος από τις υπηρεσίες του ΝΑΤ που διαθέτουν τη σχετική τεχνογνωσία και εμπειρία.

Επειδή λέγονται και ακούγονται διάφορες προτάσεις σχετικές με το πρόβλημα οι οποίες στη ουσία είναι φτιασιδώματα και όχι λύσεις και επειδή επιδιώκεται σ’ αυτές η ναυτεργατική αποδοχή και συναίνεση η ΠΕΝΕΝ δεν πρόκειται να δώσει καμία συγκατάθεση και με τον τρόπο αυτό να νομιμοποιήσει τη κυβερνητική πολιτική που θα διαιωνίζει τις καθυστερήσεις και ακόμη περισσότερο το απαράδεκτο καθεστώς διάλυσης των Ταμείων μας!

Ταυτόχρονα δηλώνουμε με απόλυτη σαφήνεια ότι δεν θα εμπλακούμε με το ΥΕΝ σε ένα ατέρμονο διάλογο που όπως δείχνουν τα γεγονότα έχει ως στόχευση τον εγκλωβισμό σε ένα πλαίσιο που καταλήγει στη στήριξη και υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής!!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Ετικέτες

koufontinas-poreia-2-750x536.jpg

Πολύ μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Σύνταγμα, ενώ ακολούθησε και διαδήλωση με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών, μετά από κάλεσμα οργανώσεων της μαχόμενης και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων-Νομικών και άλλων συλλογικοτήτων, καθώς και φοιτητικών συλλόγων για το δίκαιο αίτημα του φυλακισμένου απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η μεγάλη συμμετοχή και ο μαχητικός παλμός αιφνιδίασε τις αστυνομικές δυνάμεις, κυρίως όταν χιλιάδες διαδηλωτές με μια γρήγορη και αποφασιστική κίνηση προχώρησαν σε κατάληψη του οδοστρώματος παρά τις απειλές των δυνάμεων καταστολής. Στη συνέχεια ο αστυνομικός διευθυντής απείλησε δύο φορές ότι έχει εντολή να διαλύσει τη συγκέντρωση αν δεν αποχωρήσουν εντός λίγων λεπτών οι διαδηλωτές. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν φωνάζοντας μαχητικά συνθήματα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέσω της Πανεπιστημίου προς την Ομόνοια, το σταθμό της οποίας είχε κλείσει η αστυνομία (όπως και τους σταθμούς Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα).

kouf1-min-750x536.jpg

2021-02-27.jpg

https://www.facebook.com/pringr1/videos/1349792252050502/

πηγη: prin.gr

Ετικέτες

koufontinas_0.jpg

Σε συνέχεια της ανακοίνωσής μας από τις  20/1/2021  (αλλά και της συμμετοχής μας σε κινητοποιήσεις που αναπτύχθηκαν το τελευταίο διάστημα)  με σκοπό να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα του φυλακισμένου Δ. Κουφοντίνα, όπως αυτά καθορίζονται από την υφιστάμενη νομοθεσία που θέσπισε πρόσφατα η ίδια η Ν.Δ, θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι πλέον η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί δραματικά και από στιγμή σε στιγμή (σύμφωνα με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν) μπορεί να επέλθει ο θάνατός του.

Στο διάστημα αυτό έχουν εκφράσει την απαίτησή τους να γίνει σεβαστό και να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά του να μεταφερθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού πολιτικά κόμματα, δεκάδες συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις, εργατικά σωματείακαι χιλιάδες πολίτες ακόμη και παράγοντες που ανήκουν στον χώρο της Ν.Δ.

Η κυβέρνηση επιδεικνύει μία άκαμπτη – αδιάλλακτη-απάνθρωπη στάση που δείχνει ότι θέλει και επιδιώκει τον θάνατο του Δ. Κουφοντίνα.

Η στάση αυτή είναι ξένη και εχθρική προς τα ανθρώπινα δικαιώματα με αποτέλεσμα να δημιουργείται άμεσα ο κίνδυνος αιφνίδιου θανάτου του απεργού πείνας πού θα είναι η πρώτη φορά για την χώρα μας και σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία 40 χρόνια.

Η κυβέρνηση στις συγκλονιστικές - δημοκρατικές διαμαρτυρίες με άθλιο τρόπο επιχειρεί να ταυτίσει την θέση όλων αυτών των φορέων με το επιχείρημα ότι αυτό συνιστά στήριξη και συμπόρευση με την τρομοκρατία!!!

Καλούμε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εγκαταλείψει την ανεπίτρεπτη σιωπή της και να παρέμβει ώστε να αποσοβηθεί έστω και την τελευταία στιγμή ο θάνατος του απεργού πείνας.

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες και βαρύτατες ευθύνες. Απαιτούμε έστω και στο παρά 1 να κάνει πίσω από την εκδικητική - τιμωριτική στάση της και να πράξει το αυτονόητο δηλαδή να κάνει σεβαστό το δίκαιο αίτημά του Δ. Κουφοντίνα.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Ετικέτες
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή